Dodaj do ulubionych

o sterydy?

28.02.06, 08:07
zakładam, że mam boreliozę. Czy w tym wypadku jeśli w przyszłości rozpocznę
antybiotykoterapię, będę musiał odstawić testosteron, który przyjmuję już
ponad rok? Czy przyjmowanie tego testosteronu jest błędem? Czy powinienem z
niego definitywnie zrezygnować?
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: o sterydy? 28.02.06, 15:15
      Nie, testosteron sie nie gryzie z antybiotykami. Jak masz niedobory to dalej bierz.
    • ambrozy666 Re: o sterydy? 28.02.06, 18:01
      dzięki
      • wroteknowynick Re: o sterydy? 28.02.06, 21:39
        Dobre pytanie, jeżeli byś zaczął Procedurę Marshalla to proces który zmniejszał
        by poziom 1,25-D w organiźmie najprawdopodobniej by zmniejszył zapotrzebowanie
        na suplementację testosteronem i trzeba by było zmniejszyć dawkę a w końcu
        zjechać do zera. Trzeba poczytać na FORUM Marshalla.
        • ambrozy666 Re: o sterydy? 28.02.06, 22:12
          w badaniu wyszedł mi testosteron w dolnej granicy normy, ale nie poniżej normy.
          Profesor u której byłem mówiła, że w moim wieku powinienem go mieć na samej
          górze, ale że to badanie testosteronu jest nie tak ważne i że ono do końca może
          nie wykazać rzeczywistości (chodziło o to, że przez jakieś tam zależności
          organizm wykazuje normalny jego poziom w testach, mimo choroby) ale, że
          najważniejsze było badanie poziomu LH i, że ono wszystko mówiło. Ja już
          wcześniej połączyłęm inne czynniki pośrednio związane z testosteronem i innymi
          zachodzące u mnie, połączyłęm wszystkie współzależności (wiedziałem, że
          wszystkie moje dolegliwości muszą być ściśle ze sobą powiązane) i patrząc na
          historię wyszło, że to bolerioza.
          A o testosteronie dużo czytałem, min. w książce Obietnica Superchormonów,
          William Regelson i Carol Colman jest on jednym chyba z 6 hormonów
          długowieczności i może zdziałać cuda, podobno przywraca młodość, niektórzy
          starsi pacjenci biorą go latami i nie chcą słyszeć o jego przerwaniu, wielu
          starszych amerykańskich lekarzy go zażywa, szczyci się nastoletnią sprawnością
          i jest dumna ze swojego zdrowia, a o jego odstawieniu nie chcą słyszeć. Ja nie
          wiem czy to dzięki niemu mój stan się nie poprawił, ale pewny nie jestem bo
          poprawiło mi się funkcjonowanie poznawcze a problemy sexualne zostały.
          • ambrozy666 Re: o sterydy? 28.02.06, 22:18
            tzn. nie nie poprawił, tylko poprawił.
            • artur737 Re: o sterydy? 28.02.06, 22:38
              Tez bardzo powaznie zwieksza ryzyko bezdechu nocnego ze wszelkim konsekwencjami.
              Nie ma lekow bez objawow ubocznych i ryzyka.
              • ambrozy666 Re: o sterydy? 28.02.06, 22:48
                ja na siłe i tak bym go nie przyjmował, uważam że należy brać jak najmniej
                leków, tylko te konieczne, myślę że jeśli leczenie mi pomoże to będę mógł
                odżucić też tyroksyne, którą biorę w związku z subkliniczną niedoczynnością
                tarczycy, (która wedłóg Marshalla jest związana z TH1 i mi to wszystko też się
                sprawdza i układa w całość). A aluzją było to, że gdybym go brał mimo
                zmniejszenia zapotrzebowania na niego ta ta mała dawka lecznicza, którą
                przyjmuję tj. chyba 100 test. prolongatum 1xna3 tyg. chyba zbytnio nie obciąży
                mojego organizmu. Z czasem jak się uda to będę chciał odstawić wszystkie leki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka