Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      rekrutacja

rekrutacja

(111 wyników)
    • Nie mogę doszukać się daty na stosownych stronach...czy coś wiadomo?
    • Witam, wie ktos juz moze kiedy rusza rekrutacja do przedszkoli publicznych i niepublicznych we Wroclawiu. Jak to z reguly jest, publiczne pierwsze startuja czy na odwrot?
    • co ona oznacza? w przedszkolach po 1-2 miejsca dla 3 latków - czyli pewnie te miejsca, których ktos zapomniał potwierdzić ;) i jak? mam spisać i jeździć jutro od rana pytać czy nadal 1 miejsce jest wolne??
    • Na stronie biura edukacji jest podobno druk podania, które zanosi się w rekrutacji uzupełniającej. Ktoś wie, gdzie?
    • Chciałam się dopytać,jak odbywa się rekrutacja dziecka ,które ma rocznikowo 4lata,czyli rocznik 2007.. bo zastanawia mnie sprawa jak to się odbywa jeśli np składam do przedszkola pierwszego wyboru ,a tam grupa 4latków jest cała...czy tak może być?albo np.brakuje 2-3 dzieci,czy należy szukać,przedszkola gdzie tworzy się nową grupę,czy to idzie z automatu,czyli tam gdzie jest pierwsze wolne miejsce..
    • Hej, Mam pytania do zorientowanych :-) 1. Podobno można wybrać 3 przedszkola. Czy jeżeli dziecko nie dostanie się do przedszkola I wyboru, to w przedszkolu II wyboru jest brane pod uwagę dopiero po dzieciach, które wybrały je jako pierwsze? 2. Punkty za odległość od miejsca zamieszkania - mam 2 przedszkola położone mniej więcej w takiej samej odległości. Jak sprawdzić które według systemu jest bliżej? 3. Co z dziećmi z taką samą ilością punktów? Według jakich kryteriów są wybierane?...
    • Mam pytanie do rodzicow, pracownikow przedszkoli...Czy jest jakas szansa na przyjecie do przedszkola dziecka ur. w styczniu 2007, rekrutacja internetowa odrzuca juz sam pesel, a mnie zalezy na przedszkolu panstwowym od wrzesnia.Czy jest jakas szansa na dostanie sie? Jakie podjac kroki? Dodam, ze dziecko dobrze czuje sie wsrod dzieci, od dawna komunikuje sie swietnie, mowi zdaniami, jest na swoj wiek dojrzale. Czy ktos moze posluzyc jakas rada??
    • czy juz ktos cos wie na ten temat? czy nadal informacja jest scisle tajna/poufna?
    • Weszłam dzisiaj przypadkowo na stronę rekrutacji i mam informację, że dziecko dostało się do przedszkola 6 wyboru :-/ Masakra jak dla mnie :-/ Punktów mieliśmy do I wyboru 645, do pozostałych 635.
    • I to do przedszkola, które wcześniej już podałam na liście priorytetów, tylko w pierwszej rekrutacji Córka nie została zakwalifikowana (nigdzie nie została zresztą). W zasadzie to udało się nam nawet do dwóch przedszkoli:-) Jedno w Śródmieściu - niedaleko pracy, drugie w sąsiedniej dzielnicy - po drodze do pracy, ale też w miarę niedaleko domu. Wybrałam to bliżej domu. Wszystkim życzę podobnego szczęścia!!!
    • Zapytałam w innym wątku, ale moje pytanie pozostały bez odpowiedzi, więc zapodaję nowy wątek: Moje pytania: 1. Jakie są kryteria przyjęcia, jeśli jest więcej dzieci z identyczną liczbą punktów niż miejsc? Losowanie? 2. Czy matka na urlopie wychowawczym z młodszym dzieckiem jest jakoś w rekrutacji gorsza jako niepracująca? Tzn. czy nie dostanę punktów za pracę, jeśli jestem na wychowawczym? Czy to dużo punktów? 3. Moje dziecko chodzi do przedszkola, które chciałabym zmienić. Czy jeśli po...
    • czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja uzupełniająca? elektronicznie czy osobiście? czy są jakieś terminy czy kto pierwszy ten lepszy? jak wygląda wówczas podanie?
    • Słuchajcie, Mam takie pytanie, czytając kilka wątków o przedszkolach i całym systemie rekrutacji przeczytałam, że to dyrektorzy przedszkoli wybierają dzieci, które będą uczęszczały do danej placówki… a przynajmniej tak piszą niektórzy. Ja osobiście sądziłam, ze skoro to ‘system’ rekrutuje to, że polega to na tym iż my wprowadzamy do tego systemu podanie z danymi dziecka a sam ‘system’ czyli po prostu napisany do tego program wybiera dzieciaki na podstawie i...
    • wiem, ze to co napisze niektorzy uznaja za przesade, ale jestem totalnie sfrustrowana rekrutacja do przedszkoli! nasz syn dostal sie co prawda, ale do 4 wyboru (a tam nawet nie zapelnila sie lista bo nikt nie chcial taka opinie ma placowka). Oboje pracujemy (uczciwie - a nie np. udzielanie korepetycji 1 x w tyg.), synek jest ze stycznia 2006 i juz od ponad roku chodzi do prywatnego przedszkola. Czuje sie jak ryba w wodzie, jest rozwiniety ponad swoj wiek i wszystko super tylko z mojej...
    • Moj 5 latek chodził do przedszkola prywatnego, chciałabym aby od wrzesnia 2009 do zerowki poszedł do przedszkola państwowego (powinien się dostać bo 6 latki maja pierwszeństwo) gdyż chciałabym aby był w jednym przedszkolu z sistrą, którą planuję zapisać do 3 latków.. Mam w okolicy dwa przedszkola, więc wpisze je do formularza. No i tu zaczyna się problem bo jeśli się moja trzylatka dostanie to boję się, ze moga się znaleźć w innym przedszkolu niz brat. Elektroniczna rekrutacja, ...
    • Jaka jest lepsza strategia aby dostać się do przedszkola w Warszawie. Czy ktoś wie jak działa system rekrutacji? Lepiej składać papiery do 10 przedszkoli (to może dostane się do 10 najmniej po drodze), czy do 2 najbardziej preferowanych w najbliższej okolicy (bo system nie przeżuci mnie dalej i będzie preferował, bo nie ma gdzie przekierować - oczywiście przy tej samej liczbie punktów)? Zakładam że ktoś pisał ten program więc są w nim jakieś zasady. Bo jakoś z 50 dzieci o tej samej punktacj...
    • czy rzeczywiście data złożenia podania do przedszkola nie ma żadnego wpływu na przyjęcie? to jak system wyłoni osobę jeśli np będzie 20 osób o tej samej punktacji a miejsc - załóżmy-15? czy dane wprowadzane przeze mnie są jakoś weryfikowane- w sensie- czy mogę naściemniać, czy ktoś to rzeczywiście sprawdza? Sciemniłam ciut jesli chodzi o zmianę miejsca zamieszkania- dziecko zmienia przedszkole ale powodem nie jest zmiana miejsca zamieszkania, tylko moja wygoda i koszty posyłania do placów...
    • Witajcie! W sprawie zasad rekrutacji do przedszkoli dzieci z rocznika 2005 jest jeszcze jeden przykry punkt - wysłałam w tej sprawie list do Stołecznej, który wklejam poniżej - może ktoś się tym jednak zajmie rozsądnie? Może macie pomysł do kogo jeszcze pisać? Szanowni Państwo, Pisze do Państwa w związku z ogłoszeniem, zamieszczonym na stronie Biura Edukacji Miasta Stołecznego Warszawy ( www.edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=1255), a dotyczącym rekrutacji do przedszk...
    • Witam Orientujecie się jak będzie wyglądała rekrutacja do przedszkoli we Wrocławiu w tym roku? oraz jak się ma do tej rekrutacji poniższy artykuł: polskatimes.pl/gazetawroclawska/77358,koniec-z-kolejkami-do-przedszkola,id,t.html Zmieni się coś czy nadal kolejki przewidujecie? Na stronach UM jednak termin ogłoszenia regulaminu "na początku lutego" [czyli nie wiadomo kiedy]. Pytam ponieważ wiem, iż niektóre żłobki chyba nie będą prowadzić rekrutacji-rodzice nie chcą posłać dzieci do...
    • Czy ktoś już wie kiedy rozpoczyna sie w Krakowie rekrutacja do przedszkoli samorządowych na rok 2009/2010? Jakie będą kryteria? Jak dotąd na stronach portalu edukacyjnego znajdują sie jeszcze informacje odnośnie rekrutacji, ale na na rok 2008/2009. Z góry dziękuję za informację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się