Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      starcza

starcza

(8 wyników)
    • Czy ktoś ma doświadczenie w dobudowniu piętra, takiego bardziej poddasza. Czy 80 tys starczy czy nie ma się co wogole porywac na taka budowe? Chodzi o dostawienie paru pustaków wzywż i zrobienie dachu. Brać się czy nie brać sie za to?
    • witam wszystkich za ile wybuduje dom 200m uzytkowej, parterowy + garaz w bryle i pomieszczenie gospodarcze, bryła domu prostakat, dach cztero lub dwuspadowy, dach bez okien, prosty działke mam, ogrodzenie tez, pytam jedynie o cene samego domu, wykonczenie skromne wewnatrz, na poczatek zalezy mi na wykonczeiu łazienki, wc, kuchni i 2 pokoi zeby zamieszkac, a z czasem reszta jak sie uzbiera pieniazki wewnatrz rezygnuje z kominka prosze o podpowiedzi czy np zmniejszenie domu o gara...
    • Pytanie do będących w temacie: czy zamkniemy się w kwocie 250 tys. zł rozbudowując dom-sytuacja wygląda następująco: dom 120 m2 1/2 bliźniaka "klocka". Rozbudowa po terenie, około 100m2, jeżeli będzie taka możliwość to z dwóch stron (wtedy więcej niż 100m2). Przebudowa na nowoczesną bryłę, zmiana kształtu niektórych okien. Pytam o stan surowy zamknięty. Z góry wielkie dzięki.
    • działka w podwarszawskiej miejscowości.
    • Zrobiliśmy z mężem projekt na domek ok.80m z poddaszem użytkowym mamy na to 150-160 tyś czy starczy nam na to? Podłączenia są,chcemy to zrobic jak najtaniej blachodachówki nie będzie,będzie jakaś blacha dużo tańsza hydraulikę i elektrykę zrobią nam znajomi,okna wstawią fachowcy ci co od nich będziemy kupywac okna schody betonowe drzwi i futryny zrobi znajomy za darmo.większośc mąż zrobi własnymi siłami.Proszę poradzcie mi.Jesteśmy na mazowszu.Słyszałam że się wszystko optaniło.
    • Musze wyremontowac mieszkanie od podstaw.Zmieniam wszystko oprocz tynkow. 4 okna PCV 200cm. Gladz gipsowa ok.150 m2 7 szt. drzwi wewnetrznych 50 m2 parkiet debowy 5m2 glazury 6m2 terakoty 10 mb balustrady stalowej na taras kabina prysznicowa,kibelek,umywalka zlew do kuchni poprawienie parapetow 5.szt malowanie scian 8 nowych punktow elektrycznych i pewnie cos jeszcze...ale wszystko w srednich cenach. Ile to moze kosztowac wraz z robocizna??? Mam 25 tys.Starczy?
    • no właśnie,ja jestem za 5,a mój narzeczony za 3-a czy jak kiedys będą dzieci to 3 starczy,a czy jak będę prać pościel(nie poszwy) to sie zmieszczą? dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się