asiak44 06.01.08, 17:15 Na pierwszym kanale telewizji rosyjskiej oglądałam dzisiaj program kulinarny "Smak". Czy gdzieś są może podane przepisy potraw w nim robionych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metelica Re: Program kulinarny Smak 06.01.08, 23:57 Byla stronka oficjalna tego programu. Tam byli przepisy. Teraz zagladalam - napisane,ze stronka na rekonstrukcji Kiedy bedzie dzialalo - nie wiadomo. Na niektorych stronkach mozna znalezc jakies pojedyncze przepisy z tego programu. Ty szukasz cos konkretnego? A nie oglądałas program na 1 Kanale "Властелин вкуса" ? Na tej stronce sa przepisy www.1tv.ru/vlastelinvkusa/ kliknac w "рецепты", ale nie po prawej stronie ,gdzie "рецепты игры",tylko lepiej na gorze,gdzie napisane tylko "рецепты" - bedzie ich o wiele,wiele więcej Moze cos sie przyda Odpowiedz Link
metelica Re: errata :-) 07.01.08, 00:04 Przepraszam,mialo byc: kliknac w "рецепты", ale nie po LEWEJ stronie Nigdy w zyciu nie mylilam prawej i lewej strony,nie mam z tym zadnych problemow. Z tego moral dla mnie: trzeba w nocy spac,a nie sie wymądrzac na Forum )) Odpowiedz Link
lauralumaka Re: Program kulinarny Smak 07.01.08, 17:36 Część przepisów z wcześniejszych programów, które prowadził Makarewicz, wyszło w książce - nazywa się toto "Смак. Встречи на кухне" - wiem, że fajne, bo mam Odpowiedz Link
asiak44 Re: Program kulinarny Smak 08.01.08, 01:04 Tak ogólnie chciałam zobaczyć co w innych programach przygotowywali, zaraz poszukam. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Program kulinarny Smak 11.01.08, 20:34 Na STB (СТБ - ukraińskim kanale ,- nadają "Jemy w domu" (Jedim doma). Prowadzi Julia Wysocka, ostatnia (na razie) żona Androna Konczałowskiego, aktorka MChT. Ale jak źle ona mówi! I błędy się powtarzają! A ja pamietam czasy, kiedy aktorów stawiano za wzór dobrej wymowy i prawidłowego języka. Na Inter + jest miły ukraiński program "Kartata potata" (Gra słów - "Pstry kartofel"). Przepisy na Ukrainie są wysyłane w odpowiedzi na SMS, ale mozna zdążyć zapisać i tak. Teraz praktycznie każdy niefilmowy kanał ma swojego magika na kuchni. Smacznego! N. Odpowiedz Link