tarea 03.02.05, 09:42 Pomocy! Ściągnęłam rosyjską wersję tego programu do odarchiwizowania plików, ale jak go otwieram pokazują mi się same znaki zapytania. Czy ktoś wie co z tym zrobic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szut Re: Rosyjska wersja WinRAR 03.02.05, 12:19 tarea napisała: > Pomocy! Ściągnęłam rosyjską wersję tego programu do odarchiwizowania plików, > ale jak go otwieram pokazują mi się same znaki zapytania. Czy ktoś wie co z > tym zrobic? A jakiego masz wina? 98? Jeśli tak, to pozostaje zmiana strony kodowej systemu (proste toto nie jest, a wywalić windy łatwo, ale działa). Jak XP to wystarczy coś w systemie doinstalować, ale wtedy nie wszędzie zobaczymy napisy Miałem przypadek, że plik tekstowy z nazwą zapisaną w cyrylicy był widoczny w XP, dało się go bez problemów otworzyć, ale czcionki w pliku już żadne kodowanie nie chciało odczytać (choć na kompie z win98 wszystko jest OK z tym plikiem). Najprostsze wyjście, to ściągnięcie wersji PL winrara. Odpowiedz Link
tarea Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 00:26 Polska wersje winrar tez sciagnelam ale tez mi nie otwiera. Mam Windows XP. Jak probuje otworzyc plik PDF z tytulem juz po rosyjsku, pokazuje mi sie informacja There was an error opening this file. Nazwa pliku. katalogu lub skladnia etykiety jest niepoprawna. Rosyjska cyrylica funkcjonuje mi w miare normalnie, tzn. strony internetowe odczytuje, w wordzie moge pisac po rosysku, outlook tez jest ustwiony. Pomocy! Odpowiedz Link
szut Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 10:38 PDF otwierac winrarem??? Kodowanie systemu chyba nie rozpoznaje cyrylicy. Moze jakis support dla cyrylicy trzeba doinstalowac... Układ klawiatury, kodowanie stron internetowych/e-maili to zupelnie inna rzecz, bo zajmują się tym poszczególne programy. Jesli nazwa pliku *.rar jest w cyrylicy, to sprobuj ją zamienić na nazwę w alfabecie łacińskim, moze wtedy rozpozna. Jeśli PDF w spakowanym rarze jest nazwany czcionką w cyrylicy, to sprobuj go zapisac na dysk pod wlasna nazwa (oczywiscie juz nie w cyrylicy). Odpowiedz Link
tarea Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 18:44 Dzieki za pomoc! Rzeczywiscie wystarczylo zmienic nazwe pliku na wersje lacinska! Odpowiedz Link