Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      salo

salo

(64 wyniki)
    • Korzystalibyście z sali zabaw, gdyby była na Waszym osiedlu? Zastanawiam się czy to dobry pomysł otworzyć coś takiego? Mam trójkę dzieci, dosyć ruchliwych, energicznych i w pochmurne dni często nudzą się, chcą gdzieś wyjść tylko nie ma gdzie. W lecie większość dnia spędzaliśmy na placach zabaw, a w okresie jesień/zima nie ma gdzie rozładować nadmiaru energii. Byłabym zadowolona gdyby coś takiego było na naszym osiedlu, rozwiązałoby to też sprawę urodzin, które w Mc Donalds wydają się smu...
    • Zawsze po świetach łapałam świetne okazje. Tak kupiłam telewizor, odkurzacz, laptopa i parę innych sprzetów. W tym roku kupiłam już tyle ze nie za 80-100 funtow a 35 a do tego bon na kawe za 20 funtow. Promocja trwała jeden dzień przed samymi świętami. Teraz postanowiłam zapolowac jeszcze na toster i breadmaker. Breadmakera w promocji w ogóle nie mogę znaleźć, a promocje tosterów są po prostu żałosne! W tesco znalazłam , ale po porównaniu z innymi sklepami wyszło mi, że 20 funtów to, a nie w...
    • tak mi sie przypomniało w zwiazku z sytuacją, gdy wczoraj porywaczka bez problemu weszła na oddział połozniczy i zabrała niemowlę..lezałam jakis czas temu na oddziale po wypadku, nie mogłam się za bardzo sama ruszać, wymagałam wypoczynku, snu, intymności. Obecnie w wiekszości szpitali dopuszczalne są odwiedziny o kazdej porze dnia i nocy, nikt tego nie kontroluje, limituje a chorzy muszą to znosić. Leżałam na sali 6-osobowej, na chirurgii, część osób była przykuta do łóżka, w łó...
    • moja mama jest od wczoraj w szpitalu, zdiagnozowali u niej raka i będzie w tym tygodniu operowana. zastanawiam się czy w ogóle dojdzie do operacji skoro w szpitalu jest tak zimno! na sali ma 15 stopni! szpital mieści się w starym budynku, okna wielkie -2.5 wysokości i na całą ścianę! i do tego drewniane.. mama leży pod kołdrą , kocem, ubrana we wszystko co z sobą zabrała. skandal! o infekcje nie trudno...eh! szkoda gadać...służba zdrowia;-(
    • Mam spalone po farbowaniu włosy (włosy mam grube, gęste i kędzierzawe) - czy ktoś może polecić maskę albo odżywkę fryzjerską do odbudowy takich zniszczen?
    • Gdzie można w necie znaleźć coś takiego albo jakie gazety są o takiej tematyce. Moja przyjaciółka we wrześniu robi wesele i przeszukała juz cały net i większosc gazet o tematyce ślubnej a nie może znaleźć żadnej propozycji wystroju sali weselnej. Ona chce niestandardowo, czyli żadnych balonów, chce cos innego, może być w stylu filmu czy bajki. Wiecie gdzie mozna znaleźć takie propozycje wystroju weselnych sal?
    • bo próbuję zrobić PIT ojcu i poległam. Ojciec ma emeryturę i w tym roku sprzedał akcje. Który PIT mam wypełnić? Najpierw wydawało mi się że 38 ale gdzie tam mam podać dane związane z emeryturą? A jeśli nie ten to może 36 ale gdzie z kolei ten dochód ze sprzedaży akcji? Pomocy.....
    • Bynajmniej nie po świątecznym obżarstwie, ale wczoraj wieczorem dostałam ataku kolki wątrobowej albo czegoś w tym rodzaju (tępy ból w prawym nadbrzuszu+torsje). Cierpiałam całą noc, rano trochę odpuściło. Łykam No-Spę i Rapacholin. Do lekarza jestem umówiona tuż po Nowym Roku, ale martwi mnie stan podgorączkowy (teraz 37,4). Myślicie, że mogę czekam czy jednak sprawdzić gdzie mam najbliższy SOR? Co powinno mnie skłonić do szybkiej wizyty w szpitalu? Miałam w ciąży i 10 lat temu podobną sytua...
    • no wlasnie? mam fajna fryzjerke, te sama od prawie 9lat. rozne cuda mi na glowie robila, kolory, ciecia...fajna babka, zartujemy sobie, moje 4 kolezanki juz do niej chodza.. od dlugiego czasu mialam ten sam kolor wlosow i wczoraj postanowilam to zmienic.efekt.. tragiczny. wg mnie wygladam jak pomieszanie lamparta z zebra;-) chlop twierdzi ze przesadzam chociaz tez nie pieje z zachwytu, a ja wyraznie widze po jednej stronie jasniejsze "plamy" a po drugiej jasniejsze pasemka... co gorsze, ...
    • Wiem, że to nie temat na to forum, ale tu duży ruch i liczę, że może ktoś się zna/podpowie co dalej. Mój syn (6li3mce) 1,5 tygodnia temu zachorował na szkarlatynę (objawy-wysoka temperatura, kilka razy wymioty, potem wysypka i malinowy język) - na samym początku choroby dostał na 10 dni antybiotyk Ospen. Wczoraj minął 10 dzień brania antybiotyku (brał 10 dni, 3 razy dziennie po 3,5ml) i wczoraj pojawiło się suche pokasływanie i lekki ból gardła. Dziś rano kaszel się nasilił, więc po południ...
    • Wszystkiego najlepszego życzę w takim razie i Wszystkim Agatom i sobie również :D A tu króciutka Swoją drogą, uważacie, że takie opisy imion są zgodne ze stanem faktycznym?
    • Dwa pytania mam - zagadki :) Ile dni urlopu należy się osobie zatrudnionej na umowę o pracę na 1/5 etatu (to wychodzi 1 lub 2 h dziennie?, jednocześnie będącej na emeryturze? I druga zagadka :) Pierwsza praca, umowa podpisana 20 listopada... ile dni urlopu należy się takiej osobie do końca roku ? Bo od styczna nowego roku, to 20 dni. Ale od 20 listopada do końca grudnia? 2, 3 czy 4 bom niezorientowana kompletnie Dziękuję :)
    • Mialam w tym tygodniu dodatkowe badania z medycyny pracy. Miedzy innymi psychotechnika, prowadzone przez mila pania psycholog. Oprocz testow dla dla prowadzacych auto (reakcja na oslepienie, widzenie w ciemnosci, koncentracja i uwaga) dostalam ankiete z pytaniami zamknietymi, na podstawie tej ankiety (maks 40 pytan) pani nakreslila moj typ osobowosci. Pytania byly w stylu: Czy uwazasz ze instytucja malzenstaw jest przezytkiem, Czy kiedykolwiek zamrtwiasz sie bez powodu etc. I tak zaczelam sie...
    • Witam. Oto "problem": Córka za 2 tygodnie kończy 2 latka. W związku z tym, jakiś czas temu wymyśliłam, że "przyjęcie" urodzinowe odbędzie się w sali zabaw. To ma być w końcu przyjęcie dla dzieci. Większość znajomych ma dzieciaki w podobnym wieku 2-3 latki, dowiedziałam się, że i dla takich to nie problem, podobno bawią się świetnie. Idźmy dalej:) No i wymyśliłam że każde dziecko zapraszam z "opiekunem" - sztuk 1 znaczy. Wczoraj byłam zarezerwować salę i nawet jest punkt w umowie, że do...
    • Moja siostra 20 maja urodziła dziecko. Na 15 czerwca dostała wezwanie do sądu jako świadek. Za bardzo nie ma jak iść, bo nie ma z kim zostawić tak małego dziecka a poza tym karmi piersią. Czy jest taka możliwość, że ginekolog wystawi jej jakieś zaświadczenie, że jest krótko po porodzie czy że karmi i nie będzie musiała iść do sądu? Orientujecie się może, jak to wygląda?
    • szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,8130689,Za_duzo_odwiedzajacych_na_porodowkach.html Jakie macie zdanie na w/w temat? Pamietem porod i pobyt w szpitalu prawie 4 lata temu: rodzilam w grudniu, lezalam na 3-osobowej sali. Odwiedzajacy przychodzili w grupach,w zimowych kurtkach, mieli obuwie ochronne lub nie. Musialam przebierac sie, karmic dziecko przy obcych ludziach. Do mnie przychodzil tylko maz. Kolezanki odwiedzily mnie pojedynczo i siedzialy 5 minut. Teraz tak sobie mysl...
    • Tak mnie naszło odnośnie cytologii. Zimą mój mąż leżał na urologii- w znacznej części pacjenci to mężczyźni. Warunki komfortowe, pełna intymność, parawany przy każdym łóżku, sale malutkie. pielęgniarki bardzo dbały o intymność pacjentów, głupi zastrzyk w brzuch był wykonywany po wyproszeniu gości z sali, cewniki zmieniane za parawanem, chory po operacji przywożony elegancko- przykryty dokładnie, położony do łóżka tak, że ani odwiedzający ani wpółleżący nie byli karmieni widokiem jego intymnyc...
    • Pan dziekan podczas wystąpienia inauguracyjnego: " Będę mówił krótko, najwyżej 15 minut, ponieważ pani doktor X......, jak KAŻDA KOBIETA, potrzebuje więcej czasu, aby się wypowiedzieć";)P Pozytywne w tym wszystkim było to, że według pana miał to byc chyba żart, ale jakos nikt się nie śmiał...
    • wyborcza.pl/leczyc/1,103444,8803261,Rodzice__popatrzcie_na_siebie.html Aż mi się nie chce polemizować z tym listem. Mogę się tylko cieszyć, że NA SZCZĘŚCIE ta pani nie jest pediatrą.
    • www.plotek.pl/plotek/1,111483,10747468,Wiemy__ile_Mucha_zaplacila_za_porod__I_gdzie_rodzila_.html Czy dla was miało znaczenie gdzie rodziłyście? Ja miałam takie bóle ze mnie rybka było czy w apartamencie czy w piwnicy byleby nie bolało!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się