Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      socjologia

socjologia

(5 wyników)
    • Witam. Studiowałam filozofię na UŚ, pracę magisterską napisałam z zakresu filozofii społecznej, a moje zainteresowania przekierowały się z filozofii ku socjologii. Pracę doktorską postanowiłam napisać z socjologii i wszystko było by w porządku gdyby nie mój ogromny lęk przed egzaminem z socjologii, który będzie mnie czekać przed obroną pracy doktorskiej. Wiem, że do tego czasu jeszcze sporo wody upłynie, i może robię z igły widły, niemniej boję się, że samym siedzeniem w bibliotece i c...
    • Co prawda zdarzało mi się już udzielać na tym forum, ale czynię to po raz pierwszy jako pełnoprawna doktorantka. To znaczy na indeks będę musiała jeszcze troszeczkę poczekać, ale w zeszły czwartek pomyślnie przeszłam rozmowę kwalifikacyjną (a tak się stresowałam...) i zaczynam od rozpoczynającego się niebawem semestru. Nawet nie wiecie jak się cieszę. Jeszcze do mnie nie dociera, że zaczynam nowe życie :D
    • Będę pisał doktorat z socjologii. Będzie to tzw. praca teoretyczna, dotycząca pewnej teorii przemiany wartości, sformułowanej przez sławnego (choć może nie w Polsce) amerykańskiego socjologa. Od jakiegoś czasu mam poczucie, że mój doktorat nic wielkiego do socjologii nie wniesie :/ Zawsze miałem zacięcie empiryczne. Socjologia z prawdziwego zdarzenia to dla mnie ta poparta badaniami. A tymczasem mam wrażenie, że mój wkład w rozwój tej dziedziny to będzie glównie przetłumaczenie i ...
    • formalnie stałam się uczestniczką studiów doktoranckich. Być może niektórzy z grona, przepraszam za określenie, "starych" bywalców pamiętają moją skromną osobę, swego czasu miałam okazję udzielać się nieco na forum. Jak widzę, zagościło tu sporo nowych forumowiczek i forumowiczów oczywiście też, choć jak zauważyłam z przewagą tych pierwszych,tym bardziej witam wszystkich serdecznie. Pozdrawiam, vovel
    • witam, czy polecilibyście mi jakąś książkę (dobrą) do statystyki dla psychologów. Chodzi mi o statystykę zaawansowaną:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się