Gość: krzyssiu-doktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 00:49 macie jakieś przepisy na dobrego drinka? interesują mnie tylko sprawdzone przepisy i dobrze by było jak by wódki nie było w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wegana Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:02 no to koniecznie musisz spróbować jakiś drinków na bazie rumu- szybko robi się bacardi daiquiri czy bacardi coctail, wejdź sobie na mojito.pl i masz tam pare sprawdzonych propozycji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mietowka_lol Re: Drink na szybko 16.07.09, 00:21 Tak, zdecydowanie! Drinki na rumie są najlepsze na lato. I rzeczywiście łatwo je zrobić, bo w weekendy tylko takie pijam. Polecam bacardi & coke, nie ma prostszego drinka. N o iwłaśnie go sobie tak piję i się relaksuje xD Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketchup Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:14 dobrze Ci tu piszą zrób sobie mojito znajdziesz przepis na stronie z googla najlepszą stroną bedzię www.mojito.pl pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieki Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:34 bez wódki będzie cieżko, nie piłem ale słyszałem że ponoć dobre są bacardi coke albo mojito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuti Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 23:06 a tam ciezko, nie chcesz wodki to najlepszym zastepstwem bedzie rum- podobna ilosc procentow, ale za to lepszy w smaku. ja osobiscie polecam bacardi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 21:08 bacardi nie jest złe zgodzę się z przedmówcą ukręcisz z tego drink mojito, całkiem niezłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuti Re: Drink na szybko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 16:52 i jeszcze znalazlam tu dla ciebie linka, bedziesz robic bacardi jak profesjonalny barman;p www.youtube.com/watch?v=kJGSZxZvpPk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gines Re: Drink na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:48 Moim ulubionym jest moijto, podam Ci na niego przepis, dla jednej osoby bo sam najczęście dla siebie robię :) Składniki: rum (40 ml), woda sodowa (gazowana) (120 ml), 5-8 listków mięty (może być pieprzowa), ćwiartka limonki (może być pocięta na kilka mniejszych kawałków), cukier trzcinowy (1 czubata łyżeczka), 4 duże kostki lodu Przygotowanie: do 15 min. Pół limonki dzielimy na 4 części, wrzucamy do szklanki. 5-6 listków mięty (syrop zamiast świeżej odpada) wrzucamy do szklanki typu highball. Następnie dorzucamy ćwiartkę limonki. Całość ugniatamy muddlerem lub czymkolwiek innym co się może nadać do ugniecenia w/w produktów. Wsypujemy 1 czubatą łyżeczkę cukru trzcinowego. Następnie kruszymy 4 duże kostki lodu (jeżeli nie posiadamy kruszarki można wrzucić je do celofanowej torebki i potraktować tłuczkiem) i wsypujemy je do szklanki. Kolejny krokiem jest dodanie 40 ml białego rumu. Całość dopełniamy 120 ml wody sodowej. Odpowiedz Link Zgłoś