Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      rejs

rejs

(13 wyniki)
    • Moze ktos zna link na rejs 2 godzinny po Sekwanie.Statek ma wyplywac po godz.18. Widzialam gdzies taka oferte , ale nie moge teraz jej znalezc.Pozdrawiam
    • Witam, \wyczytałam e internecie ,ze rejsy po sekwanue najlepiej popłynąc Bateaux Parisien tam ponoc opowiadaja o zabytkach po polsku. I mam pytanie czy te stateczki odpływaja spos wiezy Eiflfa i czy bilety kupuje się na statku ? pozdrawiam
    • Szukam fajnej piosenki którą usłyszałam podczas rejsu po Sekwanie na statku bateaux parisien kilka dni temu. Niestety nie znam francuskiego i nie jestem w stanie odtworzyć słów, jedyne co wiem, że spiewała młoda kobieta jakby sylabizując i miałam wrażenie, że jest to jakaś przeróbka czegoś co mogło być kiedyś hitem, może edit piaf? Czy ktoś ma może jakieś skojarzenia?
    • Witam, wybieram się w piątek na weekend do Paryża. Słyszałam, że warto popłynąć na rejs po Sekwanie.Czy ktoś może mi napisać jaki jest koszt takiego rejsu?
    • Warto ? Chodzi o wersję godzinną, bez żadnych lunchy, kolacji itp. Jeśli warto, to czy lepiej w dzień, czy wieczorem? Będziemy na początku czerwca. Firm jest chyba co najmniej kilka, możecie polecić coś konretnego i w przystępnej cenie czy wszyscy zdzierają podobnie ? :)
    • czy warto i ile kosztuje ?
    • Cały pobyt był bardzo udany. świetny hotel w super miejscu, rejs z kolacją po sekwanie. Wieczór w Moulin Rouge. Udał nam się tez całkiem sporo zwiedzić. Jeśli macie pytania z chęcią pomoge.
    • wybieram się na romantyczne 3-4 dni do paryża po ślubie. Wymarzyliśmy sobie wieczorny rejs po sekwanie z kolacją, muzyką itp. czy ktoś wie jak coś takiego załatwić? czy rezerwować i gdzie? czy po prostu kupuje sie bilet i na statkach są knajpy? jesli ktos może pomóc bede wdzięczny.
    • Proszę o informację na jakie zniżki mogę liczyć kupując PVP na strefy 1-6 wiem że mogę na nią dojechać do wersalu i na lotnisko CDG ale słyszałem że można liczyć na zniżki na rejsy , wstępy do muzeum i dodatkowe przejazdy na montmarte
    • Info dla wahających sie czy jechać. Jechać i to zdecydowanie zabrać ze sobą pogodę ducha dobry przewodnik (ja zabrałem przewodnik WIEDZA I ŻYCIE- super)i w drogę oczywiście tylko indywidualnie bez biura podróży. Parę dni temu wróciliśmy z Paryża wraz z żoną mój angielski jest bardzo słaby żona trrrochę mówi po angielsku, ale mimo bariery językowej uważam iż świetnie sobie poradziliśmy. Bardzo dużo wiedzy na temat Paryża wyczytałem tu na forum czasem brakowało mi bardziej precyzyj...
    • Witam, jadę do USA i mam przesiadkę w Paryzu. która trwa od 22.00 do 10.00. Mam pytanie czy t tych godzinach da się coś zwiedzić i ile mniej więcej to by kosztowało od razu piszcie??? Interesuje mnie głownie wieża Eiffla i łuk tryumfalny.
    • Wybieramy się w lipcu na tydzień do Paryża, zastanawiam się jak najlepiej spędzić ten czas, co trzeba koniecznie zobaczyć, gdzie są w tygodniu darmowe wstępy, gdzie można niedrogo zjeść i ogólnie jak ten pobyt zorganizować. Myślę że musimy kupić sieciówkę na metro bo może zaoszczędzimy w ten sposób, ale co jeszcze muszę wiedzieć, pomóżcie proszę.
    • Znalazłem kilka, ale są mocno rozbieżne w kwestii opłat za np. wjazd na wieżę Eiffel'a. Interesują mnie typowo paryskie atrakcje, muzea, ciekawe miejsca. Może przy okazji dowiem się czegoś o cenach w kawiarniach, barach etc, choć domyślam się, że tu jest rozbieżność, normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się