Forum Turystyka Turystyczne Latanie
ZMIEŃ
      sztuka

sztuka

(24 wyniki)
    • Mam pytanie odnosnie opcji w temacie. Wybieramy się większą ekipą na parę dni. Chcemy zakupic 1 bagaż na 2 osoby. Jeśli skorzystam z opcji: "0 sztuk bagażu odprawa online" czy mogę zabrać bagaż podręczny do samolotu? Ile dni (godzin?)przed odlotem musze potwierdziić odlot na str Ryanaira?
    • Witam! Czy leciał już ktoś na "nowych" zasadach dotyczących limitu wagowego bagażu rejestrowanego? Czy rzeczywiście jest to 32 kilo i może być w kilku sztukach bagażu na osobę czy tylko w jednej? Chciałabym się upewnić żeby nie było problemów.
    • To pieknie, pieknie... www.dziennik.com/news/polska/8461 Ale, moje pytanie jest, czy mozna zabrac wiecej niz dwie walizy, oczywiscie za dodatkowa oplata/ czy bezwgledny limit to dwie sztuki? Wyjezdzam z Polski do USA na stale i wolalabym miec ze soba co najniezbedniejsze, a to mi wejdzie moze ale w 4 walizy a nie dwie. Czy pozosteje tylko wysylka inna droga ?
    • mam pytanie odnośnie laptopa w bagażu podręcznym. na stronie wizzair.com jest info ,że laptopa nie można przewozić w bagażu podręcznym. tzn ,że muszę mieć na laptopa osobną walizkę ( i oczywiście extra płatną) ? jakiś nonsens jak dla mnie.... a Wy jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
    • Gdzie można kupić woreczki na płyny? Dzieki za odp.
    • Sprawa wygląda mniej więcej tak: Jestem kobietą wybierającą się w małą podróż do UK. Tego dnia muszę mieć ze sobą laptopa. Co łatwe do przewidzenia, chciałabym go wziąć z sobą na pokład. I tu się pojawia mały problem - biorąc pod uwagę fakt, że zawsze mam przy sobie torebkę - znaczy to, że razem będę miała dwie sztuki bagażu podręcznego. Nie do końca wiem, jak linie lotnicze definiują owy bagaż. Czy niewielka torebka wykorzystuje mój limit? Pytam, bo jeśli tak to znaczy, że muszę zaopat...
    • widziałem podobny temat napisany przez"lotniczego prawiczka", ale mało kto tam w pełni odpowiedział, więc mam pytanie do latających Wizz Airem: według tego co przeczytałem i, wydaje mi się, zrozumiałem, każdy pasażerem może przewieżć kilka sztuk rejestrowanego, byle się zmieścić w limicie 20 kg za całość i musi za każdą z tych sztuk zapłacić ok. 24 zł. mam rację czy nie? bo latem będę miał dwie sztuki - plecak plus namiot i raczej w jedną jej nie połącze. pozdrawiam
    • witam, pierwszy raz lecę liniami ryanair, robię rezerwację przez internet i mam problem z bagazem rejestrowanym, tzn. jak zaznaczam ile sztuk bagażu odprawiam to mam zaznaczyć jedną czy dwie (jedna sztuka w jedną stronę i druga sztuka w drugą)?? wydaje mi się, żę wpisuję 1 sztukę bo jak sprawdziąłm lot w jedną stronę to opłata za 1 szt. bagażu jest o połowę mniejsza...czy to świadczy o tym, że zaznaczając 1 sztukę przy rezerwacji linie "mają na myśli" po jednej sztuce w kazdą st...
    • Witam! na stronach wizzair czytamy: "Z uwagi na zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów waga pojedynczej sztuki bagażu rejestrowanego nie może przekraczać 32 kg." szczerze mowiac jesli chodzi o tanie linie to juz nei jestem na 100% ale czy te 32 kg nei oznaczaja maksymalnego bagazu, ktory mozna wziac do samolotu tzn. ze mozna np wziac 20 kg a za te 12 kg max mozna doplacic, ale z drugiej strony nei ma nic o 20 kg, nie ma tez na podstronie o dodatkowych oplatach nic o zaplacie za dodatkowe k...
    • Lecimy z 2 dzieci więc mamy wykupione 3 szt bagażu rejestrowanego i za niego też mamy zapłacone. Teraz sprawdziłam sobie i jest napisane: Łącznie 3 szt bagażu dla 4 osób łącznie do 80kg i wszystko byłoby ok gdyby nie informacje na stronie easyjet że 1 szt bagażu nie może przekroczyć 20kg No i czym mam się sugerować???Bo sama już nie wiem?
    • Lecę po raz piewszy całą rodziną. Mam potwierdzenia rezerwacji wydrukowane z Internetu. Lecą 2 os. dorosłe + 2 dzieci (taka sama cena). Na potwierdzeniu mam napisane: "4 pasażerów może odprawić łącznie 3 szt. bagażu rejestrowanego... waga... nie moż przekroczyć 80 kg", a zdrugiej strony " zawarty w tej rezerwacji standardowy bagaż rejestrowany ... nie może ważyć więcej niż 20 kg łącznie". Niby po polsku, ale i tak nie rozumiem :( Ile w końcu te walizy magą ważyć? Pomocy.
    • Witam. W czerwcu wybieram się z rodziną linią wizzair do Bułgarii. Będzie to nasz dziewiczy lot samolotem i w związku z tym mam pytania do doświadczonych "lataczy": 1. Czy wystarczą nam dowody osobiste, czy musi być paszport? 2. Czy na 2 tygodnie (4 osoby) zmieścimy się z bagażem rejestrowanym w 20 kg + każda osoba miałaby plecak/torbę o wadze ok. 5 kg, czy muszę rejestrować 2 sztuki bagażu? Z góry dzięki za odzew :) Pozdrowienia
    • chcialem sie dowiedziec czy ktos z was korzystal juz z tych max. 12 kg bagazu wiecej co mozna wykupic - glownie chodzi mi o to czy sa jakies limity w ilosci bagazu - to ma byc jedna duza waliza ktora bedzie miala z zawartosci chyba 32 kg... <sporo;> czy to moga byc 2 albo 3 sztuki bagazu? ps. takie jeszcze pytanie obok - jaka jest wasza praktyka w samodzielnym wazeniu bagazu? na wadze lazienkowej? ;)
    • mam pytanie o bagaż podręczny ? jak to wygląda ? jakaś torba + torba z aparatem ,czy tylko jedna sztuka?
    • witam, chcialam sie dowiedziec czy lecac tanimi liniami lotniczymi (blue1) operocz bagazu podrecznego mozna jeszcze wziac torebke czy nie?
    • lece samolotem do londynu. ile kartonów papierosów mogę zabrać ze sobą legalnie??
    • Witam, Czytałam już wątki "bagażowe", ale nigdzie nie znalazłam rozwiązania naszego problemu. Chodzi o to, że zawsze dotąd lataliśmy w 2 osoby z 1 bagażem i teraz nagle pojawił się problem, gdyż wg Wizz Air każdy z nas może wziąć po 15 kg bagażu "na głowę", ale też każdy musi mieć te 15 kg w oddzielnej walizce. W ogóle tego nie pojmuję, bo skoro wg przepisów 1 sztuka bagażu może mieć 32 kg (jeśli jest nadbagaż), to dlaczego nie możemy spakować się do jednej walizki??? Cena za 10 kg...
    • Mam pytanie odnoście bagażu podręcznego na locie z Katowic do Hahnu w Niemczech z Wizzair'em. Czy coś się od kwietnia zmieniło? Dotychczas mogłem posiadać sztukę bagażu podręcznego oraz np. torbę do laptopa, a kobiety np. torebkę. Czy teraz coś się zmieniło? Pytam, bo w zeszły weekend leciałem z Hahnu do Bratysławy i pierwszy raz w mojej historii latania z Hahnu pracownik lotniska przed security check sprawdzał, czy rzeczywiście podróżni posiadają tylko jedną sztukę bagażu podręcznego, wlic...
    • Witam, wybieram sie niedlugo za granice RyanAir. Mam pytanie do osob, ktore ostatnio lecialy tymi liniami o dodatkowe oplaty za bagaz: Bede mial 1 bagaz podreczny i jedna walizke, ktora trafi do luku bagazowego (wszystko razem mniej niz 15 kg). W zwiazku z tym co mam zaznaczyc w polu dodatkowych oplat za bagaz?: - 1 sztuka bagazu+odprawa na lotnisku, - 2 sztuki bagazu+odprawa na lotnisku, Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
    • witam, wybieram się w podróż tylko z bagazem podrecznym, lece wizzair... oczywiscie zabrac mozna płyny w pojemnosciach nie pzrekraczajacych 100ml, mieszczace sie w torebce o poj. 1 litra To jest jasne. Moje pytanie brzmi - czy mogę wziac 20 buteleczek i nie przekroczyc tego 1 litra, czy mogę wziac 10 buteleczek do 100 ml??? (w sensie ze tylko 10 sztuk takich 'plynow' i ani sztuki wiecej) proszę o pomoc zorientowane osoby - lece pierwszy raz i kazda pytana osoba mówi inaczej... mize ktos z ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się