Gość: ciekawska IP: *.tauzen.net 30.08.06, 20:38 Czy ktoś ma przepis na drink z białym rumem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: Biały rum 01.09.06, 12:23 Biary rum + bardzo schłodzone 3,5% mleko + pina colada. Mi smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Biały rum IP: *.agora.pl 04.09.06, 15:41 Składniki: biały rum - 150 ml, sok z pomarańczy - 150 ml,sok z ananasa - 150 ml,cukier puder – 1 łyżeczka,kostki lodu,sok z cytryny,cukier Przygotowanie: Do shakera wlać rum, sok ananasowy i sok pomarańczowy, dodać cukier puder, wrzucić kilka kostek lodu, wymieszać. Brzegi szklanek zanurzyć w soku z cytryny i w cukrze. Wlać koktajl, szklanki można udekorować plastrami owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Biały rum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 19:25 Jak rum to oczywiście najsłynniejszy drink, czyli CUBA LIBRE, czyli rum + Coca- Cola+limonka(cytryna) do ozdoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Biały rum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:56 ella111 napisała: > w cuba libre to chyba nie bialy? A jednak biały. :) Wiekszość prawdziwych rumów ma kolor biały - to taka ciekawostka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Biały rum 27.09.06, 19:17 aaa, to przepraszam, to moja ksiazka sie myli bo podaje brazowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Biały rum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:55 ella111 napisała: > aaa, to przepraszam, to moja ksiazka sie myli bo podaje brazowy Z pewnością myli się ta książka. A ty w dodatku kombinujesz od dupy strony. :( Wszystkie źródła na świecie podają jako składnik RUM - bez rozróżniania czy ma być ciemny czy biały. Po prostu RUM...aby prawdziwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Biały rum 04.10.06, 11:38 Dla scislosci sprawdzilam przepisy w internecie, niektore podaja jako skladnik Cuba libre rum bialy, niektore brazowy, a niektore nie precyzuja. Odpowiedz Link Zgłoś