Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      porada

porada

(18 wyników)
    • www.tuning.jedrasik.pl/index2.html Wszedłem sobie z ciekawości na tę stronkę i znalazłem to. Po przeczytaniu tych porad, zastanawiam się teraz nad stanem psychicznym autora.Widząc dzieło, jakie stworzył przy pomocy szpachli, musiałem zwymiotować.
    • 1 - wejdz na: maps.google.pl 2 - kliknij: Pokaż Trasę 3 - wpisz w pkt A: Tokio 4 - wpisz w pkt B: San Francisco 5 - kliknij: Pokaż Trasę 6 - zobacz niżej na punkt 24
    • Naszła mnie dzisiaj chcica na Wormsy 2, zciągnołem więc gierkę Rapidem, zmontowałem obraz płyty Daemonem, ale po wyświetleniu intro pokazuje się informacja o braku płyty w napędzie. Po porostu nie wiem WTF... wszystkiego już próbowałem, cracka nie ma w plikach nigdzie.... Poradźcie mi coś prosze.
    • owych zorientowanych w stawkach za słowo pisane (artykuły, wierszówki, redagowanie i takie tam) No bo nie mam zielonego pojęcia, a muszę zająć stanowisko. Kto na ochotnika poda pomocną dłoń. Pytanie wrzucę na priva.
    • Znowu się Was pytam, bo na pewno mi doradzicie. Aktualnie jeżdżę Focusem I 5d hatchback z silnikiem 1,6 benzyna, rok 2003, przejechane 122 000 km. Nic mu nie dolega jestem z niego super zadowolony, ale niespodziewanie pojawiła się możliwość zmiany na C-maxa 2004, 2,0 tdci na szczęście bez dpf-a. Tamten pojazd jest w wersji Ghia, czyli ma praktycznie wszystko, autentyczny przebieg 106 000 km, poleca go mój mechanik, który go serwisuje i zna od początku eksploatacji w kraju. Samochód bard...
    • Chce kupic wiekszy samochod. Moj pies nie cierpi Tigry a i mnie juz przestala rajcowac :-( Wymyslilam, ze kupie mercedes-benz A170, diesel (coby na koszt firmy tankowac ;-) ), a co najwazniejsze dla moich starych kosci i stawow: wysoki, panoramiczny. Nie ukrywam, ze wk==wia mnie parkowanie tudziez inne manewry , podczas ktorych wymagane jest patrzenie do tylu. Tigra jest kurewsko zabudowana, ze nie widac ze srodka ni chu chu. Krotko mowiac: znudzila mi sie i juz. Kazda opinia, rada ...
    • Mam ci ja sobie długi w banku - jakoś tak jeszcze nie wylazłem na prostą po wszystkich przygodach bo ani się odszkodowania jeszcze nie doczekałem, ani wysądzić o moje pieniądze nie udało mi się. Mam wiec dużo pożyczone na karcie kredytowej (mam dość wysoki limit) i prawie pełny debet (overdraft) na koncie. Spłacam to w miarę możności, jak miałem dobrą pracę, to spłaciłem cały debet, większość karty kredytowej i jeszcze sobie do Londynu na wycieczkę pojechałem, ale teraz jestem bi...
    • Muszę kupić prostownik do ładowania akumulatorów i po przejrzeniu ofert wyselekcjonowałem 2 szt. ale teraz nie mogę się zdecydować. Może ktoś bardziej kuma na prądach??:)) moto.allegro.pl/item422770230_profesjonalny_prostownik_z_rozruchem_530_12_24w.html moto.allegro.pl/item416693396_prostownik_rozruch_dynamic_420_start_telwin_2008.html
    • czyli wklejam mailową mielonkę Drodzy Koledzy! W związku z bardzo bliskim już szkoleniem w Rowach, czuję się w obowiązku podjąć kolejny raz tą syzyfową pracę i zaapelować do Waszego człowieczeństwa, resztek instynktu samozachowawczego i sumienia (trudny wyraz, zjawisko sumienia nie jest wśród Was powszechne, wiem). Jak wiecie szkolenie jest przeznaczone dla pracowników działów sprzedaży ze wszystkich spółek grupy A*****R. Znaczy to, że oprócz nas będą tam również normalni ludzie. D...
    • no to tak: rozwiązalem umowe z tepsa i chcialbym sie przerzucic na dostep mobilny przy pomocy któregos z operatorow telefonii komorkowej. problem w tym ze moja wiocha to nie łorsoł city ani breslał ani zadne tam metropolitan i w kwestii pokrycia siecią 3G raczej jesteśmy w dupie. i tak: naturalny wybór- ERA- odpada raczej, bo łaskawie pierwsze urządzenie HSDPA/UMTS"wkrótce" bedą montować w rejonie śródmieścia, a następne "chujwikiedy", a jak mam korzystać z GPRS/ EDGE to lepiej do modem...
    • Miałem niewątpliwą przyjemność oglądać dzisiaj część programu pt."Zakup kontrolowany".Gośćiem prowadzącego była miła pani Kinga o gardzo długich... tipsach.Celem programu było wybranie samochodu dla pani Kingi, ponieważ za niedługo będzie musiała wozić swoje pierwsze dziecko do przedszkola(drugie było jeszcze w brzuszku),a mąż jest często w rozjazdach swoim autem.Wybór padł na...Porshe Cayenne V8 benzyna.Po krótkich oględzinach pani Kinga stwierdziła,że kolor skóry nie jest zbytnio dopa...
    • wystarczyło jedno holowanie z piotrkowa do w-wy ... 120km w 3.5 godz w nocy ... decyzja podjęta ... czas na nowe auto ... wyliczyłem że koszt rat za nowe będzie porównywalny z tym co wkładam w naprawy i eksploatację używanego ... poszukuję więc nowego auta w cenie do 65.000 PLN ... co takie auto 'musi' ? - jeździć na ON - mieć wystarczającą moc do jazdy po w-wie - mieć klimatyzację (najlepiej automatyczną) - mieć wystarczającą ilość miejsca żeby upchnąć wózek (jeszcze nie dz...
    • no może ktoś podpowie, zmieniam oponki za jakis miesiac i : goodyear ug 7 - 285 michelin alpin - 300 nokian wr - 311 fulda supremo - 250 keber krisalp hp - 230 przeznaczenie - almera 1,5 miejsce zamieszkania pd polski - duzoooo sniegu -(
    • Xsara zaczęła się nieco buntować przy rozuchu. do tej pory bez względu na warunki zapalała bez szemrania po 2-3 obrotach wału. a od niedawna prestało to być takie oczywiste. kiedy zimna, to bywa że 2- 3 razy trzeba zakręcić i albo zaskakuje dopiero na koniec, albo raz za razem następuje zapłon ale silnik gaśnie. na ciepło zaskakok następuje za pierszym razem ale 2-3 razy dłużej trzeba pokręcić. i tak: wymieniłem wczoraj akumulator, bo stary był już bardzo stary- poprawiła się sytuacja...
    • pytanie jest następujące- który kupić najlepiej? a oto kompendium wstępnych złożeń: 1. potrzebuję takiego auta z dwóch powodów a. walorów użytkowych b. prawnego statusu "samochód ciężarowy" powody są ważne w proporcjach 50/50 2. auto nie musi być młode, wazne żeby było sprawne i w cenie do 8000 pln. 3. pomysł jest taki żeby to był zagazowany benzyniak- więc będę tego rodzynka poszukiwał najniechybniej w holandii. no i generalnie rynek krajowy odpada, zarówno jeśli chodzi...
    • Musimy gwaltownie kupic samochod. Po przejrzeniu cen + wynikow testow zderzeniowych wchodza w rachube: - Acura TL (albo nowa, model 2006, albo roczna) - Saab 9-3 (ma wspaniale wyniki testow zderzeniowych) I chyba tyle. Musimy kupic samochod bez czekania na wyplate ubezpieczenia za poprzedni, wiec ogranicza to troche mozliwosci finansowe. Ogladnelismy tez przez internet Subaru Legacy GT, ale wyglada w srodku brzydko. Saab ma wade, bo dealer daleko, a Acura pod nosem. Infiniti G35 odpada...
    • www.rzeczpospolita.pl/dodatki/auto_050906/auto_a_5.html Nie wiem od kiedy to silnik sie może sam "wygasić" :) No chyba, że chodzi o napęd parowy i wygaszenie paleniska pod kotłem ;) Nigdy tez nie widziałem pokrywy chłodnicy :P Próbuje też sobie wyobrazić tabuny aut stojących w korku i nagle zjeżdżających na bok, bo temp. silnika sie podniosła... Przeciez dopóki wentylator chłodnicy się włącza, a układ chłodzenia działa, nic sie nie powinno stać (no chyba, że ktos taraga w górach 5 osób, peł...
    • No tak, nikt mnie nie zapraszal, to sie sama wprosilam:) I pogonie Was do roboty, chlopaki, umyslowej rzecz jasna. Prosze uprzejmie podac powody nieznosnego lopotania w okolicach prawego przedniego kola-choc z kolem niekoniecznie musi byc to zwiazane. Mam do wymiany lozysko w alternatorze, ale to chyba takiego dzwieku nie wydaje. Dzwiek jest taki, jakby jakas choragiewka powiewala na wietrze, przy hamowaniu dzwiek "zwalnia".Moge pojechac do wulkanizacji, zeby mi kapcie sprawdzili...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się