Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      rekrutacja

rekrutacja

(19 wyników)
    • Wiem, ze dziś zakończenie roku szkolnego i dwu miesięczna laba, ale mam pytanie. Jak to jest z tą rejonizacją jeśli chodzi o wybór gimnazjum-czy jeżeli mieszkam na Bielanach to moje dziecko może wybrać dowolną szkołę na Bielanach czy to jest tak, ze jest jakaś jedna szkoła najbliżej miejsca zamieszkania i to właśnie jest ta rejonowa; a reszta szkół pomimo ze z Bielan to już tak naprawdę spoza rejonu? Może zakręciłam się i niejasno napisałam ale jakby co proszę o odp.
    • Mam pytanie (może naiwne), czy odpowiadając negatywnie w procesie rekrutacji, kiedy kandydat pyta co przesądziło o negatywnym dla niego wynku, wciskacie kit czy mówicie prawdę. Drugie pytanie, czy, jeśli mówicie, że jeśli w przyszłości pojawi się możliwość rekrutacji do danego działu i wtedy kandydat może być rozpatrzony ponownie to rzeczywiście tak robicie? Pytam, bo szukając pracy - słyszę,że: albo zmieniała im ( w firmie) się koncepcja działu albo, ze na tym stanowisku (na kt. aplikowa...
    • Od kilku tygodni szukam pracy i jest jakaś paranoja, jeszcze w marcu czegoś takiego nie było. Nawiązując do poprzedniego wątku, tak, odzywają się nie telefonicznie jak kiedyś tylko mailowo. Nawet uprzedzają o tym w ogłoszeniu. Ale nie w tym problem, dla mnie zaskoczeniem jest e- rekrutacja, totalny bezsens. Mam odpowiadać na sztywne zamknięte pytania, i nie da rady wytłumaczyć, że starciłam prace tylko dla tego,ze moj dzial przenieśli za granice,a ja jako młoda matka nie mogłam tam się udać....
    • czy e-mamy potrafia mi powiedziec jak jest najczesciej? - firma daje ogłoszenie o rekrutacji - jest jakis czas na wysłanie dokumentów wiadomo one spływaja cały czas - ale kontakt z potencjalnnymi pracownikami jest kiedy? zaczyna sie po ostatecznym terminie wpływu dokumentów - czekaja na wszystkie i wybieraja? czy juz w trakcie spływania na biezaco kontaktuja sie z tymi potencjalnymi? generalnie ile czasu ma sens "łudzenie sie" ze ktos sie odezwie?
    • mam pytanie e-mam, które się z tym zetknęły... na czym miało by polegać sprawdzanie kompetencji sprzedażowych, podczas procesu rekrutacyjnego? chodzi mi o przykładowe techniki, czy metody stosowane przez rekruterów... Jest to II etap rekrutacji, stanowisko, w którego charakter wpisana jest sprzedaż, ale nie tylko na niej praca się opiera. napisałam też na forum praca, ale tam mniejszy ruch - więc proszę o pozostawienie wątku na chwilę na ematce. pozdrawiam :)
    • Pomóżcie, jak to wygląda? Strasznie się denerwuję. Startuje na stanowisko pracownika zmiany nocnej. Mam wykształcenie policealne nie handlowe. Nie mam tez doświadczenia w handlu i nie znam języków. Byłam juz na tylu rozmowach w różnych firmach i dupa. Zjada mnie stres, nie umiem wyluzowć. Tej rozmowy tez się bardzo obawiam. Zależy mi na tej pracy bo jest bliziutko i nocki będę mogła odsypiać wtedy gdy dzieciak jest w przedszkolu. Zaraz mi napiszecie, że piszę jak by praca w tesco od 22 do 6 ...
    • Jakie najglupsze/ najsmieszniejsze/najbardziej absurdalne pytanie uslyszalyscie na rozmowach w sprawie pracy?
    • w tym roku będziemy uczestniczyć w rekrutacji do przedszkola, podobno samotne matki maja przywileje i ich dzieci dostają się w pierwszej kolejności, mam w związku z tym pytanie czy mieszkając ze swoim partnerem, ojcem dziecka i nie mając z nim ślubu mogę wpisać że jestem samotną matką? z tego co słyszałam to dziewczyny w takiej sytuacji rodzinnej jak moja robią tak i dostają się do przedszkola.
    • W W-wie, która z Was wypełniła już wniosek? :-)
    • No właśnie.Mam koleżankę, która jest obecnie na wychowawczym.Do obecnej pracy nie chce wracać.Bardzo chciała by pracować w jakimś urzędzie (Urząd Miasta, Starostwo itp). Od jakiegoś czasu śledzi wszelkie ogłoszenia i wysyła swoje aplikacje.Jest zapraszana na testy, rozmowy.Sama już nie wie, na ilu była.Po którejś kolejnej rozmowie doszła do wniosku, że bez znajomości nie ma szans na posadę w tego typu instytucjach. Rozpoczęła więc poszukiwania jakichś "dojść". No i znalazła w jednym z...
    • mnie sie udalo.
    • do przedszkola, nie wiem czy obowiązuje to całą Polskę, ale u nas tak, a problem z przedszkolami u nas straszny, więc za pewne to niektóre z nas uceszy. Teraz żeby być "samotną matką" i za to dostać punkty, trzeba będzie dostarczyć: 3. Dokumenty potwierdzające spełnianie kryterium „Dziecko matki lub ojca samotnie je wychowującego” Akt zgonu rodzica dziecka Zupełny odpis aktu urodzenia dziecka, wydany w okresie rekrutacji (wydawany na potrzeby edukacyjne jest bezpła...
    • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9481482,Skad_tyle_samotnych_matek_w_Warszawie_.htmlhttp://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9481482,Skad_tyle_samotnych_matek_w_Warszawie_.html dopóki nie rozwiążą tego problemu mojego głosu nie dostaną
    • Wiecie co,jestem tak wściekła że aż mi się płakać chce!!!Powymyślali jakiś internetowy nabór i okazało się że moje dziecko do żadnego z trzech wybranych przedszkoli się nie dostało.Pierwszeństwo mają rodzice którzy oboje pracują,tylko cały problem w tym że jak mam iść do pracy skoro nie mam co zrobić z dzieckiem.A jaką oni mają pewność że ci co w marcu pracują we wrześniu też będą?Wiem że nie jestem odosobnionym przypadkiem,bo takich dzieci jest więcej,ale czuję się bezsilna bo nie wiem...
    • przerazila mnie Triss obdzwaniajaca warszawskie zlobki, poki co z doswiadczenia wiem ze dochody i patologie nie maja znaczenia w rekrutacji - tylko wiek dziecka, fakt, czy oboje rodzice pracuja zawodowo oraz miejsce zamieszkania a moze tak jest tylko w Krakowie?
    • Ile czekacie na odzew po wysłaniu cv a kiedy uznajecie, ze sprawa już przegrana?
    • W naszym mieście są 2 szkoły muzyczne, żeby się dostać dziecko musi zdać egzamin wstępny (egzaminy są w różnych terminach). Zapisałam dziecko do obu i myślałam, że jak się do obu dostanie to ja później wybiorę tę jedną właściwą :) Nic z tego. Jeśli dziecko dostanie się do pierwszej szkoły to już wtedy muszę zdecydować czy ją wybieram, bo szkoła ma listę kandydatów do tej drugiej i wymaga podpisania papierka, którą szkołę wybieram. Chyba jest to niezgodne z prawem, bo skąd ma te dane z innej...
    • Co myślicie o czerwcowej maturze? Mnie się ten pomysł bardzo podoba - wypuszczamy ze szkoły wszystkich uczniów klas niematuralnych w normalnym terminie, w ostatni tydzień czerwca i pierwszy tydzień lipca robimy matury, pierwszy i drugi tydzień lipca to sprawdzanie przez egzaminatorów - gdyby nie musieli siedzieć tylko w weekendy, w tydzień spokojnie by się zwinęli, myślę, że gdzieś do 15-20 lipca dałoby się wydrukować świadectwa, raptem 20 dni później niż w przypadku matury majowej. Do...
    • Po cichutku liczę ,ze znajdzie sie ktoś wśród Was,kto prowadzi lub prowadzi taką agencję lub pań do sprzątania.Za każda odpowiedź będę bardzo wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się