Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      sztuka

sztuka

(23 wyniki)
    • Każde miasto powinnno miec swój kontener sztuki.To na pewno tańsze niż budowa Muzeum Sztuki Nowoczesnej ... www.tnij.org/wowez
    • 1.
    • Kontrowersyjnie wpisany w otoczenie obiekt, ale biorąc pod uwagę, że to obiekt sztuki, a sztuce wolno więcej, to podoba mi się taka zdecydowana, czytelna forma. Szkoda, że w środku brak odrobiny szaleństwa.
    • Ostatni !!!
    • o ku**a jak to wygrało to mogłem jednak wysyłać, letka żenua a dla mnie nauczka
    • Naprawdę fajnie, zwłaszcza ten dziedziniec. Trochę się boję takich dużych płaskich szarych fasad, ale ufam JEMS-om :)
    • Dlaczego w sondzie nie ma uzwględnionej odpowiedzi "syf/kiła/mogiła"??
    • 1
    • znów miło popatrzeć. Duży spokój.
    • w Warszawie? Mam nadzieję, że nie wygra projekt z katalogu muzeów typowych, jakie oferują np. Gehry, albo Zaha.
    • Rozwój społeczeństwa obywatelskiego został przerwany przez I Wojne Światową Wojna zaprzepaściła dorobek architektóry powstającej na zamówienioe mieszczan, fabrykantów,lokalnych samorządów.Architektóry budowanej za pieniadze ludzi, którzy w niej mieszkali, wypoczywali lub pracowali.Okres zniszczeń po I i II Wojnie Światowej rozwinął architekturę socjalną, budowaną z budżetów centarlnych ( nie tylko w Polsce) oraz architekturę powstajcą na zamówienie kapitału akcyjnego. Pusty pieni...
    • łeeeee okropne
    • Drogie Koleżanki i Koledzy! Ciekaw jestem waszych przygód z ARCHITEKTURĄ. Obiektów, które na WAS,ludzi wyczulonych na wartości jakie niesie i koduje w sobie architektura, oddziaływały najbardziej. Były świadectwem kultury, ANTYCYPOWAŁY PRZYSZŁOŚĆ, stawały się oprawą dla zjawisk nowych, przestrzennym zapisem potrzeb i przemian społecznych. Może powstanie interesujący przewodnik na wakacje, a laikom pozwoli dostrzec rzeczy dla nich nie zauważalne. Mój pierwszy typ: "Kremator...
    • Witam Jestem studentka 2. roku Architektury PW... zastanawiam się nad rozpoczęciem drugiego kierunku np. od czwartego roku. Ostatnio budzi sie we mnie dusza humanistki i w związku z tym zastanawialam sie nad psychologia lub socjologia. Z drugiej strony nie wiem, czy takie studia w jakis sposob pomoga mi w przyszlej pracy. Zastanawialam sie rowniez nad architektura wnetrz, ale czy jest sens konczyc te studia praktycznie po arch. na politechnice? czy nie sa one zbyt zblizone tematyczn...
    • Taki projekt powinien byc szeroko reklamowany jeszcze przed początkiem budowy żeby ludzie wiedzieli że coś takiego powstanie.Bez reklamy będzie zawsze tak jak w tym przypadku ... www.tnij.org/konsola2010
    • Nie jestem częstym gościem na tym forum, ale dzięki takim komentarzom jak twoje w ogóle odechciewa się zaglądania tutaj. Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy mają problem z doborem koloru czy decyzją o osłonięciu grzejnika, a że mają tego świadomość - zaglądają np. na takie forum, jako to, żeby zasięgnać rady. Nie musisz od razu z takich osób szydzić.
    • komputer to nowe możliwości, których nie daje np. ołówek, czy kredka, nie odrzucę go, ale też nie zastąpię!!! ( chodzi mi głównie o powierzchnie typu nurbs, które nie jest wcale tak łatwo i precyzyjnie narysowac ołówkiem a są stosowane we współczesnej architekturze ) pytanie : dlaczego wcześniej nie były wykorzystywane tak często? może po prostu niewielu umiało je narysować??? :) respekcik
    • ... czyli konkurencja nie spi. www.baunetz.de/arch/ranking/ Text co prawda po niemiecku, ale nazwiska jakby znane. Zgadzamy sie z kolejnoscia czy nie? inz. Mamon
    • Czy ktoś się tutaj orientuje jak wygląda rynek pracy dla architektów wnętrz?? Słyszałam różne rzeczy, a to że nie jest trudno a to że to grupa dość zamknięta i bez koneksji i znajomości trudno znaleźć klientów i w ogóle wejść w tą branżę. Wybieram się na podyplomowe studia z architektury wnętrz i się zastanawiam czy warto.
    • jak to jest z tymi studiami na architekturze? , moja przyjaciółka studiuje architekturze i jest coraz bardziej zaskoczona, kiedy zdawała ważny był rysunek w którym się specjalizowała, wygrała nawet jakiś konkurs. teraz podjeła prace jako studentka i nic tylko "uczy" się na pamięć katalogów z różnymi produktami tj. wymiary glazury z każdej firmy inne, rodzaje fugi?! stopień twardości drewna?! czy światełko na transformator czy inne itd... a miały być studia artystyczne, to po co te ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się