salo

(1102 wyniki)
  • na stronie szpitala jest zapis - Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm) Jeżeli Twoja torba będzie za duża możesz zostać poproszona na Izbie Przyjęć o pozostawienie jej w depozycie, a na Blok Porodowy zabranie wyłącznie rzeczy niezbędnych. . Wiem, że to dość spora torba, ale mam pytanie czy zdarzają się jakieś przypadki, że czepiają się tych toreb i rzeczywiście zosta...
  • wtajcie Mam planowana CC w tym wlasnie szpitalu czy sa tu mamy ktore niedawno rodzily w ten sposob i moga opisac mi swoje wrazenia? ciekawi mnie jeszcze jak tam wyglada sala poporodowa jednoosobowa czy warto ja brac i czy maz moze zostac ze mna 24h? bede wdzieczna za wszystkie informacje
  • jaka jest opieka położnych i lekarzy w takim pokoju, czy często zaglądają i pomagają, czy po pierwszym porodzie lepiej być na sali wieloosobowej, wtedy zawsze łatwiej o poradę doswiadczonej mamy. Jakie jest Wasze zdanie. Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)
  • Witam, czy to prawda, że mając wykupioną położną na Żelaznej nie trzeba już dopłacać za sale jednoosobową? Jeśli tak, to czy na sali dwuosobowej podczas porodu może być obecny mąż? Będę wdzięczna za aktualne informacje. Dzięki!
  • Czy ktoś wie jak najłatwiej i najpewniej załapać się , na pojedyńczą salę w tym szpitalu. Tm albo są luksusy albo dno.
  • Czy któraś z Was wykupiła sobie jedno bądź dwuosobową sale poporodową? Jeśli tak to jak taka sala wygląda i ile kosztuje. pozdrawiam
  • Czy możecie mi powiedzieć jak to jest z tymi salami porodowymi w Polsce? Wiem, że to może śmieszne pytanie, ale ja rodziłam pierwsze dziecko w UK i tam byłam na sali sama (tzn. z mężem, ale bez innych rodzących). Słyszałam, że w Polsce to nie zawsze w sali jest się samemu:-( Czy to prawda? Moje drugie dziecko będę miała niestety w Polsce i naprawdę nie odpowiadałaby mi sytuacja, gdzie na jeden sali, oprócz mnie rodziłaby jeszcze inna kobieta. To zbyt intymne i prywatne przeżycie jednak.
  • Prawo zabranie pobierania opłat za lepsze sale, znieczulenie, obecność męza przy porodzie itd. Jest napisane, że każada pacjentka niezaleznie od zamoznosci ma miec prawo do takich samych wygód. Pobieranie opłat jest karane. Jak to sie ma do rzeczywistosci jak na stronach szpitali są cenniki?
  • Wiem, że są wątki nt. szpitala im. Św. Rodziny na Madalińskiego, ale nie znalazłam informacji, która mnie interesują (albo są, ale sprzed remontu). Ilu osobowe są sale poporodowe? I drugie pytanie: jak długo po cesarskim cięciu przebywa się w szpitalu? (przy założeniu, że nie ma żadnych komplikacji). Będę wdzieczna za odpowiedź, jeżeli ktoś wie
  • Za mniej więcej miesiąc jak dobrze pójdzie, będę rodzić na Żelaznej. Nie widziałam tam co prawda jeszcze żadnej sali porodowej, w ogóle położnictwa, bo mój kontakt ze szpitalem ogranicza sie na razie tylko do przychodni w ramach programu Zrowie Mama i Ja. Zapewne także nie będę miała możliwości obejrzeć tego wszystkiego przed porodem, ponieważ nie wykupuję położnej ani sali jednoosobowej. Dziś akurat miałam przypadkiem mozliwość obejrzeć sobie położnictwo, w tym sale porodowe na Bielanach (c...
  • Na stronie szpitala jest cennik - nowy cennik od 16 lutego 2010, w ktorym jest pozycja "Porod w sali 1 osobowej o podwyzszonym standardzie (wanna lub prysznic z hydromasazem)" 400zł. Czy wczesniej była taka opłata? Poza tym czy wszystkie sale maja takie udogodnienia jak hydromasaz?A co za tym idzie czy za kazda sale 1 osobowa sie płaci? Probowałam dodzwonic sie do szpitala ale niestety bez skutku:(
  • Jestem po rozmowe z położną na temat indywidualnej opieki przy porodzie i troche jestem niemile zaskoczona. Poinformowala mnie, ze korzystając z indywiduaknej opieki okoloporodowej (1500 zł)musze rownież obligatoryjnie zapłacic za sale jednoosobową do porodow rodzinnych (1000 zł albo 800 jeżeli skonczylam szkołe akredytowaną)...Troche mnie to zaskoczyło, nie ma o tym słowa na stronie szpitala. Wiecie cos na ten temat wiecej? Płaciłyście? Jest taki obowiązek??
  • Wczoraj rozmawiałam z położną, która tam pracuje i powiedziała mi, że obecnie nie pobierają opłat za indywidualną salę do porodu.
  • Dziewczyny, jak jest z salami poporodowymi na Inflanckiej? Bardzo są liczne i ciasne? Jak z łazienką? Napiszcie proszę jak to odbierałyście z własnego doświadczenia. Czy jest sens wykupywać jedynkę po porodzie? Bo w tym akurat szpitalu są dosyć drogie...
  • Oprócz szpitala św Zofii ? Rodziłam na Solcu i trafiłam na sale pojedynczą po porodzie i musze przyznac, że to bardzo duży komfort . Ale na Solcu jest tylko jedna taka sala i moze być zajęta . Czy inne szpitale oferują większą ilość sal pojedynczych ? Ewentualnie podwójnych?
  • Oczywiście kwestia możliwości wyboru to marzenie, ale jeżeli będę miała wybór po porodzie (rodzę pierwszy raz) to lepiej wybrać salę jednoosobową czy lepiej leżeć z inną dziewcyną? Sale pojedyncze dają na pewno intymność i spokój, ale zarazem napawają mnie niepokojem. Kobitka w sąsiedztwie zawsze moze pomóc, ale też nie wiadomo czy nie bedą jej nachodzić hordy znajomych i rodziny.... JAkie macie doświadczenia?
  • Z góry dziękuję za informację!
  • W jednym w warszawskich szpitali (jednym z lepszych) powiedziano mi ze sale porodowa dezynfekuje sie octem, nie jestem pewna czy to wlasciwy srodek- co na ten temat sadzicie?
  • jak to jest z wynajęciem położnej i opłaceniem sali rodzinnej jednoosobowej. jeśli chodzi o położną to rozumiem że przyjeżdża do szpitala niezależnie od tego czy ma dyżur czy nie, bo jej za to płacimy. Jak to jest z salą? czy zamawia się ja wcześniej? przecież dokładnie nie wiemy kiedy będziemy rodzić? dzięki za odp
  • czy mozna miec pojedynke bez wykupywania opieki poloznej? pytam o praktyke nie teorie :) czy komus sie udalo bo czytam ze nawet jak wolne to zarezerwowane dla tych co oplacily polozna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się