sztuka

(22 wyniki)
  • Witajcie. Jestem po raz trzeci w ciąży, dwie wcześniejsze straciłam (jedną w 16 tc-wtedy mi zdiagnozowali, obumarcie jakoś 2 tyg wcześniej, druga-to było puste jajo płodowe, zabieg w 9tc). Z badań, które robiliśmy z mężem (bez immunologicznych i genetycznych) nic nie wynikło, więc po odczekaniu postaraliśmy się trzeci raz. Teraz zaczynam 9tc i jakoś nie mogę się do końca zluzować i delektować się ciążą. Po prostu boję się. Doświadczeń nie da się wymazać. Niestety. Czy macie podobn...
  • Okres spóźniał się juz tydzień, wczoraj kupilam test ciążowy,całą noc nie potrafiłam zasnąć, o 5:00 nie wytrzymałam, obudziłam mojego M. zrobiliśmy test i............zobaczyliśmy dwie piękne czerwone kreseczki. Jaka była nasza radość!!!Nie patrząc na wczesną porę i że wszystkich wyrwę ze snu zadzwoniłam do rodziców. Wszyscy się bardzo cieszymy!Niesamowite uczucie! Staraliśmy sie trzy miesiące, a myślałam że przy moim tyłozgieciu macicy będzie większy problem. Teraz co?do gina i jak...
  • Dziewczyny, ile paczek pieluch jednorazowych zuzywa sie w przyblizeniu na miesiac? Pozdrawiam
  • czy ktoras z Was miala juz ta siatke na ryby na swoim tylku? kolezanka powiedziala mi, ze zrobilam blad kupujac je, bo one nie zdaja egzaminu i lepsze sa bawelniane gatki... to w koncu te jednorazowe sa przydatne czy nie?
  • Przy tworzeniu listy korzystalam z kilku czasopism i gazeta.pl :-) Ciekawe tylko co bede mogla za jakis czas wpisac do watku na Forum Niemowle jako niezbedne a co jako zupelnie niepotrzebne :-) Moze komus taka lista sie przyda, staralam sie, zeby byla w miare rozsadna :-) Aha! Ubranka kupuje w rozmiarze 62, bo maly ma juz teraz wymiary na 34 tc i wazy 2 250 :-) A nawet jesli beda troszke za duze to na raczki mozna zalozyc rekawiczki a na stopki skarpeteczki, ale nie sadze, zeby dz...
  • Kompletuję rzeczy dla Malucha, prawie wszystko już mam - został mi m.in. zakup pieluch tetrowych i flanelowych. Zajrzałam do trzech sklepów,które mam niedaleko, ale ta tetra wydała mi się taka jakaś beznadziejna, cienka aż przezroczysta, i do tego ponad 3 zł za sztukę. Może któraś z przyszłych albo zupełnie "świeżutkich" :-) Mam ma za sobą takie zakupy i wie o jakimś fajnym sklepie, najlepiej w okolicach centrum W-wy albo na Pradze? Będę wdzięczna za jakąś informację! Serdecznie p...
  • mój gin powiedział, że spokojnie mogę brać do 8 sztuk dziennie. Któraś z was tyle brała? I bez przykrych konsekwencji się obyło? Chodzi mi o koszmarne bóle głowy, które czasem trwaja po 2-3 dni non stop.
  • dziewczęta, jest już może gdzieś link do wszystkiego co trzeba kupić dla dziecka (od pieluszek do wózka)?
  • Zwracam sie do doswiadczinych mam. Mamy mozliwosc dostania pieluch w prezencie ale nie chce darczyncow obciazac i prosic o sto paczek, a nie wiem zupelnie do kiedy newbornow sie uzywa; Niby napisane jest na opakowaniu ze 2 do 5 kilo, ale przeciez kazde dziecko rodzi sie z inna waga. Czy mozecie mi powiedziec ile mniej wiecj zeszlo wam newbornow? Bede wdzieczna za wskazowke pozdrawiam mamusie nupik
  • Ogladalam w sklepie Pampersy New Born pakowane po 44 szt. i nie wiem czy wystarczy 1 opakowanie czy 2. Czy po zrobieniu kupki za kazdym razem zmienia sie pieluszke, bo podobno te pampersy wchlaniaja tez rzadkie kupki.Ile pieluszek schodzi srednio na dzien maluchowi?
  • Cześć! Właśnie zastanawiamy się przez GG z forumowiczką Gosią, jakie kupić majtki jednorazowe na okres poporodowy. Jeśli macie jakies sprawdzone i wybrane typy to prosimy o radę. Napiszcie ile sztuk warto kupic! Dzięki! Basia z Małą 34 tyg.
  • kompletuje wyprawkę dla moich bliźniaków, które przyjdą na świat w maju i tak sie zastanawiam ile mam kupic w jednym rozmiarze dla jednego dziecka? pajac bawełna x ? śpioch bawełna rozpinany + kaftanik x ? czapeczka x ? może jakieś pajace welurowe ale czy nie będzie w nich za ciepło termin mam na koniec maja, jezeli tak to ile szt. dla jednego dziecka w jednym rozmiarze? poradźcie proszę aga
  • Witam wszystkie mamy, czy wiecie gdzie mozna kupic ww. majtki w Warszawie, jakie sa najlepsze i ile sztuk trzeba miec ze soba do szpiala, czy w domu je tez zakladamy?
  • Zastanawiam się czy nie trzeba spakować do torby szpitalnej pieluszek tetrowych (jakieś 2 sztuki)?Czy nie przydają się w razie ulewania itp?
  • prosze powiedzcie mi co trzeba miec juz w domu jak sie wroci ze szpitala z dzieckeim jakie kosmetyki rzeczy i td, wiadomo ze lozeczko wanienke i takietam inne , nie chce niczego przeoczyc wiec stad to pytanie.
  • Na jakiej sztuce ostatnio byliście? Pytam bo chcę iść, ale trochę się boję, że mnie zemdli. Ale tak mnie korci...
  • Ile tego trzeba kupić? I czy tylko w szpitalu się z tego korzysta, czy potem w domu też? ile kosztują mniej więcej w aptekach? bo zerkałam na allegro, to 1 zł za sztukę, ale doliczyć trzeba koszty przesyłaki. Pozdrawiam.
  • witam.mam takie pytanie/pierwszy raz będe rodzic i chciałabym sie czegos dowiedziec o tych majtkach poporodowych ,siateczskowych?naprwde sa takie przydatne/ile kupić?
  • Ile pieluszek zabrać ze sobą do szpitala na poród?(tylko nie piszcie że paczkę, bo chodzi mi o konkrety)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się