Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      stosowania

stosowania

(7 wyników)
    • www.bankier.pl/wiadomosc/Dom-Development-mial-12-24-mln-zl-straty-netto-w-I-kw-2011-r-2330954.html Co o tym sądzicie?
    • mam problem - deweloper zalatal popekana wylewke przez jej powierzchowne zaszpachlowanie (w mieszkaniu i na balkonie) - czy taki sposob jest dopuszczalny? balkon jest duzy i na ostatnim pietrze a wylewka "glucha". druga sprawa to tynki gipsowe - zostaly polozone zima, dlugo byly oblodzone, potem wilgotne, na suficie przemokly tez na skutek nieszczelnosci dachu teraz plamy i zacieki zostaly przez developera zaszpachlowane cieniutko swiezym gipsem, ale boje sie ze za rok lub dwa sufit...
    • Coś zaszłyszałem o orzeczeniu Sądu Najwyższego, czy też Naczelnego Sądu Administracyjnego w sprawie stosowanych przez notariuszy - zawsze - maksymalnych ,wg ich cennika, stawek za usługi w sprawach notarialnych. Czy ktoś zna szczegóły?
    • Witam, czy Developer ma prawo w umowie przedwstępnej zastrzec sobie prawo do tzw "odstępnego" w przypadku odstąpienia przez Nabywcę od umowy - czyli karę pieniężna?
    • Bardzo mnie to dziwi, z jakim developerem nie rozmawiam słyszę to samo: "Ani norma ISO ani PB70 nie obowiązuje" To przepraszam, co obowiązuje? Jakie są wytyczne? Czy jedziemy na widzimisię?
    • Pazerność notariuszy nie zna granic, chciałoby sie zacytować znany film!!! . Kupiłam działkę, do której akt notarialny sporządzała kancelaria M.CEGIELSKIEJ w Otwocku. Akt notarialny napisany jest czcionką chyba 14, margines górny wynosi 4 cm a boczne po ponad 3 cm a odstęp pomiędzy wierszami wynosi 1,5. No po prostu jestem po prostu zdegustowana. Oczzywiście stawka notarialna najwyższa! Generalnie to co zawierają 2 strony tego aktu można spokojnie zmieścić na jednej, no ale to by ...
    • Powstała w Częstochowie nowa Agencja GE Bank Mieszkaniowy! Jest to najwiekszy bank hipoteczny w kraju, oferujący bardzo atrakcyjne warunki: 0% prowizji, brak opłat za rozpatrzenie wniosku! dodatkowo bank ponosi za Ciebie koszt ustanowienia hipoteki! Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania: Częstochowa ul. Dąbrowskiego 11 tel.368-05-33 602-450-362, 602-581-338

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się