Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      rower

rower

(17 wyników)
    • Pytanie, kupił czy nie kupił wreszcie tego dwukołowego rumaka na Roztoczańskie wertepy?
    • Czy są jacyś chętni/e do rowerowych wycieczek po Roztoczu i okolicach(Susiec, Narol...? Trasy po 70-80 km, ale moga być krótsze i dłuższe(te najchętniej). Tempo turystyczne bo spieszyć się nie ma potrzeby.Najważniejsze to chęci, kondycja i dobry humor :-) Zapraszam i Pozdrawiam.
    • Ja już myślę o sezonie rowerowym. Kondycję trzeba bedzie poprawić.
    • Sam musze chyba sobie kupic bo ktos mi obiecal wycieczke. Ciekawe kto to ?
    • W najbliższą sobotę wyruszamy z wizytą do Świętego , który właśnie w tych dnich obchodzi imieniny:-)) , a wiecie kiedy?? Serdecznie zapraszam na wycieczkę , którą rozpoczynamy w Zamościu przed schodami ratusza o godz 9.00 i to juz jest ostateczna godzina,tak żeby nie za późno i nie za wcześnie - żeby wszystkich zadowolić;-)). Planowana trasa przejazdu wycieczki zamojsko - roztoczańskiej to Zamość , Skokówka, Zwódne, Pniówek , Białowola , Lipsko i już jesteśmy u Świętego , mo...
    • Witam, zamierzam wybrać się z dziewczyną na jakiś ciepły weekend 2-3 dni do Krasnegobrodu i poszukuję taniego i miłego miejsca noclegowego (z rowerami najlepiej). Co warto zobaczyć w te 2-3 dni? Proszę o poradę. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam wszystkich roztoczańskich forumowiczów:)
    • 8 czerwca zaplanowano w Szczebrzeszynie huczne otwarcie ścieżki przyrodniczo - historycznej prowadzącej do Kawęczynka. Trasa podzielona została na 16 przystanków tematycznych, jej długość wynosi 12 km, czas przejścia ok. 3,5 godziny, rowerem 1,5 godziny. Wyznaczone punkty widokowe pozwalają na podziwianie panoramy doliny Wieprza i krajobrazów Roztocza... Chyba się załapię na podziwianie panoramy już w czerwcu, bom ciekawa okrutnie... (Panoramę doliny Wieprza można też podziwiać z...
    • Pytanie podchwytliwe ale tu chodzi mi o rowery. Tyle wycieczek juz opisywaliscie. Mam zamiar kupic sobie swoj, teraz uzywam pozyczonego. Ale wybor jst teraz taki, ze trudno sie zdecydowac, z teleskopami czy bez, z rama zwykla czy wzmocniona ? Moze zaczne temat i ktos cos mi podpowie, moze tez i inni skorzystaja.
    • Jakie trasy polecalibyście przeciętnym niewytrenowanym osobom, tak około 20- 30-50km dziennie?
    • LOCZEK(8)

A kto z forumowiczów był w 'Loczku' (kto zna Horyniec wie o co chodzi)
    • myślę, że tam fajnie jest u Was i coraz bardziej chcę przyjechac pozwiedzać tereny Roztocza tylko się boję, że już nie znajdę wolnego miejsca do spania w lipcu.
    • Tak, to chyba było już pożegnanie lata, niestety.... Wczoraj w Zamościu i na Roztoczu był dość ładny dzień, było względnie ciepło, a nawet od czasu do czasu wygladało słoneczko. Czyż można było sobie odmówić może ostatniej już tego roku wycieczki rowerowej? Raczej nie. To też siadłem na rower i...... pojechałem przez Mokre, Hubale, Wólke Wieprzecką do Szewni, tu przy pomniku powstania zamojskiego zszedłem z roweru dochodząc do wniosku że dla takiej piednej pogody, pieknego kolorow...
    • Mam nadzieję, że Roztoczańska Straż Konna istnieje i ma się dobrze? Swego czasu usłyszałam o niej wiele ciekawych rzeczy. Pozdrowienia.
    • Kalendarium. Sierpień na Roztoczu kojarzy mi się z ... 1) żniwami 2) pieszą pielgrzymką na Jasną Górę 3) miesiącem trzeźwości :-)) 4) kaskadą meteorytów na niebie 5) i końcem wakacji na Roztoczu - niestety... Kto ma inne skojarzenia??? Pozdrawiam, sierpniowo... b.30
    • ok. godz. 12-tej , składająca się m.in. z forumowiczów Roztocza, rusza z Rynku szczebrzeszyńskiego na trasę do Kawęczynka (ścieżką krajoznawczo- przyrodniczą otwartą i opisaną 6.VI). Wycieczkę cechuje - kompletny brak organizacji poza tym, że zbierze sie grupa w okreslonym, czasie i miejscu, uczestnicy dalej robią co chcą - działaja na własną rękę, nie muszą się nawet przedstawiać sobie że są z f.Roztocze. M
    • Mieliście okazję spotkać kiedyś na szlaku pracowników tej instytucji? Czy faktycznie można dostać mandat w środku lasu za czyny niezgodne z regulaminem korzystania z parku narodowego , czy lasów państwowych? Ja do tej pory spotkałam tylko leśnika ,który spisywał.......drzewa.
    • Oby tak dalej a bedziemy znowu na pierwszym miejscu. A co za tym idzie bedzie nas widac lepiej i tak oto wiesc sie bedzie niosla nie tylko o pieknym roztoczu ale i o forumowiczach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się