Forum Nauka i edukacja Szkoła z klasą
ZMIEŃ
      rekrutacja

rekrutacja

(8 wyników)
    • Dziwi i zaskakuje tegoroczna rekrutacja do V LO. W pierwszej rekrutacji przyjęto osoby o min. 178 pkt. Podczas kiedy ILO, IILO i inne licea przyjmowały, między terminami rekrutacji (wprawdzie wbrew zaleceniom Kuratorium) osoby o wysokiej punktacji z list rezerwowych, „Piątka” czekała na drugi nabór. W drugim naborze do szkoły przyjęci zostali znajomi Dyrekcji. Na listach przyjętych pojawiły się nazwiska ze 150 punktami! Deklarowane w informatorze 32-osobowe klasy uro...
    • Rekrutacja? Edukacja? To wszystko w tym chorym kraju (wojewodztwie) nie ma sensu. Zupelnie niepotrzebne emocje przezywaja kandydaci, ich rodzice, dyrektorzy czy nauczyciele. Niestety kuratorium to przeciez niespecjalnie interesuje: wymyslono kolejny genialny pomysl hehe. Zreszta w tym kraju funkcjonowanie szkol (przy tym nie da sie ukryc, urzedow miasta, kuratoriow) pozostawia wiele do zyczenia. Podobnie jak idiotyczna reforma edukacji, ktora przeciez poza zamieszaniem nic nie zmi...
    • to jest TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sama jestem obecnie stremowana i czekam żeby nie być w tych 700- ileś osób. RATUNKU!!! Ten system to kompletna klapa!!!
    • trudno, żeby wyniki były słabe, jesli przyjmuje się najlepszych uczniów, a do rejonowych wracają lub idą słabi i przeciętni ;(((((
    • Po szkole z klasą spodziewałam się nieco innego rozwiązania trudnej sytuacji "naboru" do I-szych klas SP. Listy przydziału uczniów do poszczególnych klas pojawią się w ostatnim tygodniu sierpnia - wszystko dlatego, że 90% rodziców zapisało dzieci do dwóch nauczycielek, pozostałe są - delikatnie mówiąc - nieoblegane. Szkoła postanowiła zatem trzymac w niepewności ponad setkę dzieci,a właściwie ich rodziców, żeby uniknąć skamlenia rodziców o przeniesienie dziecka do tej wymarzonej (...
    • Wydaje mi się, że Jasiu mając 161punktow nie musi skladac do lO XXXI tylko do jakies VII przynajmniej,...
    • Czy dostanę się do LOXVII jeśli mam średnią 5.0, testy humanistyczne poszły mi b.dobrze, ale z mat-biol. liczę tylko na 25-30. ???
    • To głupie, że są średnie takie jak np. 5.8. NJie uwierzę, że ktoś ze wszystkich przedmiotów, oprócz dwóch czy trzech jest CELUJĄCY, czyli liczy ponad program, śpiewa ponad program jest wybitnym humanistą, jest ponadprogramowym chemikiem... Uczniowie w szkołąch, które śrubują dostają np 5.8, podczs gdy w normalnej szkole to byłoby 5.0-5.1 A dla liceów liczy się średnia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się