sztuka

(28 wyników)
  • Witam! Proszę o pomoc, bo nie jestem pewna swoich odpowiedzi co do dwóch zadań z arkusza. Jesli ktoś rozpoznaje obraz pierwszy z zadania 7 ( podaję link poniżej) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220736/matura-2013-egzamin-z-historii-sztuki-poziom-rozszerzony-arkusze-pytania-odpowiedzi/ oraz budowle 1, 2, 4 z zadania 6 (link) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220735/historia-sztuki-rozszerzony/ .... to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i odpowiedź :)
  • Witam :) Jestem maturzystką 2010. Mam pytanie odnośnie matury z historii sztuki. Jakiś czas temu 'wymyśliłam sobie', że chcę zdawać ten przedmiot na maturze. Czy będąc w trzeciej klasie LO, kilka miesięcy przed maturą, mam szansę przygotwać się tak, aby przynajmniej dobrze zdać ten przedmiot? Bardzo lubię literaturę, język polski, jest to to coś, w czym jestem dobra, co lubię... Liczę na szczere komentarze. Czy dać sobie spokój, czy jednak próbować? Pozdrawiam serdecznie, kicorxx
  • Mam pytanie,jest wsrod Was ktos, kto zdawał historie sztuki? Interesują mnie arkusze do obu poziomow oraz odpowiedzi.
  • Czy na tym forum jest jeszcze jakiś nieszczęśnik oprócz mnie, który zdaje maturę z historii sztuki? Zaznaczyłam ten porzedmiot na formularzu w przypływie wiary w siebie, a potem zwątpiłam. Na prawde nie ma z czego się uczyć! Ja znalazłam: - jeden informator - arkusze przykładowe wydawnictwa "Piątek trzynastego" - wyjątkowo denne moim zdaniem - "Sztuka i czas" Osińskiej". Nienajgorsza książka, ale niestety nie do końca po maturę - "Sztuka cenniejsza niż złoto" , już lepsze pod w...
  • Dzisiaj koleżanka powiedziała mi, że prawdopodobnie zostaną dokonane zmiany w maturze. I że będzie można wybierać przedmioty tylko wśród 6 (albo 7 - nie była pewna) podstawowych, tj. matma, fiza, chemia, historia, biologia, geografia. Szukałam takich informacji w necie, ale nic nie znalazłam. Tutaj na forum natomiast widzę wątki dotyczące WOSu, że niby można go będzie zdawać tylko jako przedmiot dodatkowy... Mnie właściwie chodzi o historię sztuki, która także nie występuje wśród ...
  • Mam pytanie...czy ktoś was ma zamiar zdawać bądź zdawał historię sztuki? Jak się przygotować? czy egzamin jest trudny? i czy ktoś kto nigdy nie miał do czynienia z HS ma szansę nauczyć się wszystkiego w rok i pomyślnie zdać?:(
  • mam mały dylemat - przeglądając rekrutację na wymarzone kierunki, zorientowałam się, że, obok historii, powinnam zdawać historię sztuki. co prawda nieco się tym interesują, ale jest to czysto hobbystyczne, wiedzę mam raczej niewielką. nigdy nie miałam takiego przedmiotu w szkole, na WOK-u niestety niewiele robiliśmy. jestem teraz w II klasie LO, czy uważacie, że przy ostrej mobilizacji mogłabym skutecznie przygotować się do rozszerzenia z historii sztuki? jest to temat-rzeka, chyba o wi...
  • Gdzie mogłabym znaleźć opisy do dzieł sztuki? Jakaś stronka internetowa? Szukałam przez google ale nie znalazłam tego co chcę. Potrzebuję jeszcze opracować 2 obrazy i 2 rzeźby, ale jakoś sama nie potrafię. Bardzo proszę o pomoc!
  • czy ktoś wie kiedy jest ustny sprawdzian predyspozycji z His Szt? Czy po prostu dopuszczani są do niego tylko ci, których zweryfikowano na podstawie matur i termin poda się poźniej?
  • 76% z rozsz. (na podst. to 79%) a wy ?
  • I jak, moi mili Państwo? :) Przyznam, że galoty mi się trzęsą, zważywszy, na to że "przecieki" z języka polskiego cieszą się dużą popularnoscią, a przecieków z historii sztuki, ani widu, ani słychu.
  • kurcze jestem ciekawa jak wam poszlo. Wybiera sie ktos na historie sztuki? Jak tak to gdzie?
  • Hej! czy są na forum kandydaci na historię szuki na Uniwersyt Wrocławski??? Ja już się strasznie niecierpliwie i czekam na wyniki, które będą dopiero w poniedziałek o godż. 12. Esteci łączmy się;)
  • :((((((((((((((((((((((((
  • czy ktos jest zorientowany a temacie? :)
  • no i jak Wam poszło, ja jestem średnio zadowolona, chociaż nie było trudne.
  • Mam problem dzowniłam juz, ale oczywiscie nikt nic nie wie. Mianowicie jestem maturzysta 87 zdawalam wtedy historie i historie sztuki. W tym roku zdawałąm wiedze o społeczenstwie oraz poprawiałam historie. I zastanawiam sie kiedy mam sie zarejstrowac na Uj na historie sztuki (wymagaja tam historie lub historie sztuki). Sa dwa terminy dla "starych maturzystow" 11-25czerwiec lub dla nowych i poprawiajacych 29-10 lipiec. W sumie prawie na pewno skladajac papiery na hsz wybiore mature z hi...
  • polecilibycie mi jakies podreczniki ?:) i mam jeszcze jedno pytanko... lepsza historia sztuki rozsz czy zwykła hista na tym samym poziomie? Pozdrawiam
  • To był koszmar, dziwaczne pytania , nie spodziewałam się łatwych arkuszy ale nie takie. Był masakrycznie. Modlę sie żeby zdać. Byłam tez na rozszerzonym i szczerz mówiąc był prostrzy i lepszy. Obawiam się stwierdzenia że zdam rozszerzony a podstawowego nie. Ratynku napiszcie jak wam poszło. Czy tylko ja tak myślę?? :(
  • kto sie boi poniedziałkowej historii sztuki?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się