-
Witam
Wybieram się promem Stena Vision na rejs turystyczny "Szwecja w jeden dzień". Jeżeli Ktoś był na podobnym rejsie to proszę o informacje na temat organizacji rejsu, jakie są kabiny (mamy comfort class). Jak z cenami na promie - jedzenia , picie. Ogólnie proszę tez o wrażenia z rejsu i czy warto. Dziękuję.
-
Wybieram się na wiosne do Norwegii i szukam informacji o rejsach wycieczkowych statkiem /promem po najciekawszych fiordach. mam tylko kilka dni i jadę z rodziną 4 osoby wiec szukam niedrogiej opcji na 3-5 dniowy rejs. Zapewne mozna coś takiego kupic przez Internet a niekoniecznie w biurach podrózy.
Prosze o sugestie i ewentualnie opinie jesli coś takiego zaliczyliście
Rad
-
Hejo
Czy ktos plynąl z jakiejś miejscowości z Lofotów do Bodo? Ile trwa i
ile kosztuje taki rejs? (samochód +4osoby) Pozdrawiam
-
Witam,
Kupilem bilet na prom z Kopenhagi do Oslo - Crown of Scandinavia. Cena bardzo korzystna, ale kabina (wew) jest na pokladzie drugim. Nie do konca wiedzialem, co znaczy poklad 2gi. Okazuje sie ze jest on zaraz nad maszynownią, a ponad nim (!) są poklady samochodowe !
Przeraziło mnie to- powiedzcie, czy ktos z was płynął może w kabinie na pokladzie drugim ? Czy bylo bardzo zle? Czy jest to dołujące, stresujące? Sama świadomość, ze jest sie tak nisk zaraz nad maszynownią... masakra....
-
Będę niedługo płynąć promem linii Polferries z Gdańska do Nynäshamn. Czy warto
korzystać z usług tej firmy? Jakie są standardy na statku? Czy warto brać
kabinę czy wystarczy fotel? Wiem, że płynie się 18 h ale nie zamierzamy
siedzieć w miejscu tylko zwiedzać statek, a wieczór spędzić w barze :-)
-
Witam ponownie,
Wlasnie wrocilem z kolejnej podrozy do Kopenhagi Polferriesem ze Swinoujscia. Plynalem rejsem dziennym i musze wam powiedziec, ze panujace na promie warunki tym razem mnie rozczarowaly. Rejs dzienny to jednak wielka prowizorka - brud, chaos, niedbale sprzatanie na oczach gosci, halas. Po wejsciu na prom okazalo sie, ze musimy czekac na wysprzatanie kabiny. W naszej lazience nie bylo mydla, zlew byl zatkany, a klimatyzacja zepsuta (saczylo sie tak malo powietrza, ze myslalem...
-
Chodza pogloski ze prom bedzie mial duze opoznienie z powodu sztormu.Moze
przyplynac do Gdanska nawet o 17!!!!