Dodaj do ulubionych

Drink na szybko

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 00:49
macie jakieś przepisy na dobrego drinka? interesują mnie tylko sprawdzone
przepisy i dobrze by było jak by wódki nie było w składzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: wegana Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:02
      no to koniecznie musisz spróbować jakiś drinków na bazie rumu- szybko robi się
      bacardi daiquiri czy bacardi coctail, wejdź sobie na mojito.pl i masz tam pare
      sprawdzonych propozycji. pozdrawiam
      • mietowka_lol Re: Drink na szybko 16.07.09, 00:21
        Tak, zdecydowanie! Drinki na rumie są najlepsze na lato. I rzeczywiście łatwo je
        zrobić, bo w weekendy tylko takie pijam. Polecam bacardi & coke, nie ma
        prostszego drinka. N o iwłaśnie go sobie tak piję i się relaksuje xD

Pozdr
      • Gość: ketchup Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:14
        dobrze Ci tu piszą zrób sobie mojito znajdziesz przepis na stronie z googla
        najlepszą stroną bedzię www.mojito.pl pozdro
    • Gość: mieki Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:34
      bez wódki będzie cieżko, nie piłem ale słyszałem że ponoć dobre są bacardi coke
      albo mojito
      • Gość: kuti Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 23:06
        a tam ciezko, nie chcesz wodki to najlepszym zastepstwem bedzie rum- podobna
        ilosc procentow, ale za to lepszy w smaku. ja osobiscie polecam bacardi.
        • Gość: mega Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 21:08
          bacardi nie jest złe zgodzę się z przedmówcą ukręcisz z tego drink mojito,
          całkiem niezłe :)
          • Gość: kuti Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 16:52
            i jeszcze znalazlam tu dla ciebie linka, bedziesz robic bacardi jak
            profesjonalny barman;p www.youtube.com/watch?v=kJGSZxZvpPk
    • Gość: Gines Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:48
      Moim ulubionym jest moijto, podam Ci na niego przepis, dla jednej osoby bo sam
      najczęście dla siebie robię :)

Składniki:
      rum (40 ml),
      woda sodowa (gazowana) (120 ml),
      5-8 listków mięty (może być pieprzowa),
      ćwiartka limonki (może być pocięta na kilka mniejszych kawałków),
      cukier trzcinowy (1 czubata łyżeczka),
      4 duże kostki lodu

Przygotowanie: do 15 min.
      Pół limonki dzielimy na 4 części, wrzucamy do szklanki.
      5-6 listków mięty (syrop zamiast świeżej odpada) wrzucamy do szklanki typu
      highball. Następnie dorzucamy ćwiartkę limonki. Całość ugniatamy muddlerem lub
      czymkolwiek innym co się może nadać do ugniecenia w/w produktów. Wsypujemy 1
      czubatą łyżeczkę cukru trzcinowego.

Następnie kruszymy 4 duże kostki lodu (jeżeli nie posiadamy kruszarki można
      wrzucić je do celofanowej torebki i potraktować tłuczkiem) i wsypujemy je do
      szklanki. Kolejny krokiem jest dodanie 40 ml białego rumu. Całość dopełniamy 120
      ml wody sodowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka