Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      stosowania

stosowania

(19 wyników)
    • budujemy dom ze średnim tarasem, mamy kilka ofert na panele tarasowe, najbardziej spodobała nam się oferta rehau - relazzo, czy ktoś z Was może stosował? macie jakieś opinie? Będę wdzięczna za info!
    • witam, jestem w trakcie remontu schodów dębowych, ażurowych. Po pomalowaniu części trepów lakierem podkładowym Bona Prime classic mam wrażenie, że mocno przyciemnił on drewno. Pytanie do fachowców - 1. Czy sam Traffic bez podkładu nie daje lekko 'jaśniejszego' odcienia? 2. Czy lakierowanie samym lakierem Bona Traffic bez podkładu jest wystarczającym zabezpieczeniem przed 'warunkami' oraz ciemnieniem drewna w przyszłości (UV).
    • Czytałam,że teriva to drogi strop. Czy macie doświadczenia i co można zrobić zamiast takiego stropu? Bardzo proszę o rady.
    • Witam, Po szlifowaniu i nałożeniu lakieru na mój nowy parkiet, ma on pofalowaną powierzchnią - widoczne gołym okiem oraz wyczuwalne pod palcami. Parkieciarz twierdzi, że taka jest cecha jesionu, że po nałożeniu lakieru uwypuklają się słoje... Mi to raczej wygląda na niedokładne szlifowanie. Czy powinnam prosić go o ponowne szlifowanie, czy spokojnie pocekać? Bardo proszę o sugestie
    • Witam, mam pytanie jak w temacie. chcemy docieplić poddasze od wewnątrz. czytałam, że są specjalne płyty gipsowo-kartonowe przeznaczone do tego celu. czy ktoś stosował? i mógłby polecić produkty lub udzielić stosownych rad? z góry dziękuję:)
    • Ponieważ Obaj Panowie wykazują się bardzo dużą wiedzą z zakresu budownictwa chciałbym poprosić ich o zdanie w takiej błachej sprawie. Oczywiście każdy, kto będzie znał odpowiedź możę takżę odpowiedxieć mi na pytanie. Sprawa jest taka. Zaprojektowany budynek jest halą przemysłową o konstrukcji stalowej. Dźwigary kratowe opierają się na podciagach i nastepnie na słupach żelbetowych. Rozpiętość dźwigarów wynosi 20m. Gatunek stali 18G2. Hala nie jest obciążona suwnicami. Ot taka zwy...
    • Pojawia sie tyle opinii za i przeciw wełnie i styropianowi. pomijajac aspekt ekonomiczny (wiadomo, ze lepiej wypada styropian), co polecacie - licze glownie na opinie praktykow oraz osob uzytkujacych domy ocieplone welna i styropianem.
    • Witam wszystkich Może ktoś będzie mi w stanie doradzić. Położono mi finish parkiet zresztą bez większych zastrzeżeń :) niestety panowie którzy to robili nie mieli doświadczenia w kładzeniu impregnatu firmy LOBA Prime. Jest to impregnat na bazie poliuretanów stosuje się go do zabezpieczania krawędzi deseczek przed wilgocią. Jak się potem okazało trzeba mieć spore doświadczenie w kładzeniu tego preparatu a kładzie się go na gotową podłogę. Konsekwencją błędu są smugi po całośc...
    • Witam! Staję przed wyborem,co wybrać przy zakładaniu centralnego ogrzewania:rurki miedziane cz plastikowe?Pytany ostatnio fachowiec stwierdził ,że nie ma praktycznie różnicy w cenie? Czy to jest możliwe??Jak sprawują sie plastikowe rurki?
    • czy jak zastosuje 12 cm styropianu o lambda<0.031 to bede mial to podobnie co 16 cm stryropianu o lamda< 0.040 ? czy tez lepiej uzyc tego gorszego styropianu 16 cm.
    • Mam kilka pytań odnośnie tych farb: 1) Gdzie je kupić na Śląsku (Katowice i okolice)? 2) Ile średnio kosztuje litr takiej farby (np. Super Spec)? 3) Czy pod tę farbę (na gładzie) należy stosować jakiś grunt/podkład? 4) Jakie jeszcze farby mogą konkurować z BM (Tikkurila? Becker?)? Z góry dziękuję za wszelkie info T.
    • Witam wiem że większość budynków jest ocieplana 12 cm warstwą styropianu. Czy jest sens ocieplania np 15 lub grubszą warstwą ściany składającej się dajmy na to z porothermu (ściana dwuwartwowa)lub tez pustaka max. A może zamiast iść w grubość to lepiej docieplić budynek wełną? Konrad
    • Witajcie. Za tydzień zabieram się za renowację starego parkietu z buczyny. Parkiet chcę zabejcować i położyć lakier... i niestety zaczynają się pytania. Cykliniarz twierdzi że, najlepszy lakier to Bona traffic, położony w trzech warstwach, pod lakier bejca wodna Flugger. Pytanie mam o podkład gdyż cykliniarz twierdzi, że nie potrzeba... Czy ktoś bejcował bukowy parkiet? trochę obawiam się efektu, nie chcę bejcować parkietu wielokrotnie chcę się jedynie pozbyć odcienia buku i lekko go pr...
    • Witam Robię kuchnie i mam położone regipsy oraz wyszpachlowane. teraz chciałbym to jakoś zagruntować przed wilgocią. Czy folia w płynie nadaje się do tego? Jeżeli tak to jaką konkretnie polecacie ? P.S. Czy mam kłaść płytki ceramiczne przed czy po gruntowaniu ścian ??
    • w jakich sytuacjach na fundamenty należy nałożyć styropian z podwyższoną odpowrnością na wodę, aqua lub inne rodzaje ? mam na działce raczej piasek, częściowo może pojawić się glina, teren nie jest podmokły (jest to niewielkie wzniesienie) czy jest sens używanie takiego styropianu zamiast zwykłego ? tym bardziej że cena jest dużo wyższa proszę o opinie
    • hft.net.pl/ Jaką macie o nich opinie stosował już ktoś ją ,sprawdziła się?
    • witam, obcnie dom posiada dach i okna oraz drzwi; czy kiedy zrobię tynki gipsowe z agregatu wewnątrz domu przed zimą, to muszę ogrzewać dom przez zimę? pozdrawiam
    • Ogólnie wentylacja dachu ceramicznego opiera się na swobodnym przepływie powietrza między okapem, a kalenicą. Jaka jest zasada stosowania dachówek wentylacyjnych na połaci? Kiedy są potrzebne i jak się je rozmieszcza?
    • Witajcie. Jestem w trakcie rozbudowy swojego domu i wspolnie z zona zapragnelismy wykonczyc jedna ze scian zewnetrznych tynkiem imitujacym surowy, polerowany beton. Wiemy, ze takie tynki istnieja na naszym rynku, ale za piernika nie mozemy znalezc ani dystrybutora ani producenta. Bylibysmy wdzieczni za jakiekolwiek informacje. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się