Forum Kultura Teatr
ZMIEŃ
      sztuka

sztuka

(96 wyników)
    • Widzialam w teatrze Capitol przedpremierowe przedstawienie "CARMEN sztuka na dziesięć telefonów komórkowych" - porażka mimo dobrej obsady :-(
    • Czy dobra recenzja to taka, która wpada w gusta innych ludzi? Ja po prostu nie rozumiem pewnego zjawiska. Otóż. teatr jest miejscem nieco nienaturalnym, gdzie człowiek boi się głośno mówić, że coś mu się ewidentnie nie podoba. A dlaczego?! DLatego, że w gazecie uznali, że sztuka była świetna, a najlepsza była gra tego czy tamtego aktora. Zwykły człowiek nie widzi okiem fachowca, to co dla niego jest dobre, przez innych jest wyśmiewane. Dlatego automatycznie lepiej sie nie odzywac, albo ...
    • po polsku i po angielsku Domyślam się, że jest z tym ciężko, skoro nawet nie ma w sprzedaży DVD ze sztukami teatralnymi widz
    • jest to ambitna sztuka offowa pt.Prryk, dopiero w przygotowaniu. Poprzez ukazanie przez 5 aktorow czynnosci fizjologicznych ,najczesciej gazow, ma za zadanie ukazac zatrucie wspolczesnego swiata.zatrucie mentalne i kulturowe.tytulowe pierdniecie odnosi sie do czynnosci intymnej budzacej powszechna konsternacje publicznie.a jednoczesnie smrod wszelkch mód, trendow i pogoni za kariera.glosne puszczenie baka uwazane jest za zle, wymaga wielkiej odwagi i przelamania konwenansow.odwagi ...
    • Od jakiegoś czasu dręczy mnie pewna kwestia. Lata temu, w dobrych czasach, kiedy Teatr TV emitowany był co poniedziałek widziałam sztukę, której tytułu, reżysera ani wykonawców(może Zapasiewicz??) nie mogę sobie przypomnieć. Ba, nie pamiętam nawet intrygi, a jedynie jej zarys. Może ktoś skojarzy jakieś fakty z poniższych strzępków informacji, bardzo proszę... Do szpitala trafia mężczyzna (nie chodzi o "Kurację" z B. Topą). Cierpi na błahą dolegliwość. W szpitalu tym panuje zasada,...
    • Zapodajcie jakąś fajną sztuką małoobsadową, najlepiej z 3-4 rolami żeńskimi i 1 męską. Żeby było fajnie, współcześnie i kontrowersyjnie. Co?:)
    • około 2-3 lata temu tvp wyemitowała pewną sztukę, do której staram się dotrzeć. pamiętam treść, lecz niemogę przypomnieć sobie tytułu, a co dopiero jakieś nazwiska. bohater wprowadził się do nowego mieszkania, sąsiedzi okazali się być specyficzni (małżeństwo ze stażem i regularnie pijackie awantury). bohater młody człowiek miał maszynę do pisania, którą w końcu rozbił o ścianę, pojawił się motyw morderstwa, sąsiadka powierzyła mu pewną rzecz na przechowanie, pojawiał się listonosz, sąsi...
    • pomocy - szukam sztuki (nie musi być teraz wystawiana), gdzie są głównie kobiety. najlepiej w ogóle bez facetów
    • albo ja zaspana jestem albo malo inteligentna poprosze o pomoc gdzie jest program sztuki ulicy w necie? dziex
    • Witam wszystkich:) Jak często wybieracie się do teatru? Na jakiej ciekawej sztuce ostatnio byliście? :)
    • prosze wpisywac swoje propozycje.
    • Może to kogoś zainteresować więc wklejam : 17 maja 2003 roku w Teatrze Powszechnym w Radomiu odbędzie się Maraton Sztuk Odważnych ( od godz. 15.00 do ostatniego widza!) Maraton jest kontynuacją Festiwalu Premier Radom Odważny, w ramach którego przygotowywane są polskie prapremiery współczesnych dramatów młodych autorów przy współpracy z absolwentami szkół aktorskich m. in. z Akademii Teatralnej w Warszawie i PWSFTviT w Łodzi. W tym roku realizacji doczekały się trzy teksty. Są t...
    • interesuja mnie opinie na temat sztuki w Capitolu, jakie wrazenia? warto isc? dziekuje
    • Na litość boską, "Zagraj to jeszcze raz, Sam". Skąd ten (ta?) Sammy? :)
    • znacie jakieś? /poza Marat-Sade'm/ dzięki za pomoc pozdrawiam
    • Jakie sztuki grane obecnie na warszawskich deskach teatralnych są warte polecenia? Ja niedawno byłam na „Kolacji dla głupca” w Ateneum – i byłam zachwycona grą Fonczewskiego i Tyńca (tego drugiego nawet chyba bardziej).
    • teatr to nie je_Bajka. byliście? widzieliscie? jeśli nie, to nic (z wyjątkiem kasy i czasu) nie straciliście. ja widziałem i nawet nie wiem, o czym ta sztuka była.
    • Czesc Jestem bardzo zainteresowany poznaniem niezaleznej opinii o pewnej nowej sztuce. Osoby zainteresowane zapoznaniem sie z utworem prosze o pozostawienie emaila. Sztuka wspolczesna. Tlumaczenie. Temat o Polsce Zapraszam
    • Dziś premiera "Procesu". Ktoś był i zechce podzielić się wrażeniami? Ja idę za tydzień. Nie bardzo wyobrażam sobie Szyca jako Józefa K. - napiszcie, jak mu poszło.
    • Po pobieżnym przeszukaniu internetu w celu wyciągnięcia zeń jakichkolwiek opinii na temat tej "sztuki" (dość odważne słowo, biorąc pod uwagę poziom przedstawienia), nigdzie ich nie znalazłszy, postanowiłem napisać krótką recenzję, czy też raczej kilka luźnych refleksji na ten temat. Zachęcony pochlebnymi opiniami o "Bombie", rzekomą kultowością i szumem medialnym wokół "Miss HIV", wybrałem się w końcu na przedstawienie Macieja Kowalewskiego. Po zajęciu miejsca na widowni, dość nata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się