Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      rekrutacja

rekrutacja

(8 wyników)
    • Witam Obecnie kończę studia II stopnia niestacjonarne na UEKu w Krakowie. W planach mam studia III stopnia - doktoranckie, zaoczne. W związku z tym mam parę pytań odnośnie rekrutacji. Proszę o odpowiedź osoby które próbowały się dostać na tej uczelni czy rzeczywiście istnieje tam duże sito, czy też osoba ze średnią około 4,4 i bez rzadnych publikacji oraz certyfikatów ma szanse się dostać? Zastanawiam się nad tym czy zacząć bepośrednio po obronie, czy też odczekać rok, a w tym czasie zrobi...
    • Chciałbym się zapytać. Mam zamiar podjąć dalszą naukę na studiach III stopnia, ale już studia zaoczne 3 letnie. Chcę obrać trochę inną ścieżkę studiów doktoranckich. Jest tylko jeden szkopuł. Moje studia kończą się w zimie 2010 roku ja sobie trochę przyśpieszyłem studia i kończę je już teraz w czerwcu, ale zostaje mi tylko obrona, którą najwcześniej będę miał jak dobrze pójdzie pod koniec września (takie terminy zostały już wyznaczone.) Miejsca, w których chciałbym złożyć dokume...
    • "Ministerstwo Nauki zapowiada, że jeszcze w tym roku zmieni przepis, który nie pozwala wyższym uczelniom na swobodne decydowanie o sposobie rekrutacji kandydatów na studia. Teraz jedynym kryterium wyboru przyszłych studentów są punkty zdobyte na maturze - pisze "Dziennik"." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5449695,Uczelnie_zdecyduja_o_sposobie_rekrutacji_kandydatow.html?skad=rss Powiedziałbym, że jesteśmy świadkami historycznej chwili - pierwszego rozsądnego pomysłu ministerst...
    • Jestem studentką V roku pedagogiki studiów dziennych i interesują mnie studia doktoranckie z psychologii. Chciałabym się zapytać czy trzeba mieć wysoką średnią, żeby dostać się na studia? Moja średnia wacha się pomiędzy 4,25 a 4,5 oraz nie mam osiągnięć naukowych (nie napisałam artykułu, nie brałam udziału w konferencjach ani kołach naukowych). Czy mam szanse dostać się na studia? Dodam, że interesuje mnie problematyka zaburzeń odżywiania. P. S. Proszę nie odsyłać mnie na st...
    • Wiem, że posty na temat rozmów kwalifikacyjnych itp. już się pojawiały, ale są dość stare - z tego co widze. Zachęcam do składania relacji w tym watku z Waszych doświadczeń po rozmowach. Mnie najbardziej interesuje kwalifikacja do Koźmińskiego - ja mam we wrześniu, ale nie wiem jeszcze dokaldnie kiedy. Jak ktoś już był proszę o info. Każda uwaga jest cenna, co mówic, czego nie, itp. (najważniejsze to dobre wrażenie :)) Może ktoś z Was w ubiegłym roku się załapał na Koźmińskiego,...
    • MEN chce, by rekrutacja na uczelnie byla opozniona. MNiSW mowi nie. MNiSW mowi zatem by przyspieszyc matury. MEN mowi nie. To tak po polsku. Szkolnictwo wyzsze swoje, szkolnictwo "nizsze swoje". A matorzystom zostaje poczucie obustronnego.. sami wiecie co. I teraz nie marudzcie, ze dostajecie bezsensownych studentow, skoro oni sami czesto bezsensownie skladaja papiery. serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,78826,2898589.html
    • Witam , mam parę pytań dotyczących tego co w temacie... Sprawa wygląda tak: na interesując mnie wydziale (akademia medyczna) jest 8 miejsc na studiach doktoranckich, jednocześnie jest 8 klinik na które te miejsca przypadają, czyli każda klinika ma po jednym miejscu. Profesor jednej z nich zaproponował mi abym aplikował, jednocześnie pomagając mi w opublikowaniu artykułu. Dzisiaj w rozmowie powiedział, że na to miejsce w jego klinice jest nas trzech, no i konkurs itd... Było to dla...
    • "Podczas rekrutacji 80 proc. wolnych miejsc zajmują osoby z dyplomami uczelni prywatnych, głównie olsztyńskich. Odbywa się to kosztem kończących UWM - żali się absolwent uniwersytetu" tiny.pl/2fcl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się