Forum Towarzyskie Na luzie
ZMIEŃ
      sens

sens

(51 wyników)
    • Zawsze zastanawiałam się jaki jest sens życia człowieka. Ja tak naprawdę nie mam jakiegoś celu i sensu w swoim życiu. Ktoś mi kiedyś powiedział że sensem życia jest śmierć, natomiast ktoś inny, że sensem życia jest ciągłe cierpienie. A Wy jak uważacie czy żyjemy po to aby umrzeć(po części myślę, że tak), czy nasza egzystencja skazana jest na cierpienie?? Macie jakiś sens w życiu??
    • Wiem, że to pytanie jest trudne.. Ale proszę Was o szczere odpowiedzi;) Bo ja nie wiem po co jest to wszystko.. I coraz częściej się zastanawiam czy warto z tym walczyć, czy lepiej poddać się od razu i po prostu podciąć sobie żyły albo coś innego...:(
    • I w jakie miejsce? Chciałabym się wyciszyć, ale jednocześnie poznać nowych ludzi, może jakiegoś fajnego faceta? Czy lepiej jechać ze znajomymi, balować codziennie, rano leczyć kaca i tak w kółko?
    • Zakochalam sie w facecie ktory jest starszy ode mnie o 15 lat. Kocham go i nie chce z niego rezygnowac. Ale zastanawiam sie czy na dluzsza mete to ma sens? Moze jednak taka roznica wieku to za duzo, ja mam dopiero 22. Poradzcie co robic!
    • Mam dosyć poważny problem i bardzo proszę o potraktowanie maojego postu poważnie. Mam 23 lata, od 6 lat mam chłopaka, po wakacjach planujemy zaręczyny a potem ślub. Ponad pół roku temu pojawił się na mojej drodze pewien chłopak. Poznaliśmy się w zespole tańca ludowego, do którego należę, i ze względu na to, że mój dotychczasowy partner taneczny wyjechał pracować za granicę, zaczęliśmy razem tańczyć. No i widzę, że wyraźnie "mamy się ku sobie", widzę jak na mnie patrzy, jak mnie doty...
    • w zeszłym roku skonczyłam technikum ,zdałam maure baaardzo chciałam isc na studia i nadal chca ale nie mam kasy a do tego pracy z ktorej musiałam odejc po tym jak dostałam od szefa niemoralna propozycje i ktory doprowadził do tego ze mam strasznie niska samoocene.Gdziekolwiek nie zgłosze sie do pracy zawsze okazuje sie ze ktos był lepszy odemnie bardziej wygadany z wiekszym doswiadczeniem itd.Myslałam ze uda mi sie isc na studia w tym roku ale okazuje sie ze nie wiem co bym chciał...
    • Co myślicie o związku na odległość?Mieszkamy w tym samym województwie,ale dzieli nas 126km.Czy jest sens pakować się w taki związek,czy on ma szanse na przetrwanie?Proszę o odpowiedz ludzi z takim doświadczeniem.Dzięki.
    • Wszystko mi sie wali,jest coraz gorzej.Gdziekolwiek spojrze tam zakłamanie,obłuda.Cokolwiek nie zrobie oskarzana jestem o wszystko,wszytsko zle.Tak w kolko,obłęd... Wytlumaczcie mi w takim razie po co egzystowac w ogole?Moze gdy sie zamknie w czterech scianach nie bedzie tylu problemow,bólu,żalu...? Nie pojmuję tego świata... :((
    • Jesteśmy ze soba juz dlugo. Czasami wydaje mi się, że jemu w ogóle nie zależy. Moje doświadczenia z przeszłości z innymi mężczyznami, uzbroiły mnie w brak zaufania i strach. Wiem, że są to bardzo kłopotliwe "dolegliwości", ale nie tylko dla partnera, również dla mnie. Często mam wątpliwości co do tego, czy jest wobec mnie szczery. Dzieje się to z reguły po jakichs niemiłych zdarzeniach w naszym życiu. Staje sie wtedy zimna i traktuje go z dystansem, z czasem zaczynam zabiegać o to aby wiedzie...
    • Mam faceta choc nie jestem, w 100% z niego zadowolona. Spotykam sie od 2 lat czasem tylko raz na miesiac z innym facetem starszymy ode mnie o 29 lat. Jest mi dobrze, bo z nim zawsze gdzies jade, poznaje nowe miejsca- daje m to czego nie mam od faceta. Moj kochanek (to chyba dobra nazwa) czasem daje mi prezenty drogie jak dla mnie. Nie na kazdym spotkaniu uprawiamy sex. On bardzo mnie pociaga zewnetrznie i wewnetrznie (to jego obycie w wielu sprawach)i choc pomimo ma zone i dzieci (jedno...
    • Witam wszystkich forumowiczów. Chyba musze sie "pochwalic",ze już nie jest z tym chłopakiem,z tym z którym miałam tyle problemów.W końcu zadecydowałam się na rozstaniei wcale tego nie żałuje. Poznałam ostatnio faceta starszego ode mnie,niestety ma 38 lat, a ja 23.Ale chyba w miłości wiek nie gra roli, prawda?On jest całkiem inny niż mój poprzedni facet, jest opiekuńczy, szanuje mnie, dba o mnie jak nikt inny,jest mi z nim po prostu wspaniale dlatego jestem szczęsliwa,ale obawiam ...
    • Narazie ja planuje zrobic sobie dzien wolnego od wszystkiego...a moze to zły pomysł?Moze łatwiej jest nie myslec pracujac albo robic cokolwiek?
    • Jak to jest czy byliscie kiedys z swoim patrnerem po długoletnim zwiazku tylko z przyzwyczajenia i wygody lub z braku innych perspektyw?? Jestem w stałym zwiazku 7 lat nie mamy dzieci ani slubu, nie zawsze było kolorowo ale nie było tez najgorzej.Kiedys nie wyobrazałam sobie zycia z kim innym, sypiania z innym.A teraz czuje ze cos sie we mnie zmieniło, nie uwazam ze zmarnowałam te 7 lat ale teraz chce cos w swoim zyciu zmienic. Dla tego zwiazku wiele poswieciłam znajomych, własciwie całe moj...
    • Czuję się źle... Moje życie nie ma sensu, mam wrażenie, że gdybym teraz zniknęła to tylko kilka osób by po mnie zapłakało... Bardzo przywiązuje się do ludzi, szybko staja sie mi bliscy, gdy odchodzą bardzo cierpię- kilka miesięcy temu koleżanka się wyprowadziła, teraz następna ma taki pomysł, nie wiem na czym stoję... czy chce się sama wyprowadzić czy chce żebyśmy nadal mieszkały razem...wiem, że gdy zostanę sama to się kompletnie załamię- to jest jedyna bliska mi osoba w tym mieście.....
    • Kochane moje, nie wiem, czy ze mną jest coś nie tak, czy też wszystko jest ok, a to mój facet jest durny po prostu... Wyglądam dobrze, podobam się facetom, dbam o siebie, nie mam się czego wstydzić. Mój facet (3 lata razem) zawsze mi mówił, że jestem najpiekniejszą kobietą jaką w zyciu spotkał. Cieszyło mnie to bardzo. Wiem, że mnie kocha, a skoro jeszcze tak mu się podobam to już bajka. Tak było przez 3 lata. Do wczoraj:/ Durny 'taniec z gwiazdami' w tvn. Ja wzdycham: jak ona ład...
    • Napisałem to na forum "mężczyzna", ale chciałbym też poznać opinie kobiet na ten temat. Może Wy drogie panie coś doradzicie? Jestem z kobietą, którą kocham najbardziej na świecie. Jesteśmy razem już ładnych kilka lat. Oczywiście jak w każdym związku tak i w naszym były wzloty i upadki... Zdarzało się nawet, że zrywaliśmy, by za chwilę do siebie wrócić. W czasie wakacji, za zgodą nas dwojga (bez żadnych pretensji czy kłótni) zakończyliśmy związek, gdyż nie potrafiliśmy już dojść d...
    • co robic? gdy nie chce się już niczego... co zrobic gdy wszystko co piękne i kolorowe się kończy a codzienność jest tak dobijająca ze najchetniej by sie chcialo zapasc pod ziemie albo nigdy sie nie narodzic..?
    • Mam wielki problem-inaczej bym nie pisala:)Szukam obiektywnych opinii na temat sensu mojego zwiazku...A wiec mam 20 lat,moj facet 30,mamy 1,5 roczne dziecko,mieszkamy razem-i tu chyba byl blad...moj facet kompletnie nie poswieca mi czasu,nie rozmawia ze mna,nie przytulamy sie nie calujemy itp.Caly czas tylko ja szukam kontaktu z nim,staram sie rozmawiac a on poprostu mnie zbywa.Woli komputer,gole babki w nim(co swoja droga doprowadza mnie do szalu!!!!!)telewizor-rowniez z golizna ...
    • jak się wyleczyć z miłości przed którą nie widać przyszłości, jednocześnie nie znajdując sobie nowego faceta? jak "zapomnieć"..? macie jakieś swoje sposoby? już sama nie wiem co robić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się