-
Mieszkam w starym budownictwie, na parterze. Mam straszny problem z wilgotnością w mieszkaniu, ostatnio w rzadko otwieranej szufladzie z ubraniami pojawiła mi się pleśń.
Macie może jakieś sprawdzone sposoby na wilgoć w szufladach - najlepiej domowe, bo na metylan to z torbami pójdę (10 szt. potrzebuję)
-
Lepsze są 3 o głębokości po 24 cm czy lepiej zrobić 4 płytkie po 18 cm? Czy w tych płytkich zmieszczą się np. kubki, szklanki?
-
Mam sporo naszyjników, które trzymam w szufladzie komody. Że zaś są luzem, zrobiło mi się tam niezłe wężowisko. Niestety, komoda była robiona pod wymiar, więc i szuflady są niestandardowe i żadne ikeowskie przegródki do nich nie pasują. Wymiary: 23 (szerokość) x 32 (długość) x 13 (głębokość). Co radzicie, żeby trzymać te naszyjniki w miarę w porządku? Puzderka jakieś chyba raczej nie wchodzą w grę, bo szuflada, jak widać, jest mała.
-
Mam pralkę whirlpool awe 6518/P od góry wkładane pranie i na klapie górnej jest pojemnik na proszek. Mam dość szorowania mojej szuflady bo nie da jej się rozebrać do mycia a ma tyle zakamarków ze nie mogę dokładnie jej oczyścić, nawet szczotka do butelek nie sięga do końca bo są zawijasy i zakamreczki - szczegónie przegródki na płyn. W związku z tym czy orientujecie się czy można do mojej pralki dokupić jakąś szufladkę zastępczą taką nakładaną nad bęben jak mają niektóre pralki np. elektroluk...
-
Moja 7-letnia zmywarka,chyba powoli dokonuje swego żywota.Była naprawiana kilka razy,a to pompa poszła,a to coś z wężami.Dziś rano omal bym się nie zabiła,bo jak weszłam raźnym krokiem do kuchni to wpadłam wprost na kałużę wody.Kot tylko był zadowolony z obrotu sprawy,bo radośnie mruczał taplając się w tej kałuży.
Podczas ostatniej naprawy powiedziano mi,że to ostatnia naprawa i jeśli coś się stanie z tą zmywarką to już trzeba poszukać sobie nową.No więc po dzisiejszym popisie zmywarki,muszę...