luiza1981 22.05.06, 12:43 witam.mam takie pytanie/pierwszy raz będe rodzic i chciałabym sie czegos dowiedziec o tych majtkach poporodowych ,siateczskowych?naprwde sa takie przydatne/ile kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liwilla1 Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 12:45 ja kupilam ;] tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
guzmania Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 12:48 Ja kupiłam dwie paczki czyli razem 14 sztuk.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia1977 Re: pytanie o majtki poporodowe? 23.05.06, 08:03 No ale chyba nie siateczkowych, tylko flizelinowych. Siateczkowe pakowane sa po 2 sztuki. Ja kupilam 2 opakowania, czyli 4 sztuki. Teoretycznie powinny starczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mitoch Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 12:52 Mi starczyły dwie pary tzw. wielorazowego użytku, są dosyć niezbędne, po porodzie masz między nogami podkład higieniczny i tego typu majtki bardzo się sprawdzają. Dodatkowo, nie przeszkadzają przy szwach - mialam cesarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.t1 Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 14:51 a kupuje sie je tylko w aptekach? czy gdzies jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 14:57 ja kupiłam w hurtowni z artykułami dziecięcymi, można tam kupować tez w detalu, zakupiłam więc jedną paczuszke, 7 sztuk za ok 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sp Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 15:01 tylko nie kupuj tych jednorazowych ("papierowych") z apteki!! nie polecam sama rodziłam 10/04 i miałam m.in. te majciochy, ale są nie do końca wygodne, ale przede wszystkim wcale nie przepuszczają dobrze powietrza - wręcz przeciwnie .... rewelacja natomiast majtki siatkowe Tena Lady - naprawde polecam pozdrawiam i zdrowego rozwiązania ) Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 23:07 Siatkowe widziałam na Allegro. Jakieś jednorazówki, pakowane po 5 sztuk, widziałam tez dzisiaj w Smyku (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 15:45 Tylko przypadkiem nie kupuj takich majciochów co są pakowane po 7 szt, - one są właśnie w sklepach z art. dziecięcymi, można je od razu wyrzucić. jeszcze się ich nie ubierze a już się potargają i są takie flizelinowe,że nie przepuszczają powietrza. Mnie jak w szpitalu z tym zobaczyli to od razu kazali to do kosza wyrzucić. Najlepsze są takie majtasy siateczkowe (zrobione z gazy), wielokrotnego użytku, schną szybciutko i co najwazniejsze nie zaparzają się jak tamte pakowane po 7 czy 5 sztuk, no i są wygodne na czas połogu, gdy ma się silne krwawienia. Można je kupić w aptece lub sklepach z art, medycznymi, kosztują ok 2-3 zł, warto kupić 2 lub nawet 3 sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 15:48 U mnie w szpitalu akurat dawali, ale mimo wszystko kupilam.Przydaly sie w domu po pworocie.Sa one o tyle przydatne, ze po porodzie bardzo sie krwawi, a takie majtki mozesz od arzu wyrzucisz.Bawelniane bbylyby zaplamione. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 16:17 A nie można użyć podpaski na noc i zwykłych majtek? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 16:32 Pewnie ze mozna.Ale pewnie je potem wyrzucisz. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 23:08 Dopóki jesteś w szpitalu to nie można. W domu to już wolna amerykanka, ale tez lepiej nie. Chodzi o "wietrzenie krocza" Odpowiedz Link Zgłoś
sea80 Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 16:22 tylko siateczkowe, zadne inne ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 21:30 Wielokrotnie podczas okresu zaplamiły mi się majtki czy piżama i nigdy nic nie musiałam wyrzucać- wszystko się ładnie dopierało w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza2004 Re: pytanie o majtki poporodowe? 22.05.06, 23:05 No właśnie, bez przesady. Ja sobie na "po porodzie" przygotowałam majty i to wcale nie jednorazowe tylko takie koszmarne "mama size", nigdy ich nie użyłam bo po porodzie dozwolone były tylko podkłady, a jak wychodziłam ze szpitala to już swobodnie mogłam założyć normalne majtki i podpaskę. I naprawdę nawet jak się coś nawet mocno "zapaprze" to można doprać tak, że nie będzie śladu (wiem, co piszę - rodziłam w swojej koszuli ). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: pytanie o majtki poporodowe? 23.05.06, 07:19 Majtki siateczkowe są super. Fizelinowych nawet w niektórych szpitalach nie pozwalają zakładać. Są bardzo wygodne. A co do podpasek - ja dość długo i intensywnie krwawiłam jeszcze w domu i szczerze mówiąc wolałam wtedy założyć podkład niż podpaskę. I jeszcze jedna uwaga, nie kupuj podpasek z warstwą siateczki bo medycyna notuje takie przypadki że szwy zaplątały się w taką podpaskę. Odpowiedz Link Zgłoś