Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      przyczyny

przyczyny

(4 wyniki)
    • Ciekawa jestem jak długo w przypadku Waszych dzieci trwało ustalenie, że przyczyną występujących dolegliwości są pasożyty i jak udało Wam się ostatecznie do tego dość? Jakie do tego czasu obserwowaliście niepokojące sygnały, które skłoniły Was do szukania przyczyny? U mojego synka pierwsze dziwne reakcje zaobserwowałam już w wieku 3 m-cy, a potem już szło lawinowo, jedno ustępowało, a pojawiało się coś nowego. Zaczęło się od problemów z karmieniem - mały nie chciał jesc, odpy...
    • Przyznam sie ze juz nie wiem co robic. Dziecko ma 1,5 roku i wazy ponad 8 kg. Od ok7-8 miesiecy staneła na wadze i nie przybiera. Robione badania kału wykazały obecniość kuleczek tłuszczu, mocz ok, krew ok, badanie usg ok, badanie iga EmA ujemne. Trafiliśmy do vega medica i tam okazało się że dzicko ma candide, pasożyty i uczulenie na mleko i gluten. Jesteśmy na diecie antygrzybicznej, bezmlecznej, bezglutenowej od 3 miesięcy. I zdarza się że raz zrobi normalną kupę a pozostałe ...
    • czy lamblie?
    • Po przeczytaniu bardzo madrej ksiazki dowiedziala sie, ze wszelkie pasozyty, robale, grzyby i wirusy czy bakterie moga sie w nas zasiedlic tylko wtedy gdy warunki im na to pozwola. Ostatnio jest tak duzo tych swinstw bo jestesmy zakwaszeni poprzez spozywanie chemicznie zmienionej zywnosci i lekow chemicznych. Musimy powrocic na stale do naturalnej nie przetwozonej zywnosci oraz zaprzestac stosowac chemie oraz odkwasic nasze organizmy. Zaprzestac na stale jedzenia cukru, zbyrt du...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się