beatagl 28.12.05, 13:53 z jakim mlekiem miesza się malibu? z takim zwykłym z kartonika? z zagęszczonym czy jakimś specjalnym? jak to robią profesjonaliści? z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.lily Re: Malibu 28.12.05, 14:51 Najlepsze jest takie prosto od krowy, czyli cieple, tluste. (Ciekawe czy gdzies jeszcze poza Polska pije sie malibu z mlekiem?) Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Malibu 29.12.05, 08:27 W knajpach dla oszczędności podają z mlekiem zwykłym, ja w domu piję tylko z mlekiem zagęszczonym, niesłodoznym, i zmieszane z lodem porządnie, muszę powiedzieć, smakuje jak ambrozja:) Z mlekiem zwykłym smakuje tak.. pospolicie jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
e.lily Re: e.lily 29.12.05, 10:24 To nie jest zlosliwosc. Wiem, ze we Francji pija przewaznie z sokiem ananasowym, poza koktailami ciekawe sa jeszcze kombinacje z mango i z pomaranczem. Sprawdzilam w necie, na Karaibach poza milkshejkiem z malibu z mleka kokosowego. Mleka sie do malibu raczej nie podaje. Skad wiec w Polsce wzielo sie to polaczenie? (Mi na sama mysl o mleku z likiem slabo sie robi) Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: e.lily 30.12.05, 09:48 Malibu to nie likier lecz rum. Ja pijam wyłšcznie z sokiem pomarańczowym. Odpowiedz Link Zgłoś
e.lily Re: e.lily 30.12.05, 10:50 Nie osmieszaj sie. www.lastorders.com/gift_ideas/malibu_rum_liqueur_boxed.htm (Napij sie rumu, a potem malibu. Tak jak baileys to pewnie whisky wg ciebie (W koncu na whisky tworzony, tak malibu to rum, tak? You made my day, ignorancie :D) Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum Re: e.lily 30.12.05, 16:34 No to co z tego? A cointerau jest z pomarancza i pomaraczem nie jest. Niesamowite no nie? (Na wypadek gdybys jeszcze nie skumala: ajerkoniak jest z jajka i wodki a ani jajkiem ani wodka nie jest) PS Jak wyscie mature z matmy zdaly? Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: e.lily 12.01.06, 07:45 W lokalach, w których bywam, Malibu jest zawsze sklasyfikowane jako rum. Na wypadek, gdybyś nie skumała: na tym forum siedzą nie tylko zeszłoroczni maturzyści. BTW, co ma matma do rumu? Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum Re: e.lily 12.01.06, 11:19 > W lokalach, w których bywam, Malibu jest zawsze sklasyfikowane jako rum. Sporo osob myli liqueur i liquor (Akurat do polskich knajp szczerzem mowiac duzego zaufania nie mam, bo kultura picia sie tam dopiero ksztaltuje po dlugich wodkowych latach ) Producent malibu sprzedaje ten alkohol pod nazwa rumowy likier (z ang. malibu rum liqueur). Wiec moze napisz do niego, ze sprzedaje pod niewlasciwa nazwa bo to nie jest likier tylko rum. Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum The difference between liqueur and liquor 12.01.06, 11:20 homecooking.about.com/library/weekly/aa092302a.htm Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: The difference between liqueur and liquor 14.01.06, 14:58 www.malibu-rum.com/home.html Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum Re: The difference between liqueur and liquor 15.01.06, 10:21 Wkleilas ten link, bo Ci sie strona podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: The difference between liqueur and liquor 16.01.06, 20:25 EOT, dalsza dyskusja jest zbędna z uwagi na Twoją niedostateczną znajomość języków obcych. Zamiast na matmie, trzeba się było skoncentrować na nauce angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum Re: The difference between liqueur and liquor 17.01.06, 11:39 Angielskiego uzywam w pracy i w domu (od dobrych paru lat). Polski cwicze na necie. Obawiam sie ze najzwyczajniej w swiecie zie zrozumialas zdania z cytatu, ktory podalem: "Liquors are nowadays available in flavored forms but are not sweet to the palate." Wiec spudlowalas (juz nie pierwszy raz na tym watku) Odpowiedz Link Zgłoś
salem.alejkum Re: The difference between liqueur and liquor 17.01.06, 11:43 A tak swoja droga, dlaczego end of topic? Skoro to nie ty zalozylas ten watek? Nie konkretnego nie wiesz na temat alkoholi. Wiec czytaj i sie ucz, bez piany na ustach. I nie wyladowuj tutaj swoich frustracji, bedacych skutkiem zwyklej ignorancji! Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: e.lily 17.01.06, 18:05 To juz pod nikiem akabe nie bedziesz pisala, bo wszyscy wiedza, ze akabe jest tepa, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
oneka Re: e.lily 17.01.06, 18:12 tępe to ty jestes u, w każdym razie jako detektyw. tylko jednej osobie może przeszkadzać wypowiedź ćwierćinteligenta z aspiracjami? Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: Malibu 29.12.05, 09:03 dzieki za odpowiedz, znalazłam kilka wątków i juz co nie co wiem, chciałam w tym roku na sylwka zaserwować malibu, takie pyszne jak czasami zaserwuja w dobrych knajpach i dlatego pytam.. a jeszcze zaintrygowało mnie z sokiem ananasowym, ale czasami te odpowiedzi są (pewnie szybko pisane) i niezbyt jasne, czy takiego drinka robi sie, malibu+mleko+sok? czy malibu+sok? i jeszcze jedno malibu (te pomarańczowa butla) z czym sie seruje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosti Re: Malibu IP: *.bltmmd.east.verizon.net 11.01.06, 21:15 malibu plus sok,bez mleka,proponuje tez sprobowac z cola-niezle!a jezeli chodzi o to czy malibu jkest rumem czy likierem to jest z tym maly problem,do konca sam nie wiem,ma to cos z rumu i z likieru,spotkalem sie z butelkami gdzie jest napisane rum,a takze gdzie jest napisane likie,wiec ciezka sprawa,zeby wyjsc z takiego pytania zawsze mowie likier na bazie rumu;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś