Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      siekacze

siekacze

(6 wyników)
    • Dzień dobry. Wobec zapowiedzi bliskiego końca leczenia, od pewnego czasu spieram się z moim orto o prawidłowy kąt między górną a dolną parą siekaczy (gdy stykają się brzegami siecznymi). Na początku leczenia, moje siekacze, szczególnie dolne, były mocno wychylone do przodu. Ten stan został znacznie zredukowany, ale moim zdaniem nie wyeliminowany. Życzyłbym sobie, aby powierzchnie wargowe dolnych i górnych tworzyły kąt = ok 180 st. dając wrażenie pionowych siekaczy. Taki jest mój kanon u...
    • Wiem, ze temat juz byl, ale chyba musze sie wyzalic i zapytac, czy ktos z was mial podobnie. Na poczatku leczenia usunieto mi wszystkie czwoki - wiem, ze to bylo potrzebne, sama to widze po moich scisnietych zebach. Przestrzenie po wyrwanych czworkach wydawaly mi sie bardzo duze, wiadomo, pierwszy szok ;) Na szczescie bardzo szybko trojki zaczely sie przesuwac, tak jak pisaliscie, ok 1 mm na miesiac. Minelo piec miesiecy od rozpoczecia i naprawde widze zmiany - trojki sie pieknie przes...
    • Witam mam 23 lata i mam tyłozgryz - szpara przdnio-tylnia ok 8mm z wychyleniem siekaczy, nie mam zadnych zastrzezen a propo mojego profilu, dlatego operacji nie biore pod uwagę w moim wyglądzie pzreszkadzaja mi "wystające" 1 i 2, najbardziej bylabym zadowolona jakby szpara zmniejszyła się do ok 3mm dlatego mam pytanie do ortodonty czy takie rozwiazanie mozna uzyskać kamuflazem?? czy w leczeniu ortodontycznym mozna zostawić siekacze gorne bez styku z dolnymi?? i czy konieczne...
    • Czy miał ktoś usuwaną dolną jedynkę? Zastanawia mnie zgodność linii środkowej góra-dół po takiej ekstrakcji.
    • Mam duże wątpliwości odnośnie skuteczności leczenia mojego ortodonty, ale żaden inny nie chce się zgodzić na konsultacje, oczywiście płatne. Nie chcą mnie przyjąć kiedy dowiadują sie że mam założony aparat u innego ortodonty. Może więc tutaj mogłby mi Pan pomoc rozwiać wątpliwości. Około 7 miesięcy temu miałam założony aparat z powodu duzego tyłozgryzu, miałam też wysunięte do góry trójki. Niby wszytsko było w porządku i ząbki ładnie się prostują, ale zaczełam szukać info na ...
    • Jakich zmian kształtu ust i profilu mogę się spodziewać przy leczeniu tyłozgryzu i retruzji siekaczy moge się spodziwać. Czy górna warga będzie bardziej widoczna? Obecnie górna jest b. wąska a dolna w stosunku do niej dość duża. Czy różnica się zmniejszy czy pogłębi?
    Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się