salo

(34 wyniki)
  • Tak jak w temacie jakie sa dopuszczalne przedmioty które moge wziasc ze soba na sale egzaminu pisemnego oprocz dlugopisu i dowodu??
  • ile trwa wyrobienie dowodu tymczasowego? bo nie będę miała normalnego w chwili zdawania matury i nie wiem czy iść już do fyzjera ;)
  • Kurde kiedy wyszłam z matury pomyślałam " Okey, czytanie było trudne, ale wypracowanie fajne, moze byc " Wchodze do domku, wlaczam cke sprawdzam wyniki i co...!?! z czytania zr zrozumieniem mam gora 10 punktów z czego pewnych jest 6 nie wiem jak reszta, a wypracowanie? KURDE CO TO ZA KLUCZ W OGOLE? Ja nie wiem moze ja sie nie nadaje ale doszlam do innych wnioskow nawet :/ kurde jestem zla...
  • Rozpoczynam ten wątek tylko z jednego powodu - żeby zorientować się jaki były w tym roku wyniki. Po przyjściu do domu i wgraniu na kompa wszystkich swoich prac (przenioslem je na pendrive USB) liczylem sobie kolo 60% - a jak dostalem wyniki 33%. Zadzwonilem do kumpla ktory naprawde wymiata - on mial 36% jego kumpel tez prz h*j mial 28% wiec sobie mysle co jest? Piszcie jak wam poszlo
  • limit miejsc:80 ilość osób które dostały się z nową maturą:12 starą maturą: 68 niesprawiedliwe i tyle.
  • Chciałam się wypowiedzieć co nie co na temat prywatnych szkół … uczęszczałam do takiej szkoły przez dwa lata … teraz zdaje maturę … to co się działo i dzieje w mojej szkole jest nie do pomyślenia … w poniedziałek jak wiadomo pisaliśmy maturę z języka polskiego… komisja składała się z 3 osób, właściwie to z 4 bo co chwile ktoś wchodził i wychodził – wymieniali się, jedli i pili na naszym egzaminie co mnie niesamowicie rozpraszało i powodowało „za...
  • Komisja(5)

Czy u Was też w komisjach są ludzie z Kuratorium? i też wyrzucają z sali? i też przerywają mature jak zadzwoni telefon? czy tylko u nas sa tacy rygorystyczni? Pozdrawiam
  • bo dzisiaj mam polaka ustnego i z niczego zaczal mnie tak napie..c brzuch ze ciagle chodze do klopa;p poza tym czuje jak bym mial zaraz wymiotowac. Ale staram sie zachowac spokoj i wydaje mi sie ze dobrze mi to w miare wychodzi..;p nie wiem wiec czemu mam takie dolegliwosci ;/ Moze Wy wiecie,co?!
  • czy w jednej sali może być pisany poziom podstawowy i rozszerzony? bo np na próbnej byłam w takiej sytuacji, że pisałam rozszerzoną matmę i po 2 godzinach poziom podstawowy wychodził, co bardzo rozpraszało..bo prawie połowa piszących w dużej sali pisała podstawę.. =/ a w srodę piszę w tej samej sali, co na próbnej, więc domyślam się, że będzie tak samo (na geografii poziom podst i roz w jednej z sal też pisał razem =/ ) a słyszałam, że nie powinno tak być.. dzięki za odpowiedź ;]
  • po pierwsze anglik trudny w kit.... a po drugie nie było wyraźnie słychać na sali gimnastycznej- powstawało echo isie wszystko odbijał, trudno było zrozumieć!!!!!!! dzięki za taki angielski :( :(
  • wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=15151&wid=8859124&rfbawp=1178976033.805&ticaid=13baf
  • mam pytanie to nauczyciele mogli chodzic czy nie ? kazdy mowi co innego , mi zawsze sie wydawalo ze powinni siedziec . a i jeszcze cos z ilu osob powinna skladac sie komisja bo u mnie na polskim bylo 8 nauczycieli czy to nie przesada ?
  • Mam pytanko :) Otóż jutro zdaje ustny polski i chciałabym się dowiedzieć jak jest z czekaniem na wyniki, ile to trwa, czy wyniki ogłaszane sa przy innych zdających itp... z góry dzięki za odpowiedzi :)
  • Mieliscie w szkole jakies nietypowe sytuacje, jakies wpadki podczas matury?? Ja pamietam w tamtym roku, jak pisalem 1wszy raz, na pisemnym weszla dyrka na sale gim. tak trzaskajac drzwiami(niechcacy <zalamka>)ze wszyscy odruchowo sie przestraszyli i wyrwali z maturalnej ciszy i skupienia. pozniej sie przespacerowala stukajac obcasami po trzeszczacej podlodze do komisji i wracajac musiala zaspokoic swoja ciekawosc prawie ze wkladajac glowe w prace kolezanki.. patrzac co ona tam tak sk...
  • Kwestia stroju została przewałkowana, zajmijmy się sytuacją w klasach i zachowaniem "komisji". :) Jak było - liberalnie czy ostro? Na wczorajszym polskim trafiłam na zasadniczą nauczycielkę francuskiego. Na dzień dobry zabrano nam torebki, wszystko będące nie-czarnym-długopisem powędrowało w najdalszy kąt sali. Straszyli i przestrzegali przed precyzyjnym wpisaniem kodu PESEL. Rezultat - dwie dziewczyny spanikowały, pomyliły trójki z ósemkę itd. Dziwna taktyka...takiego quasiterror...
  • ZDENERWOWAŁO MNIE DZISIEJSZE ZACHOWANIE W SZKOLE,W MOJEJ SZKOLE.JA WIEM ŻE MAM DZINĄ SZKOŁE ALE TO CO DZIŚ ZOBACZYŁAM TO MNIE CAŁOKOWICIE ZAŁAMAŁO.PO PIERWSZE KOMISJA URZĄDZAŁA SOBIE SPACERKI PO SALI.CZY MOŻNA W TAKIM KLIMACIE SIE SKUPIĆ?NO NIE BARDZO,A Z TEGO CO WIEM TO NIE WOLNO IM CHODZIĆ BO TO ROZPRASZA.PO DRUGIE TO JEST SKANDAL ŻE NAWET WŁASNEJ TOREBKI NIE MOGŁAM SOBIE WZIĄĆ DO SALI.NIE POZWOLILI!A NAJLEPSZE JEST TO ŻE ICH NIE INTERESOWAŁO GDZIE MAMY ZOSTAWIĆ SWOJE RZECZY- POPROSTU MIAŁ...
  • "W odpowiedzi na przesłany e-mail informujemy, że wszystkie teksty do zadań maturalnych zgodnie z rozporządzeniem muszą być czytane przez rodzimych użytkowników danego języka i tak było na maturze. Anglik, który czytał tekst do zadania 2 jest osobą wykształconą, posługującą się standardowym angielskim . Czytał on tekst w normalnym tempie z krótkimi, naturalnymi przerwami i przy odpowiedniej koncentracji możliwe było wykonanie tego zadania. Zadanie 2 (prognoza pogody) było trudniej...
  • jak w temacie... bo mam katar... czy mam załatwiać tę potrzebę fizjologiczną w rękaw tudzież wychodzić z przedstawicielem Komisji poza sale i udrażniać nos... ?
  • Mam pytania odnośnie poprawki matury w tym roku, jesli znajdzie się ktos poinformowany w tym temacie to bardzo proszę o odpowiedź... Rok temu była moja chwila prawdy - matura... zdałam ją dość dobrze, ale niestety nie dostałam się na studia. Postanowiłam więc podciągnąć wynik matury w tym roku i spróbować jeszcze raz. Załatwiłam wszystkie formalności w mojej szkole, teraz czekam na termin... mam jednak pewne wątpliwości... I tu pytanie skieruję do Was : Czy ci którzy poprawiają wy...
  • mam zapytanie w pon. juz wyniki :) kto idzie na poli krakowska i jak wyglada jego stan procentowy z matury :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się