sens

(49 wyników)
  • Powiedzcie mi, że to leczenie ma sens, proszę, bo jakoś mnie naszło :( Wczoraj wykupiłam resztę leków, podliczyliśmy z mężem wydatki i złapaliśmy się za głowę. Jeśli nam się nie uda albo coś wróci, nie damy rady powtórzyć takiej kuracji. Sigvaris ostatnio pisała o badaniach mieszkań: w 80% jaja owsików w kurzu. Przedszkole, mieszkanie "na kupie" - jak się znowu nie zarazić?! Leczymy się w pięć osób, sprzątam już i sprzątam... Ech, mam nadzieję, że się uda. Jakie mamy szanse na wyleczen...
  • Dzięki za wszystkie rady, ale to chyba nie ma sensu, dziecko ma alergię nie wiem od czego lekarz nie wie, dostał już 3 mleko pije tylko wode , to może być proszek lub woda bo chlorowana, jakiś mój kosmetyk, żel na dziąsełka, kurz, pyłki itd, przecież w życiu się nie dowiem od czego moje dziecko tak naprawdę ma tą wstrętną alergię za małe na testy bo ma 5,5 miesiąca pozostaje tylko zacisnąć zęby i czekać smarować maścią płakać i czekać, od tej maści ma strasznie wysuszoną skórę (E...
  • Mam do Was pytanie jako eksperwtów. Moja 4 miesięczna córka od 3 tyg robi bardzo brzydkie, zielone, baaardzo śluzowate kupki. Mala jest wylącznie na piersi, od 1,5 miesiąca jestem na diecie bezmlecznej, wtedy zaczęlo się od wysypki, po kiklu dniach po odsawieniu mleka wszystko przeszlo, kolejna prowokacja potwierdzila nietolerancje mleka. Teraz Iga oprócz brzydkich kup nie ma żadnych innych objawów, tzn żadnej wysypki, brzuszek raczej nie boli, no ale te kupy. Trzy dni temu postanowilam pr...
  • Bylam u alergologa z moim 4-miesiecznym synkiem. Pani prof z dlugoletnim doswiadczeniem polecila zrobienie morfologii oraz okreslenie IgE calkowitego i IgE specyficznego na mleko krowie z krwi. Czy ma sens to badanie dla takiego maluszka? Czy ja dobrze kojarze, ze testy tego typu nie sa miarodajne w tym wieku? A moze chodzi o inne testy i namieszalam? IgE calkowite wyszlo 4,38 IU/ml, przy normie 0-66 IU/ml. wyniku z mleka krowiego jeszcze nie mam. co myslec o tym i o pani alergo...
  • na alergeny wziewne, w tym trawy i brzozę? I tak musimy pobrać krew, więc byłoby przy okazji. Drugie pytanie: Jakie alergeny radzicie sprawdzić, jeśli dziecko miało nawracające krostki na nóżkach od października do czasu pylenia brzozy (wtedy dostał inne objawy, więc zyrtek), największe od początku marca do końca kwietnia. Kiedy brzoza przestała pylić, odstawiliśmy zyrtek, krostki wróciły na ok 2 tyg. Teraz ich nie ma.
  • Witam Mój dwulatek jest uczulony na białko mleka krowiego, potwierdza to moja 1,5 roczna obserwacja nie potwierdziły tego natomiast testy (IgE swoiste wykonane kilka dni temu). Nie karmię malucha od dwóch tygodni piersią, a on nie zabardzo chce jeść zalecony Bebilon Pepti. Alergolog poleciła żeby spróbować podać małemu mleko Nan Ha. Zanim pójdę i wydam ponad 20 PLN na mleko, które najprawdopodobniej wyląduje w śmieciach chciałabym sie poradzić, jak uważacie czy jest szansa, że ...
  • alergologa? Mój syn ma skazę białkową stwierdzoną przez pediatrę i sprawdzoną przez moje obserwacje,jestem na ścisłej diecie.Od dwóch tygodni ma straszny katar leje mu sie z nosa,cieknie po brodzie.Byliśmy u pediatry powidziała,że płuca,gardło czytse i to na pewno alergia wziewna.Kazałam iść do alergologa.Bylismy dzisiaj i w sumie nic się nie dowiedzieliśmy,bo testów się nie robi w takim wieku.Lakarka zajrzała tylko w gardło,nos,uszy(które strasznie drapie),osłuchała go i przepisała lek...
  • Mam zrobić 3-latce testy z krwi, nasza pani doktor podejrzewa alergie pokarmową. Mam jednak wątpliwości czy testy skórne będą wiarygodne u 3-letniego dziecka. Macie jakieś doświadczenia?
  • chcialam zrobic córce badanie kału na obecność pasożytów. CZy jest sens robić takie badania w Medicoverze? jak byłam w ciąży to wyniki badań miałam ze szpitala bielańskiego, Nova Medical i z ich laboratorium, ale to była tylko krew i mocz) Czytałam ze polecacie tutaj laboratorium na Antalla i vega medica. Co byście mi polecały? PLISSSSSSSS, odpowiedzcie, pomóżcie....
  • Synek ma azs od trzeciego miesiąca życia (w tej chwili ma prawie 8). Wiem, że na testy skórne jest dużo za wcześnie, ale na testy z surowicy krwi? Alergolog powiedziała mniej więcej tak, że jeśli chcemy, to możemy zrobić (oczywiście odpłatnie), ale przy tak dużych zmianach skórnych wyniki są mało wiarygodne. Zdecydować się, czy nie? Do tej pory mam poczucie walki z wiatrakami a bardzo chciałabym jakoś pomóc synkowi... Czy któraś z Was robiła dziecku testy z krwi i czy wyniki choć troch...
  • syn bierze od niedawna ketotifen, czytałam że ma on za zadanie uszczelnić jelita, czy zatem jest sens aby jeszcze dostawał probiotyki? czy te dwa mają takie samo działanie? czytałam że częśto przyczyną uczuleń bywają problemy z jelitami i po ich przeleczeniu problemy zmniejszają się. dziekuję z góry za odpowiedzi!
  • Mam dwulatka- alergika. Czy uważacie że ma sens zabranie go do groty solnej? Czy ktoś tego próbował? Czy coś pomogło?
  • sama nie wiem, jak to u nas jest. Mała epizodycznie reaguje na coś skórnie. Zeszłe lato, plamki na buzi, wykryłam, że po bananie. Teraz od dawna je banany i nic jej nie jest. Kiedyś, podejrzenie delikatnej skazy białkowej, kilka miesięcy przerwy, je nabiał, jest ok. Pierwsze tegoroczne truskawki, kaszka na nogach, zeszła, nie je truskawek. Teraz krostki na policzku, pojęcia nie mam po czym. Alergolog zaleciła testy skórne, czy w tym wieku faktycznie pokażą one, co uczula? Mała ma...
  • bylam dzis z natalka u alergologa ... co za baba nic nowego sie nie dowiedzialam ta lekarka nawet nie znala sie na mieszankach... nie wiedziala co to sinlac ... szybko chcialam sie stamtad zwijac ale ona ciagle zaczynala cos mowic , potem sie zastanawiac zamiast badac moje dziecko zachwycala sie jej uroda ... w koncu zmusila nas do wykonania testow skornych na bialko mleka krowiego ... nie sadzialam ze tak dlugo tam bedziemy mala zrobila sie glodna darla sie wynik niby wyszedl ok ...
  • Już któryś kolejny lekarz (w tym alergolog) mówił, że jak dziecko nie chce pić Nutramigenu, to żeby podawać chociaż mleko ryżowe. Sprawdziłam skład kilku takich "mlek" i jest tam woda, ryż, i w niektórych olej słonecznikowy. Czy naprawdę jest konieczność podawania dziecku jakiegokolwiek białego płynu (="mleka")? Przecież to nic nowego odżywczo nie wnosi!!! Moja mała ma rok i 9 miesiący, ryż brązowy je pomieszany z gruszkami ze słoiczka na 2.śniadanie oraz w postaci chleba ...
  • Witam, mój synek ma 2 miesiące. Ma od 3 tygodnia problemy skórne, skóra na całym ciele jest szorstka i sucha. Od początku jestem na diecie bezmlecznej. Niestety musiałam podawać Bebilon BMF, ponieważ synek prawie nie przybierał. Zrobiła się masakra, cała buzia jak poparzona, na brwiach strupy. Okazało się, że ten Bebilon ma białko m.k., ale niby w postaci, która nie powoduje alergii. Odstawiłam to, skóra ulegała stopniowej poprawie, jednak na reszcie ciała nadal pozostaje szo...
  • Zastanawiam się co będzie dla mojego synka najlepsze. Chciałabym go karmić piersią, ma dopiero 3 miesiące, jednak jego boli ciągle brzuszek i płacze, jest niespokojny, wybudza się i mało śpi. O jego alergii dowiedziałam się dopiero kilka dni temu. Próbuje wyeliminować wszystkie zakazane produkty, jednak na razie ciągle zaliczam jakieś wpadki (dopiero się uczę karmienia alergika)lub po prostu nie wiem co mu jeszcze szkodzi spoza listy. Zastanawiam się, czy nie będzie jednak dla niego lepiej gd...
  • Moja lekarka uważa ze nie . Badanie kału wyszło dobrze . Nie ma pasożytów ani grzybów . Jednak synek (7m-cy) nie tolerował innego mleka tylko nutramigen . (Piersia byl karmiony niecale 4 m-ce z dokarmianiem). Był leczony antybiotykami . Po antybiotyku miał plesniawkę (jedna sztuka). Szybko zniknela . Pojawily sie problemy z kupami . Gazy silne .Wzdecia . Kupy smierdzace . Teraz jest w miarę dobrze . Ale ma białe podniebienie (cały czas) , niezbyt ładnie pachnie mu z buzi . Pupa czer...
  • Moja 3 miesieczna corka ma prawdopodobnie taka alergie. Od zawsze miala troche atopowa skore z suchymi ogniskami, cierpiala na rozne bole brzucha, robila kupe ze sluzem, a ostatnio dostala potwornej wysypki tez na zgieciach. Lekárz w przychodni powiedziala, ze na 2 tyg odlozyc nabial i potem wprowadzic i zobaczyc i dala skeirowanie na testy do szpitala ( mieszkam w Finlandii). 3 dni pozniej dostalam list ze szpitala od innej pani doktor z instrukcja postepowania i tam bylo napis...
  • Witam Jeszcze nigdy tu nie pisałam, ale od dłuższego czasu czytam to forum. Po zapoznaniu się z problemem pasożytów, zrobiliśmy badania u Dr Kamirskiej, a oto wyniki: syn 3,5 roku = Candida ++ córka 10 mies. = Candida ++, Lamblia + mąż = Candida + ja = Candida ++ Co mnie skłoniło do zrobienia badań: 1. U córki: - lekka anemia (mały przyrost hemoglobiny po miesiecznej kuracji Ferrum lek: z 10,4 na 10,9) - zaparcia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się