Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      przyczyny

przyczyny

(9 wyników)
    • czy ktoś słyszał coś więcej o chorobie okluzyjnej ? z tego co się orientuje jest to nadmierna praca mięśni szczęki i powoduje migreny
    • Migrena to jest choroba samoistna, tak jak padaczka. Nikt przy padaczce chyba nie zastanawia sie co bylo "przyczyna" ostatniego ataku. Ale inaczej sie ma sprawa z migrena- czyz nie zstanawiamy sie co bylo "przyczyna" - a to zmiana pogody, a to cos sie zjadlo, a to hormony, a to- .. nie wiadomo. I wlasnie w takich chwilach uswiadamiam sobie ze migrena to jest po prostu choroba, ktora mamy, ktora w nas siedzi, niezaleznie od tego co robimy. Oczywiscie, mozna uniknac nawet wiel...
    • Cluster headache linked to heart defect Last Updated: 2004-10-22 16:20:28 -0400 (Reuters Health) NEW YORK (Reuters Health) - New research suggests that cluster headache, a severe type of headache that usually begins around one eye, often occurs together with a heart defect called patent foramen ovale (PFO), in which blood can pass through a small hole from the right to the left side of the heart without going through the lungs first. In the fetus, the hole (foramen ovale) is open, si...
    • Nie wiem czy o tym typie migreny już coś było ale mic nie znalazłam Gdymy kogoś zainteresowało... Halina Dębczuk, Wojciech Buła Migrena_szyjna --------------------------------------------------------------------- ----------- Ocena zdjęć w projekcji przednio-tylnej LaseropunkturaAkupresuraJoga Terapia manualna Leczenie usprawniające w migrenie szyjnej - zespole szyjnym (migrena cervicalis - syndroma cervicalae) Większość naukowców uważa, że zmiany w obrębie kręgosł...
    • Już dość dawno temu czytałam w Świecie Nauki , że Japończycy robili badania ludzi cierpiących na migrenę .Stwierdzili, że 90 i kilka procent z nich miało otwor w przegrodzie serca. Część z nich nawet poddała się operacji serca i podobno ataki migreny przestały się u nich pojawiać. Często miewam potworne migreny z aurą , wymiotami itp. Nie robiłam badań doplerowskich serca , ale od urodzenia mam słyszalny szmerek w koniuszku serca, co sugerowałoby właśnie taki otwór.
    • Trochę długie ale proszę o pomoc i radę. :) Zaczęłam brać Divascan postraszono mnie że może mieć on zastraszające skótki dla ewentualnego płodu, tak więc przeszłam się po doustną antykoncepję (wcześniej stosowałam 5 lat i nie miała ona wpływu na migreny, niestety nie produkują tych tabletek które brałam wcześniej i dostałam inne-inny skład). Oba leki zaczęłam brać 2tyg temu. W środę rozłożyła mnie choroba i dostałam antybiotyk (zatoki ucho i oskrzela mi zaatakowało). W sobotę zac...
    • Kochani,wlasciwie kochane bo kobiety goruja:-)))pamietajcie ze aby powiedziec ze mamy migrene,nalezy te przypadlosc zdiagnozowac.Dzis powszechnie mowi sie jak boli glowa "mam migrene".Przyczyn bolu glowy jest miliony,migrena jest jedna z mozliwosci.Pocieszjace jest to,ze 90% bolow to bole samoistne,bez choroby podstawowej.Czyli bol sam w sobie jest choroba.Teorii na temat mechanizmu bolu glowy jest wiele,tak naprawde do dzis wiele nie wiemy.Sam mozg nie boli,bol jest tylko informa...
    • ...chyba napięciowy.Witam.Od jakiś paru lat cierpię na okrooooopne bóle głowy,zaczyna się od skroni,póżniej oczy,między oczami,kark,szyja.Jak w porę się nie poratuje''porządnym lekiem''to po mnie.Dochodzą mdłośći,lodowate dłonie itp.Czy to ból napięciowy? chyba tak bo to pulsowanie w skroniach...i bez aury.Kiedyś pomagał ibuprom zatoki,teraz tylko ketonal ale zauważyłam że może ból przejdzie ale czuje się i tak wstrętnie.Serce mi wali jak szalone.Byłam już u laryngologa,okulisty,...
    • Jak u was z poziomem cholesterolu we krwi ? Ostatnio u mnie badania wykazaly poziom cholesterolu 280 przy normie 150- 200 i cisnienie srednio 150 /80 a w porywach przy obecnosci arytmii serca nawet 190 /125 .Podejrzewam tu wprawdzie pomylke cisnieniomierza cyfrowego , ktory podobno przy arytmii daje bledne wyniki , niemniej jednak zazywam regularnie przepisane mi tabletki atenololu 25 mg raz dziennie i zaprzestalem konsumpcji jajek .Od tego czasu , a to znaczy tylko od kilku dni migr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się