Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      tabletki

tabletki

(8 wyników)
    • Szukałem ale nie znalazłem nic na ten temat - Problemy z trawieniem przy Boreliozie. Jakiś czas temu pisałem o tym że nalazłem nadtrawioną tabletkę witaminy B12 w kale.Wtedy ktoś odpisał że to może wina przyśpieszonego trawienia albo jakaś jednorazowa historia. Dzisiaj rano w kale nalazłem czrwoną kuleczkę proszku - nie do końca strawiona Rifampicyna (tak to przynajmniej wyglądało). Czy to normalne że pewne leki nie do końca sie wchłaniają, a może żle przyjmuje abx lub za wc...
    • Kochani ochrona wątroby u 2 letniego dziecka to nie mały problem, problem ogromny ze znalezieniem owego preparatu dla Julki, niestety lek który zaleciły pediatra jest już wycofany ze sprzedaży, co podawac tak małemu dziecku?
    • Witam serdecznie, Jak już kiedyś pisałem na tym forum, moja borelioza zaczęła się ok 4,5 roku temu. W październiku zrobiłem badania (pakiet BB + koinfekcje) w Lublinie i wyszły mi w IgG WB 3 prążki dodatnie oraz IgG mikroplazmozy oraz wynik niepewny dla IgG jersioniozy. Udałem się do jednego z lekarzy 'forumowych' i dostałem receptę na całkiem pokaźny zbiór leków w tym (co było oczywiście do przewidzenia) na wlewy. Niestety (a może stety?), ze względu na sprawy zawodowe do końca roku nie ...
    • Za rada franiolka zaloze moj watek. Choc juz w kilku sie wypowiadalam. Generalnie borelioze mam wczesna, rumien 1,5 miesiaca temu. Problemy mam natomiast z leczeniem. Pojawily sie od razu na poczatku: uczulenie na doksycykline, potem na amoksycykline. Potem byla niestety wizyta w szpitalu i leczenie sterydowe. Uczulenie okazalo sie byc dosc powaznym. Bralam zastrzyki przez 6 dni. W szpitalu przepisali mi klarytromycyne na 7 dni :-) Dermatolog, ktory mnie na rumien leczyl, stwierd...
    • Powoli przymierzam sie do leczenia 4 patogenow (BB,BLO,Myco,CPN) i zrobilem sobie liste zalecanych suplementow, policzylem koszty, i liczbe tabletek i o to co mi wyszlo: Sup. Liczba tabletek dzienie NAC 600 2 Witamina C 1g 2 C - Q10 400mg 1 WitaminaD3 2000 1 B Complex 1 Reischi 2 Optima 2 Candida clear 4 Czosnek 1 Omega 3 2 AlphaLipoicAcid 1 Centrum 1 Olej lniany 3 Trioxal 1 Esselive 4-6 -------------- Suma:...
    • Witam wszystkich Forumowiczów! ;) Moja przygoda z borelką zaczęła się jakieś 3 miesiące temu, kiedy to pojawiły się niepokojace znaki, że coś niedobrego dzieje się z moim organizmem tzn. dretwienie ręki i języka, bóle głowy, skroni, igiełki pod skórą, kurcze łydek (wczesniej przez jakiś rok miałam bóle oczu ale okulistka zapewniła mnie że wszystko ze mną ok). Pewnie znacie to z własnego doświadczenia? ;) Później doszła diagnoza SM (wykluczone - brak zmian w mózgu), nerwica, ciąg...
    • Przepraszam z gory za taki watek, jesli dla kogos jest ten temat krepujacy ale was najlepiej moge sie w tym temacie podpytac. jak powiedzialam ginekologowi ile biore antybiotykow to sie lekko zalamal i kazal mi natychmiast przestac ( kolejny do kolejki). Pytanie jest proste. Czy antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek antykocepcyjnych? Ja bralam Jasminelle ale przerwalam ze wzgledu na antybiotyki bo doczytalam ze obniza sie ich dzialanie przy tetracyklinie( juz nie biore od dawna) ...
    • witam, mam do was dosc nietypowa prosbe. od 3 tygodni biore doxycycline 100 mg, i do tej pory nie miałam problemow od strony układu pokarmowego. od wczoraj biore kolejna serie 3 tygodniowa, ale zakupione antybiotyki sa inne niz poprzednio. jest to oczywiscie nadal doxy 100 mg ale inne jest opakowanie. problem w tym ze po zarzyciu wczoraj pierwszej tabletki z nowej paczki dostałam potwornej zgagi, ktora nie mija juz ponad dobe pomimo silnych leków. mysle ze moze to miec zwiazek ze mniana...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się