Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      przyczyny

przyczyny

(15 wyników)
    • Witam, refluks zołciowy jest to jedno ze schorzeń ktorych przyczyna medycyna nie poznala do dzis a która dotyka coraz wiekszej liczby populacji(oprocz osob z usunietym woreczkiem zołciowym)a potrafi naprawde zniszczyć zycie, zołc nonstop cofa sie do zoładka i do przelyku,niektórym nawet do zatok, jaka jest przyczyne tego zarzucania zołci i dlatego leki sa nieskuteczne? co innego refluks kwasowy tu sa np IPP blokujace kwas ,bardzo czesto obu typom refluksu towarzywy przepukline p...
    • co jest przyczyna szybkiego siwienia ? czy stres powoduje siwienie czy to mit? czy nad lub niedoczynnosc tarczycy powoduje siwienie? czy niedobor bialka lub innego skladnika diety przyspiesza siwienie? lub nadmiar czegos? czy siwienie rowna sie rowniez szybszemu starzeniu organizmu?
    • lub tarczyca?,jak to leczyc?
    • Witam Wszystkich. Chcialem zebyscie sie podzielili ze mna wlasnymi doswiadczeniami na temat tluszczakow. Ja cierpie na nie juz ponad 10 lat i trudno by mi bylo nawet doliczyc sie ile ich mam. Z tego co wyczytalem tluszczaki sa zazwyczaj choroba przekazywana genetycznie, co sie zgadza bo moj ojciec i wczesniej jego ojciec rowniez je mieli. Ale jesli chodzi o inne przyczyny ich powstawania, tu swiat nauki ma wiele teorii, ktore czesto sobie zaprzeczaja. Chcialem zebysmy sie wspolni...
    • od wielu lat cierpie na refluksowe zapalenie zaladka i przelyku, wciaz mi nie dobrze mimo brania controlocu ktory tylko blokuje kwas solny, a w zaladku siedzi mi cos innego jeszcze,myslałam ze to zołc jest, ale ta zolc moze sie cofac i mieszac z flegma z zatok ktora mi wciz splywa, ,staram sie wypluwac ja ale moze czesc z niej przedostaje sie do przelyku i zaladka,moze to powoduje dolegliwosc i poraza wpustzaladka ktory z kolei sie nie zamyka, i wszystko jest zle,hm to teoria le...
    • mam 31 lat, nie piję, nie palę. Pracuję 18 godzin tygodniowo fizycznie. Staram się zdrowo odżywiać: jogurty, mięsko ryb, kurczaka, soki pomarańczowe, zielone jabłka,pomidory, naleśniki. Słodycze ograniczam do 200 gram tygodniowo. Dziennie spożywam produkty na około 2000 calorii. Robiłem wszytkie możliwe badania: krwi, moczu. Nawet miałem krzywą cukrową. Wyniki są prawidłowe. Gdzie może lezyć przyczna ciągłego zmęczenia? Dziękuję za pomoc.
    • otoz,rok temu uleglam wypadkowi. miedzy innymi zlamalam kosc udowa. nie chce sie zrastac. mam zespolenie kincher'a i wyjete dolne sruby. czy istnieje jakis inny sposob niz kolejna operacja? bede wdzieczna za pomoc.
    • od ponad dwóch lat bezskutecznie leczę dolegliwości pęcherza, cewki moczowej na zmianę z narządami kobiecymi. stosowałam masę antybiotyków (co i rusz pojawiały się jakies bakterię), zioła,żurawinę, furagin itp. z mizernym skutkiem.lekarze tak naprawdę nie znajduja żadnej konkretnej przyczyny, a ja sama podejrzewam, że muszą to byc jakies blokady psychiczne. w każdym razie szukam jakiegos naprawdę sprawdzonego energoterapeuty, bioterapeuty lub kogoś, kto poprzez działania naturalne...
    • Witam! Od dluzszego czasu moje wlosy wypadaja w duzych ilosciach. Stosuje plukanki z pokrzywy , brzozy , kory debu - nie widze efektow. Plukanki przyrzadzam w nastepujacy sposob : trzy lyzki pokrzywy, trzy lyzki kory debu lub brzozy, i parze w 0,75 litra wody. Stosuje do ostatniego plukania. Czy blad tkwi w przepisie?Moze polecicie jakies inne dobre sposoby na wypadanie? pozdrawiam
    • Czy wiecie może jak można pozbyć się nadmiaru zarzucanej żółci któtej jest mnóstwo na żółądku i która daje uporczywe dolegliwośći?! Pozdrawiam
    • Jak zyc?(19)

Od jakiegoś czasu obserwuję tatę, który z roku na rok podupada na zdrowiu. Lista jego kłopotów jest długa, zwieńczeniem jet nowotwór, obecnie chemioterapia. Ja jestem jego kopią, mam nadzieję, ze nie powielę jego kłopotów. Ale w ramach myślenia o tym, o jego problemach zdrowotnych, zadaje sobie coraz częściej pytanie [b]"jak żyć aby nie chorować?"[/b] Tym bardziej, że metody leczenia i sposoby na życie sa rożne i niestety czasami wykluczają się.
    • Od wielu lat choruje na azs. Przeczytałam na tym forum ciekawy wątek o przyczynach zachorowania na łuszczycę. Interesuje mnie, czy znacie teorie na temat przyczyn atopowego zapalenia skóry wg medycyny tradycyjnej ale przede wszystkim co mówi na temat przyczyn medycyna niekonwencjonalna np. ajurwedyjska, orientalna, homeopatia itd.
    • czy medycyny naturalna moze choc w malenkim stopniu pomoc? Czy zna ktos moze jakies skutecznie sposoby na pozbycie sie tej przypadlosci?Albo przynajmniej na zlagodzenie ?
    • Nerwica(9)

Jak sobie z nią radzić? Szczękościsk, gotowanie się wewnątrz? Przyczyn niestety, póki co, nie da się wyeliminować.. Henia
    • Witam, zachęcony postami dt.grzybicy ujawnię swój 'wstydliwy' problem.Mam łuszczycę niewielką w sumie na łokciach, kolanie (jednym) w okolicy "owłosienia łonowego' i czasem gdzieniegdzie. Nasila się po np. zjedzeniu pizzy czy kilku piwach.Lekarze niewiele pomogli, zamiast maści z powodzeniem stosuję smalec wieprzowy ale to tylko łagodzi objawy.Podobno można leczyć mzsażem (?).Proszę o wszelkie rady-oprócz odsyłania na forum 'łuszczyca'.Dzięki za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się