sens

(40 wyników)
  • rano mialam trening na silowni, walcze z kg, nie wytrzymalam i zjadlam batona i tak mnie meczy sumienie ze mysle zeby skoczyc na jakies 30 min pobiegac ma to sens? cwicze regularnie od dwoch tyg. i efekty sa widoczne, chce zrzucic te 200kcal z batona;)
  • Witam mam pytanie czy uwazcie ze jest jakikolwiek sens wykonywania testu 14 dni po stosunku(mial miejsce 3 dni po zakonczeniu okresu) podczas ktorego moglo dojsc do zaplodnienia pomimo iz okes powinien sie dopiero pojawic ok 26 grudnia,czy bedzie on wiarygodny?jakie jest wasze zdanie
  • Witam, od lat cierpie na bardzo obfite i bolesne miesiaczki oraz dluugie i meczace PMSy. Lekarz wyslal mnie w zwiazku z tym na badania hormonow ktore wyszly w porzadku. Szukajac informacji w necie jak sobie radzic z moja przypadloscia trafilam na lek Castagnus - preparat ziolowy regulujacy okres i lagodzacy napiecie przedmiesiaczkowe. Jego glownym skladnikiem jest niepokalanek mnisi - ziolo zbijajace prolaktyne. I tu moje pytanie: czy jest sens, abym go przyjmowala skoro moja prolaktyna jest...
  • Kiedy mąz ma prace wyjazdowa i srednio jest 10 dni w domu i 10 w innym miescie?Lub 5 dnio poza i 5 w domu? Biore 5 cykl piguly i zauwazam ze mi sie odrobine rozszerzyly zyły na nogach;-( cykle mam nieregularne, ale zazwyczaj wyczuwalam i naocznie tez widzialam owolucje, choc czasem mialam wrazenie ze byla 2 krotna. Cykle 30-36dni lub pare dni mniej lub wiecej.czy jest sens brania pigułek anty? Do tego po ponad pol roku brania pigulek(nowynette)mam wielka suchosc w pochwie, no...
  • usłyszałam dziś historię po której opadły mi ręce. znajoma, koło 50-tki, obciążona genetycznie rakiem piersi, badała się regularnie od 5 lat, mammografia zawsze ok. w tym roku szok. ogromny guz. w centrum onkologii jakiś "empatyczny" lekarz dosłownie wyśmiał ją, jak to tylko pieniądze nfz zmarnowała (eh, dorwać chama), bo "na tych maszynach proszę pani i tak nic nie widać". badanie wykonywała w cieszącej się dobrą opinią prywatnej klinice. gdzie się badać? TYLKO u onkologa? moja ciężka...
  • bo wlasciwie nie wiadomo czy jak go nawet wylecze to on nie powroci, bo moge byc np nosilecielem itp, jedyny objaw jaki mam to wymaz z migdalow, splywajaca wydzielina z zatok do gardla, stan podgoraczkowy i ropniaki w kraterach migdalow ktore sa male, leczyl ktos gronkowca fagami? to drogie a czy skuteczne? w wymazie wyszed tez paciorkowiec zieleniujacy ale to normalna flora bakteryjna tak i jak i gronkowiec, sama juz nie wiem:(
  • morfologię i OB? Jutro rano biorę ostatni antybiotyk (przeziebienie wywyałne przez bakterie). Muszę zrobić też jak najszybciej badanie krwi bo podejrzewam powróc paskudnej choroby sprzed lat;-( Jeśli pójdę jutro pobrać krew to czy jej wyniki razem z ob mogą być oszukane?
  • witam, wczoraj zdarzyla nam sie nie fajna sytuacja, gumka zrobila puf! - dosc duzo spermy bylo na zewnatrz, ale kila razy wszedl baardzo głęboko - bylo to wczoraj kolo 9-10, po jakis 5-6 godzinach od felernego stosunku dostałam okres, idealnie regularnie - w nocy (przed rozpoczeciem okresu i juz po) miałam olbrzymie bóle brzucha i mam pytanie: czy jest sens brac Postinor teraz? posiadam go w domu wiec nie ma problemu, ale martwią mnie wszelkie dolegliwosci, bóle po jego wzięciu i te...
  • W przyszłym miesiącu wypada mi okres idealnie na wyjazd nad morze;( Chciałabym przesunąć go o kilka dni, jednak nie stosuje pigułek antykoncepcyjnych za których pomocą można to zrobić;( Czy jest jakaś inna możliwość, za pomocą jakiś innych tabletek, które może mi przepisać ginekolog? Czy jednak nie ma sensu iść z tym do niego bo nie ma innego sposobu niż brać 7-dniowej przerwy z braniu pigułek?;( bardzo proszę o radę;)
  • Mam zlecone przez endokrynologa badanie poziomu hormonów. Miałam je wykonać w 7dc. Problem w tym, że chwilowo nie mam cyklu...Ginekolog robił mi usg, podejrzewa pco, bo problemy z okresem mam notorycznie. Wizyta u endokrynologa już za tydzień, a ja nie wiem, czy zrobienie badań hormonów "kiedykolwiek" ma sens? Czy muszę poczekać na sztucznie wywołaną miesiączkę (mam tak zrobić za 2 tygodnie) i dopiero się przebadać? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, bo do lekarza dostać się t...
  • Kiedy mąz ma prace wyjazdowa i srednio jest 10 dni w domu i 10 w innym miescie?Lub 5 dnio poza i 5 w domu? Biore 5 cykl piguly i zauwazam ze mi sie odrobine rozszerzyly zyły na nogach;-( cykle mam nieregularne, ale zazwyczaj wyczuwalam i naocznie tez widzialam owolucje, choc czasem mialam wrazenie ze byla 2 krotna. Cykle 30-36dni lub pare dni mniej lub wiecej.
  • Jestem w trakcie pierwszego opakowania tabletek o zawartości hormonów 0.02+0.15. Przeszłam na nie po trzech miesiącach brania tabletek 0.03+0.3. Zrobiłam przerwę tygodniową, bo tak zrozumiałam zalecenia lekarza. Teraz przeczytałam na ulotce, że nie powinnam była robić przerwy. Czy istotnie, są szanse, że mogę być w ciąży? (nawet bym się ucieszyła:)) Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jest sens robić test teraz (18-ta tabletka?)
  • Mam 22 lata, jeszcze 2 lata studiów przede mna, wyjazdy i inne plany osobiste, których nie może przekreślić ciążą. Dlatego musze być całkowicie pewna, że nie zajdę w ciążę. Oczywiście, wiem, że całkowicie skuteczna jest tylko.... szklanka wody... zamiast seksu, ale całą młodośc tak się nie da. Dlatego biorę tabletki antykoncepcyjne Diane-35, jednak to daje tylko (aż!) 99 % pewności, w związku z tym wraz z moim narzeczonym oprócz tego, że regularnie biorę pigułki stosujemy zawsze prezerw...
  • czy szczepiłyscie sie taka szczepionką??zastanawiam sie czy jest jeszcze sens zaszczepic siebie i synka.
  • Jak to możliwe żeby badanie moczu wykazało obecność bakterii czy czegoś innego, gdy lekarz daje mi na tydzień antybiotyk a dopiero po skończonej kuracji zleca analizę?
  • Bralam tabletki antykoncepcyjne 11 miesiecy, zastanawiam sie czy zrobic przerwę na dwa cykle, facet wyjechal a zobaczymy sie w lipcu. Ma to jakis sens czy za krótka przerwa?
  • Czy jest sens robić usg piersi w 5/6 tyg. ciąży?
  • Przez ostatnie pół roku, moje cykle miały: 24, 27, 26, 25, 25 i 23 dni. Dziś mija 31 dzień a ja nie mam okresu. Rano zrobiłam test pre-test (z pierwszego moczu), wynik negatywny. Czy mogę uznać wynik testu za wiarygodny i przestać martwić się ciążą? Czy jeśli w poniedziałek - 34 dniu cyklu wykonam badanie hcg-beta to da mi ono 100% pewności?
  • Moze odpowiedz jest oczywista ale ja musze sie zapytac. Biore od roku bez przerwy tab anty Jeanine, powinnam wziac nastepna pigule w ten piatek ale skonczyly mi sie recepty, do ginekologa mam daleeeeko i nie chce mi sie jechac przez cale miasto a tak wogole to mimo ze nie mam uciazliwych skutkow ubocznych chetnie zrobilabym sobie przerwe, szczegolnie, ze na dobra sprawe rzadko kocham sie z chlopakiem, nie mieszkamy razem, u mnie nie ma jak, w sumie tylko wtedy gdy ja jestem u nieg...
  • Czasami widziałam głosy typu: "widzimy się raz na tydzień, więc nie ma sensu żebym brała talbetki". Więc jaka jest sensowna ilość stosunków w tygodniu, żeby brać tabletki? Może się to wydać głupie, ale rzeczywiście jeśli para kocha się raz na miesiąc, to tabletki nie mają sensu. Ale... macie jakiś pomysł na konkret?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się