religia

(28 wyników)
  • Religia(41)

kochane dziewczyny... podziele sie z wami jednym... moj chlopak zawsze uwazal,ze dla mnie moja chrzescijanska wiara nie jest na tyle wazna aby ja o(d)puscic (dla niego),dopuki doputy nie zaczelismy rozmawac o slubie. otoz ja uwazam ,ze on jest muzulmaninem na papierze(pali, czasem pije,nie odprawia modlow 5 razy dziennie) ALE jestem w stanie zgodzic sie na na wychowanie dzieci w wierze muzulmanskiej.on natomiast uwaza ,ze my polki jestesmy jak niemki czyli wszystko nam jedno... ...
  • Jestem nowym uczestnikiem i przejzalam juz prawie wszystkie tematy poruszane na forum ale moze pominelam jeden z watkow, ktory mnie interesuje wiec mam pytanie.Jestem w zwiazku od trzech lat mam 24 lata a moj chlopak 26 i teraz nadszedl czas kiedy mozemy myslec o tym co dalej gdzie mieszkac itp.poniewaz oboje konczylismy studia i wczesniej nie bylo mowy o jakis konkretnych planach.Tak naprawde dopiero teraz przeprowadzamy burzliwe rozmowy na temat malzenstwa i dzieci.Sercan nie je...
  • Witam Chciałam zapytać, czy któras z Was zmienila religie pod wpływem zmian, które zaszły w waszym zyćiu w związku z przeprowadzka do Turcji. Jesli tak... jaka była ku temu droga.. czy naprawde uwierzyłyscie czy w duzej mierze robiłyscie to z miłosci.. . Pozdrawiam
  • witam, mój chłopak przyjezdza na swita do mnie i chce zmienic religie. długa historia z ta rezygnacja z islamu, w kazdym badz razie zapewniam ze decyzja jest dojrzala, przemyslana i odpowiedzialna. to nie zaden szalony pomysj ktory sie narodzil dzien wczesniej. nie sadzilam ze z przyjeciem chrztu jest taki wielki problem. spotkalam sie z moim proboszczem i dostalam odmowe oraz dowiedzialam sie ze jestem zarozumiala (niestety juz trace cierpliwosc jesli slysze daleko nieprawdziwe...
  • witam Was dziewczyny!! Jestem nowa na forum i cieszę się, że takie istnieje bo można sobie na wzajem pomagac i wymieniac sie doświadczeniami. Dlaczego jednak do Was dołączyłam....bo mam dylemat. Mój facet to Turek. Jestesmy ze soba ponad 2 lata (+/-) i bardzo sie kochamy. Na razie nie mamy stałego miejsca zamieszkania i pomieszkujemy torche w PL i trochę w TR ale chcemy to wreszcie zmienić. Generalnie dobrze sie dogadujemy ale jak to w zwiazkach bywa czasem mamy awantury na max...
  • Witam, krotko o mnie takze mam tureckiego chlopaka kocham Go bardzo i ufam ze spedzimy ze soba reszte zycia planuje w przyszlym roku zamieszkac w Turcji na stałe i tu przechodze do sedna sprawy rozmawialismy o dzieciach i ich chrzcie niedawno jako ze jestem katoliczka bardzo chcialabym tego saktamentu On jednak sie nie zgadza rozumiem Go i jego argumenty wymyslil rozwiazanie ze mozna pokazac dziecku dwie wiary uczyc od malego zarowno Islamu i Chrzescijanstwa dac mozliwosc wybo...
  • Mam duzo pytan na temat swieta ofiary i wielka ochote na dyskusje, wiec szukam zainteresowanych tym tematem (zarowno za i przeciw) :) Od razu zaznaczam, ze nie mam zamiaru nikogo przekonywac do swoich przekonan, po prostu wymienic sie argumentam do momentu gdy mi ich zabraknie ;) Dodatkowo mam nadzieje dowiedziec sie czegos nowego i poznac punkt widzenia drugiej strony. Na poczatek wypadaloby przedstawic historie Abrahama (wg muzulmanow) i wytlumaczyc skad w ogole wziela sie t...
  • Witam wszystkie forumowiczki! Cieszę się, że Kiranna pozwoliła mi dołączyć do Waszej społeczności. Już od ponad roku zaglądałam na to Forum i przeglądałam wątki, które mniej lub bardziej były dla mnie istotne. W końcu postanowiłam do Was napisać, bo tak naprawdę nikt z mojego otoczenia nie jest w stanie obiektywnie spojrzeć na moją sytuację. Nawet ja sama zaczynam się gubić… Swojego chłopaka poznałam w Polsce ponad 1,5 roku temu (wymiana studencka). Zawsze była...
  • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7599215,Powstaje_meczet_dla_11_tys__warszawskich_muzulmanow.html
  • haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/alkollu-icki-stogunuzu-hazirlayin-haberi-37904 Uposledzony Erdoğan i koledzy znow narozrabiali. Z witryn zniknie alkohol, nie beda rowniez sprzedawane male butelki z alkoholami. Nie mozna bedzie rozniez alkoholu reklamowac tudziez serwowac na imprezach scisle zwiazanych ze sztuka. Gratuluje tym wszystkim, ktore dla mezosiow zmieniaja religie, lub wychowuja dzieci w tej wierze i dzieki temu ze rozprzestrzeniaja islam, ograniczaja wolnosc wielu.
  • Czytaliście to? Indoktrynacja zaczyna się wcześnie :=( serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52300,3979000.html Polska przekształca się w panstwo wyznaniowe ku przerażeniu wielu Polaków. W urzędach i szpitalach wiszą krzyże, dzieci uczą sie religii w przedszkolach i szkołach. Czy lekcje religii są rownież w tureckich szkołach ?
  • www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=the-cemetery-shame-2010-12-10
  • Po mojej wizycie w Turcji i poznaniu rodziny mojego chlopaka zaczelismy z Sinanem rozmawiac o naszej wspolnej przyszlosci:) Mimo tego, ze nie poruszamy jeszcze tematow bezposrednio i nie zaczelismy rozmawiac o dzieciach, boje sie ze to moze byc niejaki problem. Ja, mimo tego, ze szanuje Islam nie zamierzam zostac muzulmanka, podobnie jest z Sinanem... Prosze powiedzcie mi jak to jest w Waszych rodzinach. Czy mozliwy jest kompromis, uczenie dzieci obydwoch religii i pozwolenie im n...
  • Co o tym sadzicie? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9500446,Turcja_zbuduje_nowa_droge_morska__by_ominac_Bosfor.html
  • www.tvn24.pl/-1,1602997,0,1,turcy-usa-i-ue-chca-podzielic-turcje,wiadomosc.html
  • Witajcie! pisze do Was ponieważ chyba najbardziej znacie realia tamtejszego życia, a ja mam wątpliwości i szereg pytań! Z gory prosze nie osadzajcie, przychodzę po rade a Wy wydajecie sie najbardziej odpowiednie. Nie żądam od Was odpowiedzi i podjęcia za Was mojej decyzji! Chciałabym po prostu poznać wasze spojrzenie i waszą opinie. Moja rodzina i otoczenie nie zna tak jak Wy kultury religii i życia tam jak Wy. Oni znaja tylko przykre historie z książek i z wiadomości o złym islamie i...
  • Witam wszystkich serdecznie.dla niewtajemniczonych mam za soba dosc 'dzika przeszlosc' i cala rodzina mojego obecnego chlopaka o tym niestety wie.Rozum mowi mi ze nie powinnam ale serce nie sluga... Tu pojawia sie pytanie......Siostra mojego chlopaka i on sam wytlumaczyli mi ze z chwila jezeli przejde na Islam wszystkie grzechy z przeszlosci zostana mi wybaczona i dla nich wszystkich narodze sie jako nowa czysta osoba...ze dostane jeszcze jedna szanse na poprawe swojego zycia al...
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7609341,Chrzescijanin_skazany_za_zle_slowo_o_Mahomecie_i_Koranie.html Zniewazanie chrzescijan przez muzulanow jest na porzadku dziennym, i nikt nie domaga sie sprawiedliwosci....my natomiast w zamian za to budujemy im meczety i staramy sie byc poprawni politycznie. Moze powinnysmy sie zastanowic zanim do szkol zaczna zatrudniac nauzycielki w chustach!
  • Ogladalam wczoraj reportaz na niemieckiej telewizji o Polce, ktora urodzila szescioraczki i bylam tak zaskoczona!!!, byla zakryta ,oznacza to ,ze przeszla najprawdopodobnie na wiare jej meza.Dla mnie niewyobrazalne,nie potrafila bym zrobic tego, nawet dla najwiekszej milosci, bo trudno mi uwierzyc ,ze z chwila zawarcia malzenstwa z muzulmanem ,dostajesz oswiecenia!!! i przechodzisz na jego religie z przekonania .Jakie jest Wasze zdanie ?
  • Pisze bo jakos trudno mnie samej zrozumiec jak bardzo zmienil sie moj maz... Dopoki sie jeszcze nie pobralismy, przed tym jak bylismy razem i nawet jak zaczelismy byc razem moj maz byl zupelni inny niz teraz, prawie o 180 stopni. Lubil sie bawic, sluchac muzyki byl rozrywkowy mial duzo znajomych, lubil wychodzic z domu, teraz to wszystko sie zmienilo.. To co kiedys byl dla niego rozrywka i zyciem codziennym teraz patrzy na to z pogarda i unika za wszelka cene, za to zaczal sie duzo modlic, po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się