Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      straszny

straszny

(38 wyników)
    • zaznaczam, ze nie jest to erytrofobia. wystarczy, ze ktos mnie o cos zapyta , popatrzy sie itp oblewa mnie straszny rumieniec-czuje jak krew mi uderza do głowy nawet uszy pieką co ja mam zrobic?/ nie jestem nieśmiała.wrecz przeciwnie choc odkad zaczeło mi sie to dziać zaczynam unikac ludzi tak sie nie da rady zyc.wynki badań wyszły mi dobre.co ja mam zrobić??prosze pomóżcie, doradzcie. niedawno przyjaciólka poradziła mi akupunkture.moze ktoś korzystał.??
    • Witak, mam problem. Od 2 tygodni śnią mi się koszmary dość realistyczne a bardzo chciał bym się dowiedzieć co znaczą ponieważ większość moich snów się spełnia np: Jak śni mi się, że wypada ząb to równo za tydzień umiera ktoś z rodziny... Dziwne. A wracając do moich koszmarów to są ciągle jakoś do siebie podobne. Śni mi się, że '' Idę w nocy przez miasto i spotykam dwójkę 12 letnich chłopców którzy za mną biegną i gdy mnie dogonili zaczęli mnie drapać jakimiś metalowymi pazurami po kl...
    • franzkafka.ovh.org/main.htm Pra-wzor listu autoterapeutycznego? Ale czemu rodzice nie dostrzegaja swojej winy, swojej okrutnosci. Czy rodzice potrafia napisac cos wiecej niz o obwinianiu dzieci, uzalaniu sie nad swoja dola i niewdziecznoscia potomstwa? Nawet na calkiem malenkie dzieci sa skargi i utyskiwania. Placza, budza w nocy, nie jedza, bija rodzenstwo, brudza sie na zlosc mamie i tacie....Wystarczy poczytac o problemach "tresury" na forach mlodych rodzicow.
    • Czym różni sie psycholog od psychiatry? Z psychologiem spotykałam sie nie raz, ale psychiatra to brzmi, jak na mój gust, trochę drastycznie. Boję sie wybrać do gabinetu psychiatrycznego. Jak się wyzbyć tego lęku? Przeczytałam, że dzisiaj w Restauracji Wentzl w Krakowie jest otwarte dla wszystkich zainteresowanych spotkanie psychoterapeutów i pacjentów (godz. 18:00). Chyba się wybiorę! Będę miała okazję przyjrzeć sie im w innym otoczeniu, niż gabinet, szpital... Podobno będa najlep...
    • Dwa i pół miesiaca temu poznałam super faceta, naprawde fajny. Przez miesiąc spotykaliśmy się z częstotliwością 2, 3 razy w tygodniu i było naprawde miło , po miesiącu poszliśmy ze sobą do łóżka i tak jest do teraz, spotykamy się raz w tygodniu, idziemy ze soba do łóżka i ............ no własnie i co? Czy ja moge mieć nadzieję na coś więcej , po 2,5 miesiąca nie wiem, co on czuje, czy 2,5 miesiaca to długo? Wczesniej były codzienne telefony, sms, teraz to jakby "przycichło", spoty...
    • snilo mi się, że uprawialam seks z mamą jestem kobietą, do tego heteroseksualną, partnera nie mam, seksu nie uprawiam, z mamą dogaduję się swietnie jej, moze jakaś psychoanaliza czy coś?? ;)
    • W tym roku bardzo źle się ucze...moja mam o tym nic nie wie...Bardzo jest mi jej żal poniewaz ona płaci od wrzesnia za moje korepetycje z matmy a ze spr i tak dostalam buta bo zapomnialam wzoru...jej powiedzialam ze dostalam 3+...niedlugo zabranie i bardzo sie boje!!! w ogole to w szkole nie tylko z nauka i nie idzie...jestyem bardzo nie smiala ludzie w klasie nie lubia mnie...co powiem to jest wysmiewane...jest mi przykro...czasem mysle zeby sie zabic tak jak mies temu zrobila ...
    • Wszystkim dzis zawracam tym glowe i wszyscy maja mnie dosc, jak podchodze, to uciekaja. Umowilam sie w dwoch salonach fryzjerskich, jeden sprawdzony, ale drogi jak cholera, drugi troche tanszy, wygladajacy rownie dobrze, lecz bardziej kameralnie i co istotne, mozna sobie zrobic porzadne zakupy. Za to co zaoszczedze, moge zrobic zakupy, ale zawsze jest obawa:) Doradzcie prosze
    • jak to jest?? czy Wy tez bywacie potwornie zazdrosne? Nie tyle o faceta, ile o to, że inni mają lepiej, ża mają fajniejsze życie ...?? Bez sensu, prawda ? :(
    • Ostatnio na pozegnanie mojego kolegi (wyjezdza na kilka tygodni) obdarowalem go pocalunkiem w policzek. Ludzie patrzyli na nas jak na zboczencow, dlaczego np dwom dziewczynom calujacym sie na powitanie nikt sie nie sprzeciwia i nie dziwi a jak dwoch przyjaciol (przyjaciol nic wiecej) sie zegna to co to juz nie wypada? Tu chodzi raczej o rownouprawnienie mezczyzn! Kobietom wicej wypada niz facetom. A uwazam ze pocalunek wyraza wicej niz uscisk dloni (nie w kontekscie milosnym lecze...
    • prosze powiedziec mi cos milego...
    • Od 15 lat ogryzam wlasne palce w zgieciach(tam gdzie są naciecia tyle,ze u mnie juz ich nie widać) Czy sa jeszcze jacyś tacy ludzie jak ja?Co z tym robić bo głupio mi przy ludziach. Robie to z nudów albo z nerwów. Jak przerwać ten zgubny nałóg?????
    • Ale jestem dzisiaj przygnębiona! Jak nigdy? Czy ktos odczuwa to co ja? Dzwonilam dzis do męża i mówi, że podle sie czuje... Myslę, że to wina pogody. Pozdrawiam. Kto mi poprawi nastrój???? :(
    • Ostatnio coraz częściej mam sny, w których jestem oprawcą. Czasem śni mi się, że pewną pijaną i naćpaną osobę kopię i spada ze schodów. Innym razem śnię o tym, że ww. osoba przedawkowała narkotyki, jeszcze innym razem śnie o tym, że sam podaję jej taką dawkę, po której zaśnie i się nie obudzi... Poszedłem do psychiatry, spytałem co ze mną nie tak, skoro mam takie sny. Przychiatra spytał, kto to mi się śni. Powiedziałem prawdę, że śni mi się bardzo upierdliwa osoba z zaburzoną osobo...
    • Jakis czas temu opisywalam potworne swinstwa ktore zrobil moj maz. Doszlismy do wniosku, ze przyczyna jego absurdalnych zachowan jest choroba alkoholowa. Trafione- terapeuci potwierdzili, ze jest uzalezniony. Chodzi na terapie. Sama terapia mu sie nawet podoba (szczegolnie mityngi AA) ale problem jest taki: probuje mu wybaczyc wszystkie zdrady i swinstwa, awantur nie robie. On sie leczy od ok. 4 tygodni, ale qczre blada - nerwowy, spiety: na baby juz nie chodzi, nie pije, ale jest kleb...
    • Wlasnie sobie wyliczylem ze 5,78 czlowieka umiera na tej naszej ziemi na sekunde. Dziennie pol miliona. Piszac ten watek okolo 120 osob zmarlo. Czy sie pomylilem?
    • jestem uzalezniony od komputera, netu, roznych forow; tragedia :(
    • nie moge sobie z tym poradzic:( szczegolnie szyja, ramiona. Chodze na masaz regularnie (majatek!) od roku, ale 20 minut potem wszystko wraca. Nie wiem czy jest na to jakas gimnastyka czy lekarstwo, ale bardzo zle to wplywa na moja psychike> Prosze poradzcie
    • Sytuacja wyglada tak Jestem z dziewczyna od 4 lat jesteśmy zareczeni mieszkamy razem planowalismy sie pobrac, ona zmienila prace miesiac temu i poznala tam kolesia, od razu czulem ze cos jest nie tak bo zbyt fajnie i milo o nim opowiadala. Musialem wyjechac na 1 dzien i zostala sama w domu jak wieczrem zadzwonilem okazalo sie ze mnie oklamala (miala byc z kolezanka na kawie) i byla u niego w domu, mówi ze fizycznie do zdrady nie doszlo (tylko pocalunek) i jej w to wierze. Ale jedn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna