Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      rekrutacja

rekrutacja

(69 wyników)
    • Czy nie sądzicie Państwo, że ustawa obligująca potenjalnych pracodawców do publikowania, przy okazji ogłoszenia o pracę, wysokości przewidywanych na danym stanowisku zarobków znacznie przyspieszałaby sam proces rekrutacji? Mój mąż czeka właśnie na kilka rozmów o pracę i tak naprawdę nie wie, czego może się spodziewać- nie wie też, czy jest sens aplikować na dane stanowisko, czy wysokość przyszłych dochodów będzie go satysfakcjonowała. Myślę, ze w takiej sytuacji jest wiele osób poszukujących...
    • Witam, jeśli ktoś brał udział w rekrutacji P4 to proszę o opinie oraz wrażenia z takiego przedstawienia. Ja uczestniczyłem w przedstawieniu, które trwa blisko 6 godzin:) i połączone jest z tzw. rekrutacją. Firma P4 nie potrafi sama przeprowadzic rekrutacji,ciekawe czy w przyszłości bedzie potrafiła pozyskac klienta... i jeszcze go utrzymac przy sobie.Nie ważne:) Cztery slajdy i po prezentacji firmy:) trwało to około 7 minut tak długo ponieważ prowadzący poprawiał ostrość w projektorze...
    • Pilnie poszukuję osób, które przeszły rekrutację i pracowały jako agent a następnie rozwiązały umowę z tą firmą lub ta firma z nimi. Z mojej wiedzy wynika, iż szkolenie z ich produktów - które jest obowiązkowe - kosztuje agenta 5 tysięcy zł a wynagrodzenie agenta np 5 czy 6 tysięcy zł jest tylko zaliczką, którą po rozwiązaniu umowy należy zwrócić w całości ? czy to prawda ?
    • cześć. mam pytanie do bardziej doświadczonych. Jak wygląda rekrutacja w dużych międzynarodowych korporacjach? Ile zwykle jest etapów i jak długo trzeba czekać na odpowiedź? ja jestem na starcie "kariery" i właśnie odbyłam szereg rozmów w dużej francuskiej korporacji. rozmów było więcej niz 4 :) podkreślam, że nie startuje na wysokie stanowisko, a raczej rozwojowe. ostatnie spotkanie miałam juz miesiąc temu i cisza. Uważam, że nawet jeśli sie nie powiodło, powinnam dostać jakąkolwiek odp...
    • Hej, Przymierzam sie do podjecia pracy w zachodniej firmie rekrutacyjnej w Wa-wie. Zastanawiam sie, czy to dobry krok? Napiszcie jak sie pracuje - jesli mozecie to tez ile sie zarabia. Jak jest z prowizja - wyplacaja? Ile mozna miesiecznie z prowizji wyciagnac? Szczegolnie mnie interesuja konkretne nazwy firm - takiich godnych polecenia i takie na ktore trzeba uwazac. Prosze raczej o odpowiedzi tych co pracuja w Rekrutacji albo znaja konkrety 'od srodka' a nie opinie odrzu...
    • Jak przebyc rekrutację w Commercial Union? ktos wie?. Jaka płaca?
    • Witam, czy ktoś był na rekrutacji do centrum serwisowego HP / GDAS? Jakie są Wasze wrażenia? Ja nie wiem co myśleć o tym procesie rekrutacji... Najpierw rozmowa z Panią HR, następnie 2 godz. rozmowa z szefem zespołu i team leaderem. Dodam, że podczas 2 godz. rozmowy nie było chwili kiedy poczułbym, że moje prawie 10 letnie doświadczenie w temacie jest mało wystarczające - konstruktywna rozmowa specjalistów. Po około 2 miesiącach - komunikat "wygenerowany przez komputer" z suchą informa...
    • Czz ktos moze bral udzial w rekrutacji przeprowadzanej przez ta firme
    • 0Czy zna ktoś szczegóły dotyczące przebiegu rekrutacji w CTM? Podobno mają to być zadania praktyczne i praca w zespołach, ale reszta owiana jest tajemnicą. Ewentualnie: jak to wygląda w innych firmach z "branży": PCM, Bancpol... Domyślam się, że może odbiegać to trochę od standardów, bo kiedy zadzwoniłem umówić się na spotkanie, po prostu podali mi godzinę nie pytając nawet o nazwisko ani przesłanie cv.
    • Aplikowalem na praktyki do znanej firmy zajmującej się PR i Eventami. Od początku firma nie miała absolutnie pomysłu na to jak ma wyglądać rekrutacja. Na pierwszym spotkaniu symapatyczna pani zapytala mnie dlaczego chce u nich pracować oraz poprosiła żebym się zareklamował. Osobiście uważam takie pytania za idiotyczne, ale że przerabiałem takie rozmowy na zajęciach z ZZl poradziłem sobie. Pani poziekowała i powiedziała
    • WIelce rozżalona, przedstawiam Wam moją historie z zatrudnieniem w Warszawie dając upust mojej flustracji i przedstawiajac z pewnoscia nieodosobniony przypadek traktowania ludzi jak przedmioty. 5 tygodni temu odpowiedziałam na ogłoszenie zamieszczone w poniedziałkowej Stołecznej Gazecie Wyborczej. Firma CEZAR (branża poligraficzna) szukała asystentki ds obsługi klienta. Po pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej poinformowano mnie, że czeka mnie następna rozmowa tym razem z Produkt ...
    • Czy wiecie jak wygląda rekrutacja w ARR w Warszawie?? Jaka jest atmosfera pracy w tej Agencji, jaki pakiet socjalny dla pracowników, jakie wynagrodzenie. Dzięki z góry za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam
    • Dla zainteresowanych stanowiskiem młodszego analityka, bo ogłoszenia cały czas wiszą. 1) CV miałem takie sobie, dobra uczelnia i kierunek ekonomiczny, dobry angielski, ale doświadczenie w zakresie analiz zerowe. 2) Zaprosili na pierwszy test. Składał się z dwóch części - obie po angielsku i obie z punktami ujemnymi. 2a) Pierwsza to matematyka na poziomie gimnazjum i zadania w rodzaju "trzy krany kiedy napełnią basen" albo "jadą dwa pociągi". Trochę liczenia i główkowania, w sumie wydawał...
    • Dlaczego? bo kobieta i pracodawca boi się, że zajdzie w ciążę? Bo daleko do pracy i będzie się spóźniał? Slyszałem o powodzie odrzucenia kandydata: bo mu brzydko pachniało z ust. Poszedł do konkurencji i są z niego bardzo zadowoleni - nawet awansował, a pracodawca jest bardzo wymagający. Ceni wiedzę, predyspozycje i doświadczenie. Ponoć tylko te cech mają wpływ na awans. Sam zastanawiałem się nad pójściem do tej firmy, ale nie było wakatu, który by mnie interesował. Nota bene, pr...
    • Czy ktoś wie po co rozwiązuje sie proste zadania matematyczne na rekrutacji???
    • dla zainteresowanych zatrudnieniem się w tej firmie - sposób rekrutacji jest tam niepoważny!!!! Nie polecam nawet wysyłać tam swojego CV. Ach i tylko przyjmują Panie ;)
    • Witam serdecznie, chcialbym sie zapytac nt. pracy w IDEI,ul. Skierniewicka w Warszawie, jak wyglada rekrutacja, jaka atmosfera pracy, jakie zarobki,?? za wszelkie rady te wazne i mniej wazne serdecznie dziekuje !!
    • wyslalem aplikacje na managera ds kontaktu z klientami-obecnie trwa rekrutacja do roznych miast w polsce, wypelnilem online test po ang, potem otrzymalem od nich maila ze zapraszaja mnie do drugiego etapu na testy do warszawskiej centrali, mam pytanie czy ktos juz uczestniczyl w takich testach i czy firma zwraca kosszty dojazdu-mieszkam i pracuje w gdansku i drugie pytanie jak tam dojechac - na ul. zabraniecka-z dworca centralnego? moze jezdzi tam jakis bezposredni autobus lub tra...
    • Jeśli jest ktoś kto brał udział w rekrutacji dla studentów do EY to bardzo bardzo prosze o jakies info związane z tą sprawą. Jak wyglądaja testy ? Jak rozmowy ? Jak atmosfera ?
    • Witam, Czy ktoś wie dlaczego firma Pegasus Advertising non stop szuka ludzi do pracy z PR? Średnio co miesiąc szukają a to managera, a to specjlisty od PR. CZy to firma, w której kadra się zmienia jak w drzwiach obrotowych? Bo na to szczerze powiedziawszy wygląda. Firma duża nie jest, więc jakieś muszą być powody tej "wiecznej" rekrutacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się