porada

(6 wyników)
  • w czwartkowych wysokich obrotach jest reklamowany artykuł "10 grzechów polskich kierowców". W punkcie "ignorowanie znaków" piszą że cofnięcie na jednokierunkowej to wykroczenie. Jakiś przepis na to?
  • mam prawo jazdy 1 miesiąc, narazie jeżdze po drodze4 osiedlowej , nerwy duze i czuje sie bardzo niepewnie, moja prośba dotyczy rady odnośnie swiatel. Brakuje mi korelacji w momencie wlączania swiatel drogowych i swiatel mijania. Wczoraj pierwszy raz wyjechalas sama do centrum handlowego, póxno zeby parkingi byly wolne. Gdy jade szosą mam wlaczone swiatla drogowe , w momencie gdy omijam inny samochód właczam swiatla mijania jednoczesnie wylaczając swiatla drogowe - pytam o moment-...
  • Przechodziłem po pasach. Miasto, ulica dwupasmowa. Przeszedłem jeden pas, wysepkę i wszedłem na drugi pas. Nadjeżdżało auto które musiało przyhamować aby mnie przepuścić. Kierowcę to tak zdenerwowało , że zatrąbił na mnie. Wtedy ja coś pokazłem, on coś powiedział, wywiązała się awantura. Facet wysiadł z auta i okazało się , że to policjant w cywilu, w prywatnym aucie. Kazał mi wsiadać do swojego pojazdu mówiąc "wsiadaj do radiowozu". Odmówiłem stanowczo, bo to nie radiowóż a ja ni...
  • Witajcie,zbliza sie lato a ja o sniegu:) Mam taki problem - dostalem mandat za to ze mialem nieodsniezony samochod w styczniu i niby cos spadlo z dachu na innego uzytkownika drogi. Abstrahujac od tego czy samochod byl oczyszczony czy nie byl (bo nie pamietam)- jedynym dowodem w sprawie jest oskarzenie jakiejs babki ktora spisala moje numery rejestracyjne. Oczywiście mandatu nie przyjalem i wczoraj dostalem wyrok z sadu - ze uznaja mnie winnym, rozprawa bez udzialu stron. ...
  • Sytuacja miała miejsce w listopadzie minionego roku. Cofając autem z parkingu ponoć uderzyłam w samochód zaparkowany na drodze. Zatrzymałam się gdyż ktoś zwrócił mi uwagę, otworzyłam drzwi i zapytałam czy coś się poważnego stało. Ta osoba poszła sprawdzić i za chwilę wróciła i powiedziała, że wszystko jest dobrze. Miałam pewność, że to ktoś od tego auta, więc zamknęłam drzwi i odjechałam. Po półtora miesiąca dostaję wezwanie na policję, że miała miejsce kolizja i prowadząca autem ...
  • Jak radzicie sobie zimą, by szyby nie były od wewnątrz zamglone podczas jazdy oraz by nie zamarzały od srodka na postoju? Jeżdżę nową Skodą Octawią .Kupowałam kiedyś różne specyfiki na to zjawisko, ale oprócz mażących się szyb , nic z tego nie wynikało. Czy jedynym wyjściem jest uchylanie okna lub jazda non stop na włączonym nawiewie na szyby? Będę wdzięczna za poradę. Pozdrawiam Halszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się