syrop

(3 wyniki)
  • robiłam sernik na zimno z maskaropne i galaretką bezcukrową ciastka owsiane z dodatkami na mące razowej. Przymierzam się dalej do upieczenia jakiegoś ciasta z mąki pełnoziarnistej. Znalazłam w googlach parę przepisów I tu zgrzyt. Jeśli w przepisie mam szklankę cukru, to ile to jest fruktozy bądź innego zasładzacza? Jeśli kostka margaryny/masła to czy można jakoś olejem zastąpić. Przeczytałam gdzieś również, że syrop z agawy jest słodki jak miód i ma mniej węglowodanów.
  • Zjadłam wczoraj kisiel i kurcze mam wyzuty bo nie wiem zy mozna w pierwszej fazie. Kupilam ich kilka i nie wiem czy moge je zjeść w skłądzie np nie ma cukru moze podam skład i mi pomożecie: skrobia ziemniaczana, kwas cytrynowy, 1,1% soku z limonki (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki) aromat, miwtamina c, sól, ryboflawina, czerwien koszenilowa. Majonez? Slyszalam rozne wersje na temat majonezu jak robilam ta diete rok temy to było ze MOŻNA do sałatek do parówek itd. ale nigdy...
  • Dziewczyny, a gdzie Wy takie rzeczy kupujecie? Bo ja w każdym sklepie czytam skład i nie mogę upolować galaretki bez cukru :( A chciałabym sobie od czasu do czasu zrobić galaretkę z owocami lub zalać serniczek na zimno - zgodnie z przepisami 2 fazy naturalnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się