rejs

(17 wyników)
  • Enter Air lot z Poznania do Burgas ENT 1915 i powrót ENT 1916 , tylko firmuje a faktycznie oba rejsy wykonywał Air Explore ( słowacka linia ) samolotem Boening 737-400 mocno leciwym. W ubiegłym roku mieli duży problem na Krecie ( szczegóły w necie ). Piszę to dlatego bo zwykle chcemy wiedzieć wykupując wczasy jekie linie lotnicze wykonują moj rejs i coś tam można sie o nich dowiedzieć .A tak na terminalu wyświetla rejs wykonuje Enter Air a wchodzisz do samolotu Air Explore. Enter Air chyba...
  • CENTRALWINGS kłamie ! plan minimum , też jest anulowany W dniu 17 stycznia 2008 r. dokonałem zakupu przelotu lot CO215 ( GDANSK - RZYM ) który miał się odbyć dnia 29 marca 2008 r. opłaciłem przelot. Na skutek informacji prasowych zaniepokojony złą kondycją finansową Centralwings postanowiłem sprawdzić aktualność mojego lotu , po zalogowaniu się moja rezerwacja zniknęła. Aby wyjaśnić wątpliwości wysłałem 13.03.2008 e-maila w tej sprawie do Centralwings , w międzyczasie kil...
  • za tydzień lece na Teneryfę. Plan podróży jest taki: Katowice-Warszawa-Madryt-Teneryfe. Co z bagażem? na każdym lotnisku go odbieram i nadaję ponownie czy od razu w Katowicach bagaż zostaje nadany na Teneryfę i odbieram go tam? Z góry dzięki :)
  • Witam wszystkich. Chciałem wybrać się późną jesienią do Portugalii z CW. Jednak obawiam się trochę tych linii w zakresie odwoływania rejsów. To jest kawał drogi i boję się, że polecę w jedna stronę a linia odwoła sobie rejs i stracę kupę kasy na powrót.Jak to z nimi jest?Czy lepiej dać spokój i lecieć pewnym AirBerlin. Dodam jeszce, że właśnie z powodu anulacji przestałem latać WizzAir.
  • Czy ktoś może wie o co dokładnie chodzi.w ostatnich dniach EnterAir odwołał parę lotów m.in z Poznania do Antalya.a ja lecę z nimi 21.05 :/ ostatnio flota im się znacznie powiększyła a tu taki psikus.
  • Czy ktoś leciał do Santiago de Chile z przesiadką taką jak np. tiny.pl/h7h1q ? Pierwszy odcinek ok, ale potem mam obawy że wysiadając w Sao Paulo i mając 1 godz. 35 minut można nie zdażyć na samolot do SCL. Trzeba przecież iść i poczekać za swoim bagażem, odebrać go i zgłosić się na odprawę na kolejny lot (z Brazylii do Chile).
  • Czesc! Historia chronologicznie przedstawia sie nastepujaco: Sierpień 2005: kupujemy z narzeczoną dwa powrotne bilety na luty 2006 na lot Warszawa - Mediolan (Bergamo) 11 luty 2006 wylatujemy z Warszawy, bez przeszkod lądujemy w Mediolanie. 18 luty 2006. Okolo 10 stawiamy sie na lotnisku. (planowany odlot o 12.20) Wraz z nami w kolejce do odprawy ustawia sie około 10 osób. Około 10.15 pojawia sie komunikat, ze lot zostaje odwołany (międzyczasie nie było informa...
  • www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1590&a=Centralwings Polskie linie niskokosztowe Centralwings zamierzają wprowadzić pod koniec maja br. dopłatę paliwową dodawaną do wszystkich biletów wystawianych przez przewoźnika, dowiedział się portal Pasazer.com. Jej planowana wysokość to 19,50 PLN, 5 EUR i 4 GBP. Opłata będzie się zmieniała wraz ze zmianami cen na rynku paliw. Szczegóły są jeszcze ustalane. "Wprowadzanie opłaty paliwowej stało się obecnie koniecznością. Tylko od początku t...
  • ostatnie loty w październiku.
  • Kupiłam bilet na LOT z KRK do WAW. Mam samolot o 10 rano. Ale sprawa jest o tyle skomplikowana, ze tego samego dnia wieczorem mam lot z Warszawy. Pytalam w biurze LOTu jak to jest z odwolywaniem tych lotow krajowych. Jak moze pamietacie, jakis czas temu byla niezja chryja, bo zamiast samolotow podstawiali autobusy i ktos, kto nie chcial wsiasc w autobus tracil prawo do zwortu kosztow chociazby, bo LOT podstawil srodek transportu. Moje pytanie jest takie. Czy jesli LOT na moj rejs ...
  • Hej, czy znacie prawo dotyczace tego rodzaju sytuacji? : Kupujecie, u przewoznika, ktory nie robi lotow laczonych, dwa bilety, przewidujac przesiadke. Okazuje sie, ze pierwszy lot jest spozniony, wiec tracicie te przesiadke, i musicie gdzies spac. Wiec moje pytanie jest takie: czy przewoznik musi wam zwrocic za hotel, czy nie? Chodzi o Easyjet, ktory, jak mowilam, nie sprzedal mi lotu do miejsca C, ale sprzedal dwa loty, jeden z A do B, i potem z B do C. Nie poczuwa sie on tedy d...
  • Witam, moze ktoś spotkał się z podobnym problemem i bedzie w stanie mi wyjaśnić wątpliwość. Lecę do portu A jedną linią (tradycyjne linie) i w tym samym dniu z tego samego lotniska kilka godzin pozniej mam lot innymi liniami (low cost) do portu B. Zastanawiam sie nad tym czy bedzie mozliwe odebranie bagazu nie przekraczając granicy, ewentualnie zabukowanie w Waw przy zdawaniu bagażu miejsca docelowego dla bagażu portu B? Biuro przewoźnika, ktorym lecę do portu A twierdzi, ...
  • ...na dalekie rejsy rozpoczynające się po świętach. Aurela Airlines ma 2 B757 i nimi będzie latać do Brazylii, Mexico, Kube itd.
  • Kupilam bilet LOTu na polaczenie do SIN, przez ZHR i powrot przez AMS. Okazalo sie wczoraj (sama sprawdzilam na checkmytrip.com, ze lot WAW-ZHR zostal anulowany, bez zadnej przyczyny). Nikt sie ze mna nie skontaktowal. Wiec zadzwonilam na infolinie. Pan bardzo uprzejmy skierowal mnie do serwisu, ktory zajmuje sie przebukowaniem polaczen. Okazalo sie, ze nie ma zadnych miejsc w innych terminach. Dzisiaj otrzymalam z LOTu telefon, ze znalezniono mi jakis rejs z ciaglymi przesiadkami w Eur...
  • Witam. (Uwaga - będzie długo... ;) Dojazd na wakacje miałam mocno skomplikowany. Odlot na miejsce docelowe zaplanowany był wczesnym rankiem w sobotę z lotniska w Katowicach. Biuro podróży oferowało dojazd autokarem z Warszawy. Autokar ruszał w piątek o 22:00 spod PKiN. Mieszkam w Gdyni, więc żeby się dostać na czas do Warszawy bez konieczności brania urlopu na piątek, dokupiłam sobie lot z Gdańska do Warszawy. Między lądowaniem w Warszawie a wyjazdem autokaru miałam 1.5 godziny ...
  • Zwracam sie do was, ludzi latajacych, z prosba o wyjasnienie pewnej sytuacji, ktora obserwuje za kazdym razem, kiedy gdzies lece na trasie z/do Polski :) Otoz chce zaznaczyc, ze latam dosyc czesto, wylacznie na krotkich rejsach,ktore trwaja nie wiecej niz 2 godziny. I za kazdym razem powtarza sie ta sama historia: Kiedy tylko na ekranie nad gatem pojawi sie napis, ze bramka jest otwarta, cale towarzystwo siedzace w napieciu na okolicznych krzeselkach, zrywa sie nagle i podbiega d...
  • PPL obniżył na dodatkowe loty do Rzymu opłaty lotniskowe do symbolicznej złotówki, ale kiedy założyłem rezerwację na czwartkowy lot to SKY pobiera opłatę lotniskową w wysokości 104 PLN w pierwszą stronę i 94 w drugą. Przez ciekawość założyłem rezerwację na ten sam lot w sierpniu i opłaty lotniskowe są takie same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się