program

(31 wyników)
  • Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Wczoraj wieczorem na rosyjskiej jedynce (1) leciał program sylwestrowy - i m. in. kukiełki różnych postaci śpiewały piosenki. Gdzie mogę znależć fragmenty gdy śpiewał Putin z tamburynem i Miedwiediew z harmonią?
  • Jaka gazeta w PL drukuje (czy w ogóle jakakolwiek) program telewizyjny kanału RTR? Niby zapisuję sobie różne programy, o których mówią w zapowiedziach i które chciałabym obejrzeć, ale zazwyczaj o nich zapominam. :) Zdarza się też, że na tym kanale reklamują filmy i podają tylko dzień, w który będą emitowane, ale już nie podają godziny.
  • Na pierwszym kanale telewizji rosyjskiej oglądałam dzisiaj program kulinarny "Smak". Czy gdzieś są może podane przepisy potraw w nim robionych?
  • Witam! Ciągle szukam możliwości znalezienia rosyjskiej telewizji w Polsce - przynajmniej ORT ! UPS wyrzuciło ten program z swojej oferty pozostawiając nam jakiś marny RTR, którego oglądać się nie da. Ale bez telewizji w języku ojczystym z wiadomościami, filmami i t.d. też żyć się nie da - strasznie mi tego brakuje... Wiem, że firma DIOMAR z Warszawy jest oficjalnym dealerem NTW, można za jej pomocą odbierać NTW i jeszcze jakiś program. Kiedy zadzwoniłam do nich, to zaproponowa...
  • Polecam znakomita telewizje Adjara, wiele wspanialych filmow (byl np. wladca pierscieci). Rosyjskojezyczna.
  • Jeśli oglądaniecie czasami Małachowa? Kiedyś tego gościa po prostu nie cierpiałam. Pierwszy raz go zobaczylam jakichś pięć lat temu i wkurzal mnie sakramenco, że program przelączałam. A teraz nie wiem, albo on sie zmienil, albo ja , albo i on , i ja ;) Czasami oglądam jego "Pust' govor'at" i myślę, że dobrą robotę robi tym swoim talk show. Tematyką , którą podejmuje. Nie zawsze ta tematyka dotyczy szeroko pojętych społecznych problemów, widać, niektóre tematy podejmowane z braku l...
  • Irina Rodnina. Jubileuszowa impreza. Ładnie się zapowiada :)
  • Dziś 70 lat. Byłoby.... www.kulichki.com/vv/ pl.youtube.com/watch?v=yen5q86_YZw&NR=1
  • Dzisiaj o godzinie 19:00 [czasu polskiego] na RTR-Planeta program "Линия жизни" z Jeleną Kamburową!!! Powtórka tego programu bedzie dzisiejszą nocą - o godzinie 02:55 [czasu polskiego]. Kto nie ma kablowki,ani satelity,to mozna on-line ogladac: www.rtr-planeta.com/?d=7 po prawej stronie klknac w "Прямой эфир" Czy ktos lepiej od Niej zaśpiewa? ru.youtube.c...
  • w odpowiedzi na stary watek ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=12252&w=59532569&a=66591673) - niestety, nie moge sie juz tam podpiac - i prosby kilku forumowiczow, a takze dla zainteresowanych szansonem, polecam adresik, gdzie mozna sobie cala plytke kilkoma kliknieciami sciagnac: www.esharsh.com/forum/showthread.php?t=1697 Jakby ktos chcial podziekowac, moze mi pomoze w rozwiazaniu trapiacej mnie zagwozdki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12252&w=90642691 PS. Andrzeju, kto...
  • Dziś 80-letni jubileusz obchodzi Ludmiła Zykina ("Течёт река Волга", "Оренбургский платок". W piątek o 18:25 na Pierwszym będzie wielki koncert jubileuszowy. Można powiedzieć, że był to najlepszy głos tzw. ludowy - głęboki, o niespotykanej barwie, taki bezdenny. Można powiedzieć, że rzesze współc...
  • jak zdobyć ten film?
  • W piatek, 15 maja beda lecialy ros. przeboje na 3 programie.
  • Pomocy! Ściągnęłam rosyjską wersję tego programu do odarchiwizowania plików, ale jak go otwieram pokazują mi się same znaki zapytania. Czy ktoś wie co z tym zrobic?
  • Priviet!!:) Chcialabym sie dowiedziec czym sie zajmuja studenci w Polsce na pierwszym i drugim roku filologii rosyjskiej(jakie sa lektury ,poziom jezyka i tzw.prace domowe),jak rowniez opcje dodatkowe np.nauka ukrainskiego itd. Studiuje we Francji rusycystyke i chcialabym porownac poziomy i styl nauki. Pozdrawiam cieplutko i czekam na wasze posty :)))) poka:)
  • Ermitaż(11)

www.hermitagemuseum.org/html_Ru/index.html wirtualne zwiedzanie - coś pięknego!
  • Dzisiaj, o godzinie 20:25 [czasu polskiego] na RTR-Planeta będzie show Театра ледовых миниатюр п/р Игоря Бобрина. W tym roku Teatr ma jubileusz - 20 lat! Wystąpią N.Biestiemjanowa -A.Bukin, T.Nawka - R.Kostomarow, I.Sluckaja, A.Urmanow, J.Pluszczenko i wiele innych znanych ł...
  • studio.wp.pl/i,Kseniya-Simonova-animacja-pias,mid,783362,wideo.html wpadłem [na TO] absolutnym przypadkiem w zachwyt POEZJA
  • Wcześniej "Bolszoju raznicu" puszczali raz na kilka tygodni - a teraz... Chyba 3 tygodnie z rzędu co piątek. Ze szczególną niecierpliwością czekam na wątek o Szewczuku - przez pierwsze 5 -7 sekund reklamy myślałem, że w końcu DDT przebił się na "Pierwym" - a to tylko reklama parodii... )))-:
  • Dziś (a w zasadzie już wczoraj) w okolicach godz.22.00 na TV Polonia był jakiś taki nowy polski tok-szoł pt.Polacy. Tematem spotkania był stosunek Polaków do obcokrajowców. Debatowała sobie gawiedź (przekrój społeczny uczestników był dość szeroki-mam na myśli wiek i walory intelektualne) na temat emigrantów, rasizmu, kultur itp. A wśród tej ględzącej tłuszczy, na środku, siedzieli dwaj panowie: Murzyn i ....Rosjanin. A Rosjanin nie byle jaki, bo sam Iwan Komarenko (Ivan i Delfin z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się