Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      przyczyny

przyczyny

(5 wyników)
    • Niewiem czemu, ale analizując swoją chorobę i niedopatrując się innych przyczyn przyszła mi taka myśl. W 2003roku po skomplikowanym złamaniu miałam operacyjnie łączony obojczyk i ponieważ ubytek kości był zbyt duży, zdecydowano się na dołączenie wiórów okosnej z banku kości. Czy ktoś bada w takim banku próbki pod wzgledem nowotorów? Czy ktoś miał doczynienia z podobnym przypadkiem?
    • Mam mnóstwo pieprzyków na ciele i ciagle pojawiają się nowe. Zastanawiam się nad przyczynątakiego stanu. ?Jestem osobą bardzo znerwicowaną, żyjącą w stresie od dziecka - czy to może byc od tego??? Od roku mieszkam w domu gdzie jest wilgoć , pojawia się grzyb - a słyszałam poglądy że grzyb może powodować raka skóry. Słyszeliście podobne poglądy od lekarzy??? Czy wy żyjecie w stresie - i ktoś powiedział wam ze to od tego (głównie o pojawianie sienowych znamion, raka skóry mi chodzi)...
    • Ca 125(4)

Mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi i może ktoś pomoże mi na tym foru. Czy przyczyną wzrostu markerów Ca 125 jest tylko i wyłcznie rak czy też inne przypadłości?
    • Od 4 lat moje OB waha się w granicach od 19-26. Przedtem miałam OB książkowe od 4-8. Od kilku miesięcy mam powiększone węzły chłonne szyjne, badania (rezonans szyi i śródpiersia)nic nie wykazały. Obserwuję też wzrost białych krwinek, w przciągu tego okresu wzrosły prawie dwukrotnie, ale mieszczą się w granicach normy. Od kilku lat chodzę po lekarzach, ale nic nie wykryto. 5 lat temu ugryzł mnie kleszcz, robiłam badania w tym kierunku, ale nic nie wykazały. Nie wiem czy powinnam ...
    • "Dziwne" - bo lekarze nie mogą zdiagnozować jaka jest ich przyczyna. Wersji jest kilka: skutki leków,nerwica,podłoże hormonalne itd.A rzecz w tym że mama w nocy bardzo się poci i ma greszcze ale bez gorączki.Poci się też w dzień ale w nocy poty są bardziej intensywne. Mama bierze: Enarenal od nadciśnienia,Verospiron,Megace no i ma plastry Durogesic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się