starcza

(9 wyników)
  • Czy ktoś może wyliczył na ile porcji wystarcza jedno opakowanie? Jest mi to potrzebne do wyliczenia kosztów utrzymania dziecka, a ja używam kilku otwartych opakowań jednocześnie (w dzień podaje inne mleko, na noc inne, a kaszkę rozrabiam w jeszcze innym), dużo też dostaję jednorazowych opakowań od siostry-lekarki więc przy najszczerszych chęciach nie jestem w stanie policzyć. Wszystkie mleka są zbliżone gramaturą opakowania więc będę wdzięczna za podpowiedzi wszystkich mam. Pozd...
  • Witam, mój synek skończył właśnie 3 mies. i prawie od początku jest na nutramigenie ze względu na podejrzenie alergii na białko mleka ( miał katar i wysypkę oraz problemy z kupką). Mały ma dość duży apetyt od około miesiąca, obecnie potrafi wypić nawet 200 ml choć troszkę mu się po tym ulewa. Zjada na dobę około 900-1000 ml ale generalnie w dzień, bo noc przesypia ładnie od 2 tyg. Mam wrażenie jednak że dziecko jest czasem nienasycone po jedzeniu i ma dość krótkie przerwy ok 2 - 3...
  • Jutro mam wizyte u pediatry i nie wiem, czy sama pierś dziecku starczy (karmie mieszanie. Nie wiem, czy da sie ją nakarmić przed wyjściem, bo nie ma uregulowanego dnia. Zabrać butelke w styropianie z gotowym mlekiem (w szpitalu to nawet zimnym dokarmiali) czy termos, mleko, butelkę itd? Co Wy bierzecie karmiąc tylko butelką? Jak pocieszacie dziecko, np po szczepieniu? Dodam,że Agnieszka nie chce ssać smoczka.
  • pytanie czysto finansowe, ale wazne dla mnie ile mniej więcej wydaje się m-cznie na mleczko ?
  • Mój synek skończył 3 miesiące. Od urodzenia jest karmiony mieszanką. Na początku był Nan, jednak były problemy z ulewaniem, więc pediatra polecił spróbować podać zwykłe Bebiko lub mieszankę z symbolem ar. Bebiko nie pomogło, kolejny był Bebilon ar, po nim były bardzo lużne kupki(wodniste i w każdej pieluszce),więc odstawiłam natychmiast.Chociaż po tym mleczku ulewanie ustąpiło natychmiast. W końcu kupiłam Nan ar. Przez jakiś czas była poprawa (może miesiąc),jednak od jakiegoś czasu...
  • Mamuśki powiedzcie mi - niedzieciatej wolontariuszce - ile opakowan mleka typu Bebiko czyli 350 gr, zjada dziecko przez pierwsze 4 mce czyli dopóki nie dojdą inne pokarmy? wiem ze kazde dziecko inne, chodzi mi o wiadomość czy 350 gr mleka starcza na 2-3 dni czy na 5-6 dni a moze na tydzien? muszę dopilnowac pewnej sprawy z żywieniem w domu patologicznym gdzie się pojawi lada dzien noworodek z góry dzieki za odpowiedzi, wyciągnę średnią czy co... ;)
  • Witam! Mój synuś zaczął ostatnio ulewać i chcę wprowadzić Nutriton. Chciałam zapytać Was drogie Panie, ile go sypać? Bo zastanawiam się czy nie jest bardziej opłacalne kupowanie specjalnie juz przygotowanego mleka A.R., które kosztuje 30zł puszka, bo Nutriton kosztuje ponad 20zł i zastanawiam się na ile on starczy, bo gdyby staczył na jedno opakowanie mleka, które kosztuje ponad 10zł, to nie jest opłacalna ta zabawa. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :)
  • Witam! Mam pytanie - ile miesięcznie wydajecie na mleko modyfikowane? My musimy kupować małej NAN AR (ok.20zł. za puszkę) a starcza na 3-4 dni. Kasy idzie więcej niż na pieluchy:-( Boję się jak damy radę :-(((
  • synek ma 5 miesiecy i tydzien,miesiac temu wrocilam do pracy,odciagałam pokarm z piersi i dostawał butle podczas mojej nieobecnosci,ale nie zawsze udało mi sie odciagac zeby starczylo na cały dzien,wprowadzilam wiec bebilon 1,dostaje raz dziennie,gdy braknie mojego mleka,oprocz tego dostaje tez zupkę. kiedy powinnam zaczac dawac bebilon 2?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się