qubraq Re: Świat się smieje 16.09.06, 10:13 Czyli ze ja nie mam w ogole dostepu bo moj IP nie znajduje sie w jego prowajderze, rozumiem ze śćiągac nie można natomiast można tylko uptzywilejowani mogą tylko ogladac filmy w nocy do 10 rano (GMT +3:00), czy dobrze zrozumiałem? A. Odpowiedz Link
metelica Re: Świat się smieje 16.09.06, 12:03 W nocy,o godzinie 2:00 czasu polskiego moze Pan smialo kliknąc w link wybranego filmu i zacznie sciagnac. O godzinie 8:00 sciąganie sie przerwie. Dla tego polecam mieć jakis program typu FlashGet,zeby nastepnej nocy sciagac dalej [bo nie zawsze film sciagnie się za te 6 godzin]. Odpowiedz Link
qubraq Re: Świat się smieje 18.09.06, 18:26 metelica napisała: > W nocy,o godzinie 2:00 czasu polskiego moze Pan smialo kliknąc w link > wybranego filmu i zacznie sciagnac. O godzinie 8:00 sciąganie sie przerwie. Dzięki, wprawdzie tak misie cóś zdawało ale nie bylem pewny; a skad wiadomo ze przez 6 godzin sie nie da sciagnac jakiegos filmu? Pytam bo mam przykre doswiadczenia ze sciagania Anny German kiedy po godzinie mnie wylogowuje automat! Musze popytac syna o ten przyspieszacz ściagania... Odpowiedz Link
metelica Re: Świat się smieje 18.09.06, 22:11 Nie wiem,czy FlashGet przyspiesza sciąganie,ale sciągac film bez jego pomocy [albo innego podobnego programu] ja nie ryzykowalabym. Czy da się sciągnać jakis film za 6 godzin? To zalezy,jak szybki będzie transfer. No i chyba zalezy,ile Kb będzie miec film.U mnie film "Пять вечеров" bylby ściagniety za te 6 godzin,jezeliby się nie zawiesił komputer! Film "Доживём до понедельника" byl sciągniety wprawie caly -99%,ale równo o 8:00 czasu polskiego sciaganie sie przerywa. Musialam ten 1% ściagać następnego dnia. Jezeli Pan ma klopoty ze sciaganiem mp3,to wątpie,zeby Panu udalo się sciągnac film w 6 godzin. Odpowiedz Link
qubraq Re: Świat się smieje 18.09.06, 23:00 metelica napisała: > Nie wiem,czy FlashGet przyspiesza sciąganie,ale sciągac film bez jego pomocy > [albo innego podobnego programu] ja nie ryzykowalabym. Mam kontrakt z Tepsą Neostradą na dostawe minimum 640 kBps - moja linia kablowa przepuszcza maksymalnie 784,5 kBps ale powtarzam ze moge miec zadolnosc transferowania nawet 1 GBps i to na nic bo decyduje szybkosc wypuszczanie z serwera. Mocne serwery wypuszczaja z predkoscia rzędu 250 kBps a slabe jak np. Gremmi potrafia spasc w czasie nagrywania do 112 Bps wiec nie ma sie co dziwic ze po godzinie mam nagrane raptem 403 kB jesli sie nie zawiesi w ogole ale to nie moja wina. Z wloskiego serwera przegrywalem popularne piosenki rosyjskie kilka, kilkanascie, no - kilkadziesiat sekund - ... No mozna sprobowac wstac o drugiej i zaczac cos nagrywac. > > Czy da się sciągnać jakis film za 6 godzin? To zalezy,jak szybki będzie > transfer. No i chyba zalezy,ile Kb będzie miec film.U mnie film "Пя > ть вечеров" > bylby ściagniety za te 6 godzin,jezeliby się nie zawiesił komputer! > Film "Доживём до п& > #1086;недельника" b > yl sciągniety wprawie caly -99%,ale równo o > 8:00 czasu polskiego sciaganie sie przerywa. Musialam ten 1% ściagać następnego > > dnia. > > Jezeli Pan ma klopoty ze sciaganiem mp3,to wątpie,zeby Panu udalo się sciągnac > film w 6 godzin. Odpowiedz Link
qubraq Re: Świat się smieje 19.09.06, 09:51 qubraq napisał: > No mozna sprobowac wstac o drugiej i zaczac cos nagrywac. Niestety nie wytrzymałem do drugiej i zasnąłem; może innym razem... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Świat się smieje 17.09.06, 11:35 Andrzeju, pamiętam, że masz jakąś kablówkę. Ale od paru lat są, nawet w marketach, tanie zestawy cyfrowej telewizji satelitarnej. Dla Ciebie byłoby to jak znalazł, bo lubisz piosenki ukraińskie)) Warto kupić, a do tego dokupić jeszcze jeden konwerter i zainstalować sobie to wszystko z orienracją na 2 satelity - Amos i Sirius. Tu jest moc programów w jęz. ukraińskim, a na kanałach tych ja średnio raz w tygodniu widzę "Wiesiołych riebiat", "Wiosnę" z fantastyczną Raniewską i inne klasyki. Nie mówiąc juz o tym, że są nowości. Polecam, naprawdę jest warte zachodu. Wiem, że w spółdzielniach są kłopoty z uzyskaniem pozwolenia na montaż czaszy na ścianie, ale na dachu raczej nie, kabel znów drogo nie kosztuje i można go sobie wpuścić do mieszkania przez otwór w ramie okna lub w ścianie. Koszt zestawu - 400zł, dodatkowy konwerter - ok.50zł, kabel - w zależności od długości, no i robocizna, ale też drogo nie kosztuje. I mozna wtedy sobie oglądać i nagrywać niezależnie od fochów netu. Natalia. Odpowiedz Link
qubraq Re: Świat się smieje 18.09.06, 18:21 natalia_sankowska1 napisała: > Andrzeju, pamiętam, że masz jakąś kablówkę. Natalio, mam nie tylko kablowkę UPC ale i Cyfre+ tam niestety stacji rosyjskich jest na razie mało ale Ty mowisz dodatkowy konwerter - to jest pomysł! Dzieki Ci za Twoje podpowiedzi, zapytam moich młodych znajomych i moje dzieci co sie da zrobic, Wiesz ze dzieki Twojej podpowiedzi ogladam sobie RTR na monitorze przez WMPlayer Ale od paru lat są, nawet w > marketach, tanie zestawy cyfrowej telewizji satelitarnej. Dla Ciebie byłoby to > jak znalazł, bo lubisz piosenki ukraińskie)) Warto kupić, a do tego dokupić > jeszcze jeden konwerter i zainstalować sobie to wszystko z orienracją na 2 > satelity - Amos i Sirius. Tu jest moc programów w jęz. ukraińskim, a na > kanałach tych ja średnio raz w tygodniu widzę "Wiesiołych riebiat", "Wiosnę" z > > fantastyczną Raniewską i inne klasyki. Nie mówiąc juz o tym, że są nowości. > Polecam, naprawdę jest warte zachodu. Wiem, że w spółdzielniach są kłopoty z > uzyskaniem pozwolenia na montaż czaszy na ścianie, ale na dachu raczej nie, > kabel znów drogo nie kosztuje i można go sobie wpuścić do mieszkania przez > otwór w ramie okna lub w ścianie. Koszt zestawu - 400zł, dodatkowy konwerter - > ok.50zł, kabel - w zależności od długości, no i robocizna, ale też drogo nie > kosztuje. I mozna wtedy sobie oglądać i nagrywać niezależnie od fochów netu. > Natalia. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Świat się smieje 27.09.06, 16:21 W sobotę, 30 września na "Kanał 1 Europa" (d.ORT) o godz. 6-15 naszego czasu będą grali "Wiesiołych rebiat" ("Świat się śmieje"). W niektórych kablówkach ten kanał jest obok RTR Planety i Adżary. W tymże dniu po północy jest kontynuacja projektu "Wriemia": nadają stare programu TV z założeniem, że ma być jakiś program muzyczny, jakiś film, coś o aktorze + sztuka z jego udziałem, coś z naukowo-popularnych audycji. Zaczyna się o 0-20 po północy w soboty i leci do rana (5-30). Polecam. Natalia. Odpowiedz Link