starcza

(13 wyniki)
  • Moja córka za tydzień skończy 5miesięcy cały czas jest tylko na piersi od około dwóch tygodni budzi się w nocy co około dwie godziny na jedzenie i wydaje się być wściekle głodna dosłownie rzuca się na pierś wcześniej jadła ostatni posiłek o23 a potem dopiero o6 rano rzadko kiedy budziła się jeszcze o około 2 stąd moje pytanie czy pierś już jej nie starcza w dzień je tak jak zwykle co około trzy godziny przybiera na wadze bardzo ładnie pozdrawiam
  • moją coreczkę (7 miesięcy) karmię przed snam tylko cycem, czy to jej starczy? czy powinnam dać coś konkretnego np kaszkę? dodam że w nocy dostaje moje mleko, rano też, potem kaszkę, potem obiadek, deserek popołudniu i właśnie wieczorem moje mleko?
  • Mój synek ma 5 tygodni. Miałam cesarkę i niezbyt dużo mleka na początku. Myślałam,że to się jakoś wyreguluje, ale narazie bez efektu. Jestem zdrowa, dobrze się odżywiam, dużo pije( herbatki mlekopędne też), nie stresuje się, bo rodzina bardzo mi pomaga przy dziecku. Przystawiam go do piersi od początku bardzo często( tylko w nocy dłuzsze, bo 3 godzinne przerwy). Na początku też ściągałam mleko między karmieniami, ale teraz tego nie robie, bo jak juz jest co ściągać, to wiem, że on...
  • Cześć Wszystkim. Moja córeczka ma 8 miesięcy. Od dwóch miesięcy podaję jej soczki, zupki, deserki, kaszki itp. Oprócz tego karmię ją piersią. Tylko, że na tą pierś nie starcza mi dnia. Podaję jej pierś zawsze rano wieczorem i staram się wpleść ją gdzieś w środku dnia. Kiedyś Zuza wisiała minimum 30 min. przy cycu. Teraz wystarcza jej zaledwie kilka minut i już nie chce. Czy ona tak szybko najada się moim pokarmem? Czy traktuje moją pierś tylko jak picie? Bo takie mam wrażenie. Nie lubi herbat...
  • mam problem próbuję odciągnąć trochę pokarmu i zamrozić. Udaje mi się tylko w nocy, ale góra 40-50 ml. Obawiam się, że jest to mleko pierwszej fazy i Mały mimo wszystko nie naje się nim później. Jak mleko stoi w lodówce odkłada się minimalna ilość śmietanki (1-2 mm) Czy żeby odciąganie miało sens i mleko nadawało się do późniejszego podania, jako posiłek, muszę odciągać całą pierś?
  • jw. odciagam mleko laktatorem,zazwyczaj 100ml, a potrzebuję tego mleka 160-170ml(tyle zjada Mój Szkrabik).czy mogę dorobić modyfikowanego mleka wystarczającą ilość i połączyć z moim?
  • witajcie jestem mamą 3-miesięcznej córeczku od początku karmienia mam problem. W jednej piersi mam mniej pokarmu starcza go na około 3 minuty karmienia boje się że nie wykarmie córki jedną piersią.Poraćcie co robić.
  • Córka nie chce żadnego picia nie odpowiada jej woda,woda z cukrem,soczki ani herbatki.Kompletnie nie wiem co mam robić i jak ją przekonać.Pierś ssie w nocy od 2 do 6razy a w dzień ok. 9,13,19,21.Poza tym je kaszkę i zupkę,ale czy sama pierś jako picie starcza czy nie powinna dostawać innych płynów?Bardzo proszę o radę i pozdrawiam.
  • młody ma skończone 14 m-cy upały dały się we znaki - zaczął się strajk na jedzenie staram się, by dziecko zawsze miało pod ręką wodę mineralną (pet 0,33 z korkiem ustnikiem) śniadanie pójdzie jak cię mogę gdzieś później jogurt albo serek na obiad owoce (utarte, wygniecione, przebełtane), które je nawet do trzech godzin - normalnego obiadu nawet nie ruszy i na dobrą sprawę to mu starczy ja gimnastykuję się z biszkoptami, herbatnikami, chrupkami kukurydzianymi on się gimnastykuj...
  • hej:)doradzcie mi prosze ile musze odciagnac mleka (bo robie to pierwszy raz) - aby zaspokoic głód dziecka - 4 miesiace. Dotad karmiłam piersia i nie wiem ile wysysało moje malenstwo:( wielkie dzieki za rady
  • p.Moniko, drogie forumki, planowałam długie szczęśliwe karmienie a dziś naszedł mnie kryzys :/ Synek (za kilka dni konczy 4 mce) od wczoraj chce pierś co godzinę (jak nie częściej) a oprócz tego non stop się drze (nie płacze nie kwęka tylko tak jakby pokrzykiwał) pierwszy raz naszła mnie myśl czy się nie najada? (ale jak próbuję odciągnąć ręcznie to mleczko tryska - wcześniej ręczne odciąganie powodowało powolne spływanie krooopli) Podaję pierś na żądanie, kiedy tylko chce a on pocium...
  • i moge podac druga? karmie z reguly 15 min czasem 20, a potem moj synek pije jeszcze z drugiej...razem czasem do godziny , w nocy nawet dluzej karmie na zawolanie niestety zauwazylam, ze mam ostatnio znow mniej pokarmu i po godzinie ssania maly wypija jeszcze 120 ml Milupy w przeciwnym wypadku krzyczy non-stop i caly dzien nie spi w ciagu 6 tyg. zycia urosl 5 cm, mialam juz male wahaníe laktacji w 3 tyg. zycia synka , teraz mamy 7 i historia sie powtarza...jestem zalamana i mam ...
  • Witam, Pisałam na forum kilka dni temu pytając czy w upały należy dopajać 5 tyg. maluszka - karmię piersią i też wydawało mi się, że to wystarczy, ale... Mojej córeczce nie wystarcza to co mam w piersiach, chce więcej. Wypija z obu piersi wszystko, jak już przestaje lecieć to wierci się i jest niespokojna. Podałam jej wczoraj trochę wody i dziś też i dopiero się uspokoiła. Czy któraś z Was tak miała? Nie wiem co jest nie tak, dlaczego nie starcza mi mleka? Małą przystawiam często, czas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się