21.05.09, 19:31
hej czy moglibyście podać mi nazwy drinków, które na pewno dostanę
w barzę w jakimś klubie na imprezie nie raz mam ochote napić sie
drinka, ale niestety nie umiem barmanowi podać nazwy
z gory dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ronaldinio Re: drinki IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 02:28
      to w sumie zależy od tego co lubisz, może lubisz wsciekłego psa lub coś bardziej
      subtelnego czy czarującego smakiem. ja tam biorę mojito ale dobry jest też
      bacardi cocktail w sumie jak przetestujesz kilka drinków to zobaczysz co Ci się
      podoba :)jak będziesz ciekaw więcej to Ci sposób przygotowania napisze na
      niektóre to przetestujesz w domu. pozdr
      • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 00:16
        rum z cola i limonka to na przyklad cuba libre,prosty, dobry i nie az tak drogi,
        ale zwroc uwage z jakim rumem ci go robia bo nie kazdy jest dobry, jesli na
        przyklad bacardi to ok
        • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.07.09, 12:09
          wódka z cola, tequila z cola, pinacolada, malibu...jest wiele drinków, które
          można dostać nawet w zwykłym barze...
          Niestety mojito jakoś nie widziałam w karcie, ale może kiedyś zobacze...^^
          • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.09, 18:48
            mohito jest dostepne w wielu miejscach, musisz sie dokladnie rozejrzec bo jest
            naprawde wart sprobowania, ale mozesz tez sama sprobowac go zrobic, tu znalazlem
            dla ciebie fajnego linka: www.youtube.com/watch?v=kJGSZxZvpPk
            • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.09, 01:33
              Może i widziałeś mojito w karcie jakiegoś baru, ale ja niestety nie, a jak już
              to w bardzo kosmicznej cenie. Może i rzeczywiście najlepiej samemu sobie zrobić,
              ale jak ostatnio patrzyłam na cenę rumu bacardi to podrożało już nie coś koło 50
              ale 65 zł. :(
              • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.09, 15:33
                faktycznie bacardi nie jest tanim alkoholem, ale warto zainwestowac w lepszy rum
                jesli zdecydujesz sie sama zrobic drinki bo tani alkohol moze wszytsko popsuc i
                caly trud na marne.
              • Gość: makumba Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:44
                albo wściekły pies albo moijto albo bacardi coke :) weź od razu po dwa też się
                napije
              • Gość: elvis Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:06
                spójrz na allego może tam będzie taniej ale chyba będziesz musiała wziąść więcej
                butelek niż jedną
    • Gość: alvaro Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 01:36
      ja Ci sugeruje bacardi carta blanca, smakuje, wygląda wykwintnie w sam
      raz na bankiet, na odmiannę zwykłej szarej codzienności, na pewno
      znajomym zasmakuje :)
      • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.09, 22:41
        zgadzam sie z kolega: bacardi carta blanca jest super, a do drinkow wrecz idelane.
        • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.07.09, 00:54
          Carta blanca? A nie superior?
          Kurcze, sama już nie wiem, one ciągle mi się mylą...
          • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:08
            ja tez do konca nie wiem czym one dokladnie sie roznia, musze cos poczytac o tym;p
            • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.07.09, 00:52
              Nie wiem, czy czytanie coś zmieni, i czy będziesz w stanie i tak je rozróżnić.
              Bo sama mam zamiar w końcu wypróbować oba rumy i porównać.
              W każdym razie życzcie mi powodzenia xD
              • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 23:30
                to opisz swoje doznania;p ja znalazlem cos o tych rumach na oficjalnej stronie
                bacardi no to wedlug ich opisu roznica powinna byc duza.
                • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.07.09, 06:06
                  Chodzi ci o tą bacardi.com? czy mojito.pl, czy jakąś inną? Bacardi ma dużo stron ;P
                  • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 15:13
                    to akurat widzialem na bacardi.com, a o takiej stronie mojito.pl nie slyszalem,
                    musze zerknac koniecznie, moze jakies informacje ciekawe tam znajde;p
                    • Gość: sensej Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:57
                      jestem ciekaw ile taka butelka rumu bacardi kosztuje?
                      • Gość: devifo Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.07.09, 01:15
                        Możesz sobie zobaczyć na necie. Z pewnością kosztuje coś koło 65 złociszy, więc
                        nie wydaje się aż taka droga, zważywszy na jakość tego rumu
                        • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 16:40
                          65 zl to chyba ten rum Bacardi superior bo sa tez drozsze, te bardziej
                          szlachetne, kore dluzej leza. ale warto warto...;)
                          • Gość: devifo Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.07.09, 00:32
                            To tak jak z zakupem sake na wschodzie. Im dłużej stoi, tym jest delikatniejsza
                            i nabiera aromatu. Tak samo jest z rumem, ale chyba nie jestem w stanie wydać
                            ponad 200 zł. za butelkę jakiegokolwiek trunku...
                            Nawet jeśli miałoby być to najszlachetniejsze bacardi
                            • Gość: brykot Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 17:20
                              ja tez nie jestem, az takim smakoszem, wystarczy mi klasyczne Bacardi superior;)
                              chociaz niektorzy tylko takie alkohole pija, im drozszy tym lepiej;p
                              • Gość: mistrz_francuskieg Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:40
                                ja wolę wyłożyć trochę na alkohol, aby głowa nie bolała, wiec kupuje lesze
                                trunki, martini, biały rym, od czasu do czasu czerwone wino. Zależy jaki dzień i
                                zależy na co mam ochotę.
                                • Gość: karolajna Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.09, 09:13
                                  ja w gorace dni bardzp lubie mojito, jak zreszta bardzo duzo osob;) ale dobrze
                                  pragnienie gasi tez sangria z owocami albo mocno schlodzone biale wino:)
                                  • Gość: sonja Re: drinki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.07.09, 13:19
                                    Moje nowe odkrycie to zmiksowane owoce lasu [te mrożone] + ananas [również
                                    zamrożony] + maliny + alkohol.
                                    Jaki tylko chcecie, ale nie przesadźcie, wino się do tego nie nadaje!
                                    Pozostaje chyba tylko rum i wódka xD
                                    • kopula Re: drinki 24.07.09, 13:52
                                      sonja, a ananasy świeże, czy z puszki? bo tutaj chyba by pasowały świże, bo te w
                                      syropie sa raczej za słodkie.
                                      Kiedyś piłam podobne koktajle, by schudnac troszkę, ale nie wiedziałam, że można
                                      dodac do nich cos z %
                                      Oczywiście brzmi nieźle i mam zamiar kiedys tego spróbowac ;)
                                      • Gość: pope Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:59
                                        ja to coś czuje że będą ananasy z puszki przy tych drugich jest wiecej roboty
                                        • Gość: karolajna Re: drinki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 23:58
                                          ale fajny przepis z tymi owocami:) ja w ogole mysle ze ananas z puszki bedzie
                                          lepszy bo ten swiezy czesto ma taki lekko kwastkowaty posmak. w ogole ostatnio
                                          sprobowalam do wszytskich drinkow, ktore lubie zamiast wodki dodawac rumu i
                                          wsztsko jest o wiele, wiele lepsze, wiec wam takze polecam sprobowac na wakacje,
                                          ja ososbiscie polecam rum bacardi.:)
                                          • Gość: meksykanin Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 01:55
                                            w te wakacje chyba najwięcej eksperymentowałem z drinkami tyle że te wakacje
                                            oparłem na białym rumie tamte na wódce, teraz myślę biały rum jest smaczniejszy
                                            ale to tylko do drinków :)
        • Gość: pinokio Re: drinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 00:56
          ja jestem trochę leniwy zacząłem pić bacardi carta blanca i tak mi zasmakowało
          że nie chce już nic innego :) po co mam sobie psuć smak
          • Gość: marta Re: drinki IP: *.petrus.pl 27.08.09, 19:59
            bacardi jest zawsze dobre, jednak od czasu do czasu dobrze sprobowac czegos
            nowego. warto wpasc do ksiegarni (chocby inernetowej) i zaopatrzyc sie w ksiazke
            o drinkach. w wolnym czasie mozna poprobowac w domu ;) np. taka jak ta
            www.dobre-ksiazki.pl/drinki-na-kazda-okazje-p141285.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka