-
hej,
Czy w samolocie można słuchac radia (w tel. komórkowym) - da się?
Może to dla niektórych głupie pytanie - dla mnie nie:-)
pozdrawiam
-
Myślałam o wynajęciu małego samolotu z przyjaciółmi, ponieważ jest to dość drogie, interesuje mnie czy macie jakieś doświadczenia z tym związane. Jaką firmę wybrać i na podstawie czego? Jest ich kilka w internecie.
Może ktoś proszę może coś polecić?
-
Witam,
wiem, że taki temat już był założony natomiast już jest nieaktywny. Podobnie jak większość ludzi wypowiadających się w poprzednim temacie, mam problem z klaustrofobią a dokładniej mówiąc z lękiem ,że w danym momencie nie mogę zrobić czego chcę - w tym przypadku wyjść z samolotu. Nie jeżdze windami, nie wsiadam do auta 3 drzwiowego z tyłu , unikam małych pomieszczeń bez szybkiej drogi wyjścia ale do wakacji spokojnie latałem samolotem. niestety wracając z wakacji , byłem na zwykłym ...
-
Czy zwracacie uwagę podczas rezerwacji na to jakim samolotem będziecie lecieli? Ja leciałem ostatnio z Frankfurtu do Madrytu czterosilnikowym A340 Lan Airlines, baaardzo dużo miejsca między fotelami i super wygodny.
-
Witam. Kupiłam wodę w samolocie Ryanair. Spytałam czy moge zapłacić kartą - odpowiedzieli ze tak. Nie podawałam pinu. Dostalam swistek - SALES VOUCHER. Sprawdziłam - zapłata nie została sciagnieta z mojego konta. Na tym swistku widnieje CARDHOLDERS DECLARATION - m.in. tekst "I promis to pay such TOTAL...". Czyli że muszę dopiero to zapłacić? Ale jak i gdzie?
Czy ktoś się może orientuje o co chodzi? Z góry dziękuję za wskazówki...
-
Ciekawe zestawienie:
-
bardzo proszę osoby, które mają doświadczenie w lataniu o kilka informacji o tym jak po kolei wygląda cały przelot począwszy od wejścia na lotnisko Okęcie skończywszy na wylądowaniu w Grecji. Jak wygląda odprawa co mogę ze sobą mieć czy dla dziecka mogę mieć coś do picia do jedzenia, gdzie to schować wylatujemy za tydzień i chciałabym być przygotowana do tego. czekam na pomocne informacje dziękuję:)
-
Witam wszystkich obytych lotniczo,
Czy ktos z szanownych PT Forumowiczow wiozl swojego konia w samolocie?
Jak to wyglada praktycznie?
Lece do Londynu na Olimpiade i w zwiazku z olbrzymimi korkami w miescie
zdecydowalem, ze szybciej, taniej i wygodniej bedzie przemieszcac sie po Londynie
konno. Londynczycy maja przyjazne nastawienie do koni wiec bedzie spoko.
Pozostaje mi tylko logistyczne wyzwanie konno-samolotowe. Prosze pomozcie!
-
mając wczasy wykupione w biurze podróży, można nie polecieć samolotem z grupą... gdybym nie widział tego na lotnisku to bym chyba nie uwierzył...
-
witajcie, wkrótce lecę do Birmingham, moja ciocia poprosiła mnie o dobry makowiec.
Pytanie: Jak go zapakować i gdzie przewieźć, żeby nie mieć problemów?
Bagaż odprawiony, folia/papier wystarczy czy konieczna jest folia zamknięta, tak jak się pakuje np.wędliny (próżniowo)?
Proszę o odpowiedź.
-
Witam:) mam pytanie czy można e-papierosa zabrać do bagażu podręcznego do samolotu? ma okucia metalowe i płynik w środku? Nie zamierzam go palić podczas lotu oczywiście. Czy miał ktoś z Was problem przy odprawie, jakie są wasze doświadczenia? pozdrawiam
-
W ogóle, jakie odznaczenia, jakie uznania? Ktoś musi najpierw odpowiedzieć jak to się stało że się coś takiego w ogóle stało. W jakich my czasach żyjemy to XXI wiek, a nie era kamienia łupanego. Czy przegląd samolotów i ich stan techniczny badany jest na tej samej zasadzie jak przegląd pojazdów?
Ktoś mówi o wykluczeniu tego statku w dalszym eksploatowaniu ktoś inny że się naprawi? Pytam, co tu naprawiać? Na złom się to nadaje i lepiej nie próbować naprawiać i marzyc że może jeszcze polat...
-
natknąłem się ostatnio na takie zestawienie:
traveladvisor.pl/2011/06/te-linie-najczesciej-gubily-bagaz/
ale dla Europy nie jest najbardziej aktualne, a mnie to bardzo ciekawi. Czy ktoś wie, gdzie są może dostępne jakieś bardziej aktualne dane?
-
Pierwszy raz w życiu lecę tymi liniami, wogóle tzw. tanimi liniami i mam parę pytań. Doczytałam się na ich stronie, że oprócz bagażu podręcznego nie mogę mieć w samolocie już nawet torebki, ba, nawet to co zakupię na lotnisku muszę tam schować i teraz pytanie: kiedy ważony jest bagaż podręczny i czy wogóle jest ważony? Czy jeżeli będzie 10 kg, a potem zrobię zakupy i włożę do torby to co? A co z kurtką? też muszę mieć w bagażu albo na sobie? nie mogę mieć w ręku? Sorry, może te pytania wydają...