Dodaj do ulubionych

Rosyjska wersja WinRAR

03.02.05, 09:42
Pomocy! Ściągnęłam rosyjską wersję tego programu do odarchiwizowania plików,
ale jak go otwieram pokazują mi się same znaki zapytania. Czy ktoś wie co z
tym zrobic?
Obserwuj wątek
    • szut Re: Rosyjska wersja WinRAR 03.02.05, 12:19
      tarea napisała:

> Pomocy! Ściągnęłam rosyjską wersję tego programu do odarchiwizowania plików,
      > ale jak go otwieram pokazują mi się same znaki zapytania. Czy ktoś wie co z
      > tym zrobic?
      A jakiego masz wina? 98?
      Jeśli tak, to pozostaje zmiana strony kodowej systemu (proste toto nie jest, a wywalić windy łatwo, ale działa).
      Jak XP to wystarczy coś w systemie doinstalować, ale wtedy nie wszędzie zobaczymy napisy sad Miałem przypadek, że plik tekstowy z nazwą zapisaną w cyrylicy był widoczny w XP, dało się go bez problemów otworzyć, ale czcionki w pliku już żadne kodowanie nie chciało odczytać (choć na kompie z win98 wszystko jest OK z tym plikiem).

Najprostsze wyjście, to ściągnięcie wersji PL winrara.
      • tarea Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 00:26
        Polska wersje winrar tez sciagnelam ale tez mi nie otwiera. Mam Windows XP.
        Jak probuje otworzyc plik PDF z tytulem juz po rosyjsku, pokazuje mi sie
        informacja There was an error opening this file. Nazwa pliku. katalogu lub
        skladnia etykiety jest niepoprawna.
        Rosyjska cyrylica funkcjonuje mi w miare normalnie, tzn. strony internetowe
        odczytuje, w wordzie moge pisac po rosysku, outlook tez jest ustwiony.
        Pomocy!
        • szut Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 10:38
          PDF otwierac winrarem???

Kodowanie systemu chyba nie rozpoznaje cyrylicy. Moze jakis support dla cyrylicy trzeba doinstalowac...
          Układ klawiatury, kodowanie stron internetowych/e-maili to zupelnie inna rzecz, bo zajmują się tym poszczególne programy.
          Jesli nazwa pliku *.rar jest w cyrylicy, to sprobuj ją zamienić na nazwę w alfabecie łacińskim, moze wtedy rozpozna.
          Jeśli PDF w spakowanym rarze jest nazwany czcionką w cyrylicy, to sprobuj go zapisac na dysk pod wlasna nazwa (oczywiscie juz nie w cyrylicy).
          • tarea Re: Rosyjska wersja WinRAR 04.02.05, 18:44
            Dzieki za pomoc! Rzeczywiscie wystarczylo zmienic nazwe pliku na wersje
            lacinska!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka