Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      stosowania

stosowania

(8 wyników)
    • Jeśli tak, to do jakich roślin? A do których kwiatków absolutnie nie wolno?
    • Czy ktoś stosował fusy do nawożenia i spulchniania ziemii w doniczkach? Lepiej jest stosować fusy z kawy czy herbaty? Jak to robicie? Fusy z kawy na pewno zakszają nieco ziemię, a herbaty? A moje pytanie wynika z tego, że już od dłuższego czasu mam wrażenie, że ziemia kwiatowa jest coraz bardziej badziewiasta! Strasznie się zbryla, pojawia się na niej biały nalot, bardzo długo trzyma wilgoć, tak jakby nie było w doniczce "wentylacji". Kiedyś nie miałam takich problemów. Robię ws...
    • mam problem żółkną pojemu storczykowi liście co robić?stoi na parapecie od strony północy tam ma dużo słońca?
    • słyszałam że można podlewać piwem fikusy... mam pytanie czy ktos z was próbował jeśli tak to jaka roślina lubi takie zabiegi?? Sprężysty czy benjaminek? szczerze mówiąc chętnie zrobiłabym coś żeby mój benjaminek się zagęscił...
    • dokarmiacie wasze kwiaty w okresie wegetacji?
    • wyczytałam że jeśli na doniczce i na podłożu pojawia się biały osad przybierający z czasem postać małych kamyczków - przyczyną jest twarda woda. jak ją zmiękczyć? pomóżcie.. pozdrawiam aga
    • ZAatakowały mi wszystkie kwiaty w domu, kupiłam jakieś pałeczki ale one nie pomogły. Teściowa powiedziała zeby spryskać płynem na wszy. Co robić:0(
    • witam, jak w domowych warunkach wykorzystac właściwości aloesu? Podobno można zrobic jakąś miksturę wzmacniająca. Czy każdy aloes się nadaje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się